Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Reacția provocată de Jeff Bezos în 2000 când a spus prima dată că vrea să ajungă în spațiu și Replica profetică a fondatorului Amazon

Publicat

in

Jeff Bezos se gândea să ajungă în spațiu cu mult înainte să fondeze Blue Origin, compania aerospațială care l-a adus acolo, relatează cnet.

Un interviu acordat de Bezos jurnalistului american Charlie Rose în 2000 a reapărut la suprafață și a început să facă înconjorul platformelor social media din Statele Unite după ce miliardarul a zburat în spațiu pe 20 iulie la bordul vehiculului New Shepard.

În interviul acordat în urmă cu 21 de ani Bezos, în prezent cel mai bogat om al planetei, a discutat despre visul său de a ajunge în spațiu. Când acesta a fost întrebat de Rose ce ar face dacă nu ar fi CEO-ul Amazon, el a răspuns că:

„Păi, dacă aș putea face orice – și se pare că aceasta este o problemă tehnică foarte dificilă, așa că de fapt nu îmi fac mari speranțe – dar dacă aș putea face orice, mi-ar plăcea să merg să ajut cu explorarea spațiului”, a răspuns miliardarul.

Jurnalistul l-a presat pe Bezos pentru mai multe detalii, acesta răspunzând „păi, imaginea pe care o am este că m-aș urca într-o navă-rachetă, urca în spațiu și, cum ar veni, merge să văd câteva lucruri”.

Rose a început să chicotească atunci când a auzit de „navă-rachetă” și publicul din studio i s-a alăturat în râsete gândindu-se la ideea unui antreprenor din domeniul retail cu început de calviție părăsind Pământul pentru a explora spațiul.

Sigur, nici Bezos nu părea foarte serios și se amuza la rândul său de idee deci e la latitudinea ta să decizi dacă publicul râdea cu sau de el. Însă visul său a devenit realitatea, chiar dacă părea absurd în urmă cu două decenii.

Fondatorul Amazon și Blue Origin a menționat însă în interviu că în următorii 20 de ani ar putea avea loc progrese tehnologice semnificative care ar putea face mai puțin dificilă ajungerea în spațiu.

Interviul acordat lui Charlie Rose a fost difuzat la sfârșitul lunii iunie din 2020 și Bezos a fondat compania sa aerospațială Blue Origin în luna septembrie a aceluiași an.

Este destul de probabil ca Bezos să se fi gândit deja serios la idee în momentul acordării interviului însă nu a oferit niciun indiciu despre Blue Origin în cadrul acestuia.

Poți vedea interviul integral pe site-ul lui Charlie Rose și, dacă ți se pare interesant, poți să te uiți la un interviu diferit tot din anul 2000 în care Bezos prezintă un schelet de urs cu o vechime de 60.000 de ani pe care l-a cumpărat online.

Visurile chiar se îndeplinesc, mai ales dacă ești un miliardar cu o obsesie pentru spațiu.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Florin Cîțu e darnic înainte de Congres: Guvernul alocă peste 377 milioane de lei pentru judeţele afectate de inundaţii

Publicat

in

De

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de vineri, Hotărârea privind alocarea a 377.213.000 de lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unităţi administrativ-teritoriale din 24 de judeţe, afectate de calamităţile naturale din luna iunie a acestui an, anunță news.ro.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei vor fi repartizate fonduri pentru judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea, în vederea refacerii unor utilităţi, obiective sociale, apărări de maluri, drumuri judeţene, poduri/podeţe/punţi pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri săteşti/uliţe.

”Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului pentru cele 24 de judeţe, unde au avut loc inundaţii, alunecări de teren şi unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele şi malurile de apărare, structura drumurilor judeţene, a drumurilor comunale, podurilor, podeţelor, digurilor şi a punţilor pietonale”, anunţă ministerul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vasile Toma, atac dur la adresa coaliției: Ce se întâmplă acum cu sănătatea românilor și cu sistemul sanitar este urmarea directă a guvernării PNL-USR-PLUS

Publicat

in

De

Deputatul de Iași, Vasile Toma, Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, a lansant un atac dur la adresa guvernării PNL-USR-PLUS care ar folosi sitemul de sănătate drept monedă de schimb și instrument de satisfacere a propriilor interese.

„Au știut să facă absolut orice numai să nu-și piardă funcțiile. Să țină morală și să vorbească ipocrit de dimineața și până a doua zi dimineață de transparență, de #RomâniiTrebuieSăȘtie, de reforme și corectitudine. Au știut să facă pe bani mulți și pe viața noastră circ din campania de vaccinare și să pozeze în supereroi. Au știut să servească platitudini cu aroganță și aere de experți și atoateștiutori. Au știut să iasă apoi și să facă declarații atacându-se reciproc și dând vina unii pe alții. Din experți satrapi, au devenit experți victime. Au negociat pe sănătatea noastră a tuturor. S-au șantajat pe sănătatea noastră. Și continuă să folosească sănătatea drept monedă de schimb și instrument de satisfacere a propriilor interese.

Unde este acum fostul ministru userist al Sănătății să ne explice de ce, în ciuda tuturor avertismentelor specialiștilor, nu a făcut nimic să pregătească sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei? Sau prioritatea mandatului său a fost doar să iasă să facă declarații prin care să sublinieze cât de curat și de competent este USR-ul în comparație cu PNL-ul?!

Unde este acum premierul-influencer care, efectiv, numai prin simpla alăturare a numelui său de orice îndemn la vaccinare conduce din start la pierderea oricărei credibilități și la eșec? Știm. Campania din PNL este cea mai importată activitate pentru domnia sa. Unica de fapt. Nimic și nimeni nu contează. Verbal, ni se oferă discursuri motivațional-inspiraționale cu accente dojenitoare și ni se spune cât de multe eforturi se fac pentru siguranța și sănătatea noastră. Faptic, vedem și resimțim cu toții care e situația. De la o zi la alta, numărul infectărilor de COVID-19 crește, nu mai e mult până sistemul de sănătate să-și declare incapacitatea, așa cum nu mai e mult până când, un nou val de efecte economice, de data asta ca efect al gestionării dezastruoase a pandemiei, ne va mătura până și cea mai palidă urmă de speranță în redresare.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend