Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO/ Rusia marchează victoria de la Severodonețk – Serghei Şoigu a vizitat trupele ruse care luptă în Ucraina

Publicat

in

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a vizitat trupele ruse care luptă în Ucraina, informează duminică agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Ministerul Apărării de la Moscova a difuzat duminică un video arătându-l pe Şoigu coborând dintr-un avion în haine militare de culoare verde închis şi apoi discutând cu oficiali militari.

Ministerul a declarat că el a acordat medalii unor soldaţi pentru eforturile lor în „operaţiunea militară specială”, denumirea oficială în Rusia a războiului împotriva Ucrainei.

Nu a fost dezvăluit exact locul unde s-a deplasat Şoigu în Ucraina.

Rusia, care a invadat ţara vecină în urmă cu peste patru luni, îşi concentrează în prezent atacurile asupra regiunilor din est Lugansk şi Doneţk, deşi rachete au lovit Kievul duminică.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Lista vedetelor de la Hollywood care poluează cu avioanele lor private! Fița lui Mayweather: a mers cu avionul într-o cursă de 10 minute

Publicat

in

De

Opinia publică a criticat-o pe Kylie Jenner pentru că și-a folosit avionul privat timp de câteva minute și a generat poluare. Zborul lui Jenner a durat aproximativ 12 minute, incluzând decolarea și aterizarea. Celebritățile nu înțeleg cât de mult poluează folosind avioanele private, asta pentrun că avioanele private generează mai mult CO2 decât zborurile charter.

Firma de marketing Yard a făcut o listă  celebrități care poluează prin zborurile lor private, relatează Washington Post. Yard și-a bazat lista pe toate avioanele private deținute de celebrități. Cu toate acestea, firma de marketing a evidențiat impactul poluării provocate de utilizarea avioanelor private.

  • De precizat că aceste vedete de peste ocean câștigă sute de milioane de dolari, astfel că își (și) permit astfel de avioane private. Ar fi greu de imaginat să-l vedem pe Floyd Mayweather Jr. sau pe Oprah Winfrey într-un zbor charter…

1. Taylor Swift

Potrivit Yard, Taylor Swift este celebritatea cu cele mai multe zboruri înregistrate pe pământ.

Avioanele private deținute de Taylor Swift au decolat de 170 de ori din ianuarie 2022, generând 8.239,54 tone de emisii de CO2.

Swift a petrecut minimum 36 de minute în aer.

2. Floyd Mayweather Jr.

Floyd Mayweather adoră să își arate averea prin încărcarea de fotografii pe avioanele și mașinile sale private.

Avioanele private ale lui Mayweather au decolat 177 de zboruri de la începutul anului 2022.

El a provocat 7.076,8 tone de poluare cu CO2.

Cea mai scurtă călătorie a lui Money Mayweather a fost de 10 minute și a emis o tonă de CO2 în poluare.

3. Jay-Z

Soțul lui Beyoncé este a treia persoană care provoacă cea mai mare poluare cu CO2 prin utilizarea avioanelor private.

Avioanele private ale lui Jay-Z au decolat de 136 de ori, provocând 6.981,3 tone de poluare cu CO2.

Cel mai scurt zbor al său a fost de 29 de minute.

4. Alex Rodriguez

Fostul Yankee a decolat de 106 ori în 2022.

Cea mai scurtă călătorie a lui A-Rod a fost de 34 de minute. Cu toate acestea, el a înregistrat 5.342,7 tone de poluare cu CO2.

5. Steven Spielberg

Regizorul de film nu s-a urcat la bordul avioanelor sale private ca alte celebrități.

Cu toate acestea, cele 61 de zboruri ale sale au provocat 4.465 de tone de poluare cu CO2.

6. Kim Kardashian

Kim Kardashian a zburat de 57 de ori în 2022 și a generat 4.268,5 de poluare cu CO2.

Cel mai scurt zbor al lui Kim Kardashian a fost de 23 de minute.

7. Mark Wahlberg

Avioanele private ale actorului au decolat de 101 ori și au generat 3.772,85 tone de poluare cu CO2.

8. Oprah Winfrey

Oprah a generat 3.493,17 tone de poluare cu CO2 în 68 de zboruri.

9. Travis Scott:

Tatăl copilului lui Kylie Jenner a poluat 3.033,3 tone de emisii de CO2 în 2022.

Vezi și: Bolsonaro îl acuză pe DiCaprio de ipocrizie: Scapă de iahtul tău înainte de a ține o prelegere despre mediu .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia folosește un port obscur din Egipt pentru a evita sancțiunile împotriva petrolului său (Bloomberg)

Publicat

in

De

Rusia a găsit o modalitate să-și acopere urmele în fața sancțiunilor occidentale prin transportarea petrolului său într-un port obscur din Egipt și apoi în Arabia Saudită, de unde poate fi exportat în întreaga lume, relatează Business Insider.

Petrolier rusesc in portul RotterdamFoto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

Jurnaliștii de la agenția Bloomberg au fost primii care au descoperit că în dimineața zilei de 24 iulie, un transport de aproximativ 700.000 de barili de petrol rusesc a ajuns la terminalul petrolier egiptean El Hamra de pe coasta Mării Mediterane.

Doar câteva ore mai târziu, un alt vas a ridicat un transport care ar fi inclus o parte sau tot petrolul rusesc. Bloomberg notează că la El Hamra, terminal operat de compania egipteană Western Desert Operating Petroleum, există numeroase oportunități de a amesteca petrolul rusesc cu cel egiptean pentru a-i ascunde originea.

Petrolul ajunge apoi la terminalul egiptean Ain Sukhna din Marea Roșie, înainte de a fi transportat către porturile din vestul Arabiei Saudite. Stratagema subminează eforturile statelor occidentale de a reduce veniturile obținute de Rusia de pe urma exporturilor sale energetice, petrolul rusesc putând fi ulterior transportat din porturile saudite în restul lumii.

De altfel, laureatul Premiului Nobel pentru Economie Paul Krugman a explicat săptămâna trecută că Rusia are probleme mult mai mari cu asigurarea importurilor de care are nevoie decât cu continuarea exporturilor sale energetice.

„Rusia nu are probleme în a-și vinde lucrurile dar are multe probleme în a cumpăra lucruri”, nota acesta într-un nou editorial publicat în cotidianul The New York Times, adăugând că acest lucru arată că sancțiunile impuse împotriva economiei ruse funcționează, doar că nu în modul în care se aștepta toată lumea.

Sancțiunile impuse de Occident împotriva petrolului rusesc

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord pe 2 iunie privind impunerea unui embargo asupra petrolului importat din Rusia după mai bine de o lună de negocieri aprinse care au dus la obținerea unei derogări temporare de către Ungaria, țară puternic dependentă de importurile energetice rusești.

Acordul prevede reducerea cu aproximativ 90% a importurilor de petrol din Rusia până la sfârșitul lui 2022 pentru a opri finanțarea mașinăriei de război rusești.

Președintele american Joe Biden a anunțat personal încă din data de 8 martie că Statele Unite vor interzice atât toate importurile de petrol rusesc, cât și cele de gaze naturale produse în Rusia. „Poporul american s-a mobilizat pentru susținerea poporului ucrainean și am făcut cât se poate de clar că nu vom participa la subvenționarea războiului lui Putin”, afirma Biden la momentul respectiv.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat încă de pe 28 februarie, la doar 4 zile de la declanșarea „operațiunii militare speciale” de către Vladimir Putin, că guvernul său va interzice toate importurile de țiței rusesc.

Spre deosebire de statele membre ale UE însă, atât Canada cât și SUA au rezerve importante de petrol.

În pofida declarațiilor optimiste ale președintelui Vladimir Putin potrivit cărora Moscova își va muta exporturile energetice către Est, cu precădere China, analiștii occidentali au identificat mai multe petroliere rusești care au încercat să își ascundă destinația finală.

În luna iunie de exemplu, cel puțin trei petroliere ale Rusiei și-au închis transmițătoarele în apropierea Insulelor Azore ce aparțin Portugaliei pentru a ascunde destinația lor finală și alte detalii privind traseul parcurs.

Urmărește ultimele evoluții din a 166-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend