Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO România are, oficial, doar 200 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, spune Adriana Pistol

Avatar

Publicat

in

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, anunţă că analizele de laborator realizate la nivel naţional până marţi arată că 200 dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au fost infectaţi cu tulpina din Marea Britanie, care este mult mai contagioasă.

“Până astăzi avem înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de tulpini”, a declarat Adriana Pistol marţi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

De asemenea, întrebată dacă au mai fost depistaţi copii printre pacienţii la care s-a izolat tulpina din Marea Britanie, Pistol a răspuns:”Nu ştiu să mai fie alţi copii la acest moment”.

Pistol a afirmat că persoanele care se vaccinează pot solicita eliberarea pe e-mail a certificatului de vaccinare, printr-o solicitare adresată centrului de vaccinare.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Autorităţile au anunţat că miercuri va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 la nivel naţional.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Psihiatrul Gabriel Diaconu face deja profilul viitorului ministru al Sănătăţii: ‘Actualul este dead man walking’

Avatar

Publicat

in

De

Psihiatrul Gabriel Diaconu conturează deja portretul viitorului ministru al Sănătăţii, unul care să fie total diferit de Vlad Voiculescu. În opinia lui Diaconu, actual ministru este un “mort care umblă”, adică e ca şi schimbat din funcţie, indiferent dacă acest lucru va avea loc mâine sau după Paşte.

“Ce ne trebuie de la noul ministru al sănătății.

Căci actualul, la ora la care scriu este ceea ce în jargon se numește DMW, sau ”dead man walking”.

Că va fi mâine, că va fi după Paște, scurta comeată a lui Vlad Vasile Voiculescu va fi lăsat în urmă doar coada, și povară adăugată de incompetența dânsului, și-a echipei pe care și-a adus-o cu dânsul. Ducă-se toți de unde-au venit, din punctul meu de vedere. Voiculescu nu trebuia să ajungă niciodată ministru sănătății, iar după primul fiasco, al doilea era previzibil.

România anului II de pandemie vede comunitatea medicală cu moralul profund erodat. E nevoie de o persoană care să redea suflul doctorilor, încât Sănătatea să funcționeze ca o echipă, nu o șleahtă de aventurieri în luptă cu propriile fantasme.

Cineva care să poată recâștiga respectul cadrelor medicale, să aibă ascendent asupra instituțiilor-verigă dimprejurul Ministerului Sănătății, repectiv – minimul standard o cere – să cunoscă atât legile, dar și ordinele în vigoare la acest moment. Bune/ rele cum o fi, e o luptă care a început într-un fel și care merită continuată, respectiv îmbunătățită.

Vom testa segmente din populație în masă, cum încep să facă alte țări, folosind soluții rapide/ teste antigen? Cum resuscităm motoarele de predicție statistică astfel încât să putem anticipa fluxul pandemic în următoarele săptămâni/ luni?

Următorul ministru va trebui să poată convinge populația, cu mic cu mare, să opteze pentru vaccinare anti-COVID. Acesta nu doar că n-a făcut-o, dar a mai dat și câteva măciuci, cu sete, campaniei de vaccinare și celor care se ocupă de ea.

Va trebui să iasă din cutiuța guvernamentală și să umble orașele, să asculte cu adevărat oamenii, și în luarea de decizii alături de ceilalți din CNSU să poată fi un partener funcțional și dinamic. Poate sună comic, dar imaginați-vă un fel de Tătaru 2.0, fără acele valuri și cocoașe.

Nu se va putea să facă o diferență decât un ministru cu studii rezonabile (și autentic terminate) în medicină, cunoștințe de sanitație și statistică medicală. Fără acest alfabet, la acest moment, un management tradițional nu va putea performa în fața crizei cu care ne confruntăm.

Sunt lucruri grele pe care, oricine-și va asuma poziția de ministru, va trebui să și le asume. Presiunea socială este acolo, este adâncă. Oamenii n-au răbdare acum cu experimente politice, și bășcălia ultimelor luni indică și o furie acumulată față de diverși impostori perindați prin funcție, buni doar de gură, că de faptă mai degrabă nu. Dintre toate momentele proaste să promiți, cândva cumva, spitale noi și alte bazaconii, la ceasul greu al durerii noastre nu e momentul de alte ”realizări mărețe” decât strictul necesar.

Avem nevoie de un ministru cu față umană, nu o flașnetă histrionică în veșnică aflare de sine, respectiv băgare în seamă, apt axiologic să țină epava noastră în val. Și care când arde gazul, să n-o facă degeaba. Un om cu o echipă autentică, nu hipsteri cu VPN-uri nemțești.

Cred că mai avem câțiva astfel de oameni în România. Nu cred că au emigrat toți. Nu cred că se feresc toți de demnitatea publică. Și câțiva chiar știu cu ce se mănâncă managementul de criză.

Dacă partidele actualei coaliții vor ieși din ciondăneala asta acneică, hormonală, dacă vor pune interesul țării înaintea socotelilor lor de tip șosetă-în-sanda, avem o șansă. La câte sacrificii au făcut românii – și nu doar în ultimul an, în ultimii 30 de ani – de această dată cred că merităm mai bine decât beizade de securiști, sau pioni de securiști, sau frizurați fitecine care să umfle pamponul guvernamental. Merităm un profesionist. Merităm în numele a zeci de mii de morți care ori nu știu încă de clipa lor ce-a venit, ori chiar acum și-o trăiesc, agonic, în minunata lume nouă orchestrată, recent, de Vasile Voiculescu, Vlad”, scrie Gabriel Diaconu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Șeicul din Emiratele Arabe Unite trimite prima femeie la NASA: vrea să ajungă în spațiu

Avatar

Publicat

in

De

Nora Al-Matrooshi, în vârstă de 28 de ani, a devenit prima femeie astronaut din Emiratele Arabe Unite, ea fiind acceptată în programul Centrului Spaţial Mohammed Bin Rashid, a anunţat şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi premier al ţării, arată News.ro.

Alături de Al-Matrooshi, a fost acceptat în programul Centrului Spaţial şi Mohammed Al Mulla.

“Anunţăm prima femeie astronaut arabă, care se numără între cei doi noi astronauţi selectaţi dintr-un număr de peste 4.000 de candidaţi pentru a se pregăti cu NASA pentru viitoare misiuni de explorare spaţială. Felicitări, Noura Al-Matrooshi şi Mohammed Al Mulla”, a notat şeicul pe Twitter.

Al-Matrooshi a promis, într-un mesaj în social media, că va munci mult pentru “a reuşi momente istorice şi realizări care vor rămâne pentru totdeauna în memoria poporului”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend