Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | Ședință dubioasă a CL Curtea de Argeș – Liberalii au părăsit sala, Panțurescu acuză: „Lăsați copiii fără bani la școală! „

Publicat

in

În urmă cu puțin timp s-a încheiat o ședință de îndată a Consiliului Local Curtea de Argeș convocată pentru o rectificare bugetară impusa de urgenta unor plăți pentru asfaltări și a altora către școli și Spitalul Municipal. Numai că, din motive discutabile, ședința a pornit extrem de prost, asta după ce procedura de convocare si discutarea în comisiile de specialitate a celor doua rectificari bugetare au lipsit cu desavârșire. Acesta a fost și motivul pentru care consilierul Mădălin Marinescu a cerut explicații suplimentare și a insistat să i se spuna de ce este așa de urgenta aprobarea celor doua puncte la pachet în conditiile in care, saptamana trecuta, a avut loc o sedinta ordinara a C.L. Și consilierul Dan Petrescu a insistat sa obtină un raspuns pe aceasta tema si a acuzat faptul se doreste sa se profite de situatia alocarilor bugetare pentru scoli si spital ca să se cheltuie nejustificat bani pentru asfaltari. Fără a primi lamuririle necesare din partea primarului Panțurescu sau a secretarului Primăriei, consilierii PNL au părăsit sala de ședințe, același lucru făcându-l și consilierul PMP Dan Petrescu. Primarul Panțurescu a anticipat ca proiectul nu va trece și a strigat la cei care părăsesau sala și la cei care nu au votat rectificarea bugetară că lasă copii fără bani și că fac asta la ordinul șefilor de partid.

Chestionat pe aceasta temă, consilierul PNL Mădălin Marinescu ne-a declarat imediat după încheierea ședinței: „ Să țipe ce-o vrea! Cum să lăsăm copiii fără bani! Nu au putut explica de ce au combinat aceste rectificări bugetare, mai ales ca le puteau pune pe ordinea de zi a sedintei ordinare de săptămâna trecută. Aaaa, ca trebuiau zburati pe repede inainte niste bani pe asfaltări folosindu-se de placa cu banii pentru școli și spital…. Nu lăsăm copii fără bani. Să separe cele două rectificări și să convoace, respectând procedurile, o noua sedinta de indata pentru adevarata urgență, cea cu banii pentru școli si vom vota. Pot sa faca sedinta si azi, și maine. Nu e o problema să votăm atata timp cat vedem corectitudine!” a declarat Mădălin Marinescu, consilier PNL.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Europarlamentar român: Guvernul trebuie să aibă niște măsuri de țintire pe partea de populație vulnerabilă. Să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru, președintele Comisiei pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European, susține că și guvernanții trebuie să ia măsuri de sprijinire a populației vulnerabile, ”ca să se asigure că au o plasă de siguranță, să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta”.

În ceea ce privește previziunile – ușor alarmiste – ale unor analiști economici cu privire la cea mai costisitoare iarnă din ultimii 60 de ani, europarlamentarul Dragoș Pîslaru spune că, în opinia sa, iarna aceasta este apanajul a două repere: unul este despre solidaritatea cu Ucraina și cel de-al doilea, despre responsabilitatea de a ne duce existența cu resursele limitate din jur.

Este un exercițiu de solidaritate. Al doilea argument, foarte important, este legat de zona de eficiență energetică și de necesitatea schimbării comportamentelor în ceea ce privește lumea din jurul nostru. Și aici vin în contrast categoric cu ceea ce s-a auzit în ultima vreme, cu cele spuse de unii politicieni. L-am auzit pe domnul Ciolacu, pe Rareș Bogdan că românii nu trebuie să-și schimbe comportamentul, că nu o să stau să închid apa.

Cumva, eu cred că aici este o chestiune de responsabilitate cu privire la modul în care vrem să ne ducem existența în relație cu resursele limitate din jur. Și nu cred că mai este secret faptul că are o legătură directă cu schimbările climatice. Și ce poate fi mai convingător decât seceta și ceea ce s-a întâmplat vara asta în materie de fenomene meteo.

Al doilea pas este o chestiune de educație. Comportamente care sunt făcute să nu risipești resursele. Acum, revenim, pentru că una este încerci să faci economie și alta este să mori de frig și să nu poți să-ți plătești factura. Este clar că la nivel european s-a conștientizat ideea că piața energetică este distorsionată și vor fi luate din ce în ce mai multe măsuri pe ideea aceasta.

Este nevoie ca guvernul să aibă niște măsuri de țintire pe partea de populație vulnerabilă, mai exact să se asigure că au o plasă de siguranță, să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta”, susține europarlamentarul Dragoș Pîslaru, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Politolog român din Cernăuți: ‘Orice bărbat din Rusia poate fi mobilizat. Rezerviști sunt în jur de 25-28 de milioane de persoane. De aceea, Putin nu mai are nevoie de o mobilizare generală’

Publicat

in

De

Marin Gherman, jurnalist și politolog din Cernăuți refugiat în această perioadă în România, a explicat de ce președintele rus Vladimir Putin nu are nevoie de o mobilizare generală.

Întrebat cine sunt cei care ar putea fi mobilizați după decretul emis de Vladimir Putin, analistul a explicat: „Orice bărbat din Rusia poate fi mobilizat în legătură cu faptul că, spre deosebire de Uniunea Europeană, de statele NATO, în Rusia se face armată, deci toți bărbații care împlinesc 18 ani trebuie să facă armata. Sunt recrutați, timp de un an, un an și jumătate, fac armata. Imediat după finalizarea acestui act de onoare, cum este spus în Rusia, este și o moștenire a Uniunii Sovietice, a acestor tradiții, persoana este inclusă pe lista rezerviștilor”.

Astăzi, Vladimir Putin ce a spus, sunt vizați toți rezerviștii. Rezerviști sunt în jur de 25-28 de milioane de persoane. De aceea, Putin nu mai are nevoie de o mobilizare generală, pur și simplu nu mai are nevoie de ea, pentru că va mobiliza pe măsura posibilităților, în baza necesităților ale forțelor armate proprii, câți bărbați va considera de cuviință”, a continuat el.

Pentru că Rusia este foarte mare, nu vorbim de un stat foarte mic, de aceea astăzi 300.000, peste o lună iarăși 300.000 și așa se va realiza o mobilizare și o completare a forțelor armate ale Federației Ruse, deci aici este o mică diferență pentru că foarte mulți bărbați în Rusia au experiență militară. Bine, nu este o experiență extraordinară, știm ce înseamnă corupție în armata rusă, știm ce înseamnă mimarea unui proces de pregătire a militarilor, dar, totuși, o resursă umană enormă există pe teritoriul Rusiei”, a adăugat Marin Gherman, potrivit b1tv.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend