Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | RAZII DE AMPLOARE ÎN CLUBURILE DIN ARGEȘ – PUȘTANI PRINȘI CU DROGURI

Publicat

in

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au continuat și în acest sfârșit de săptămână, activitățile preventive, dar și acțiunile de prevenire și combatere a consumului și deținerii de substanțe interzise.

În cadrul activităților de la acest sfârșit de săptămână, un obiectiv urmărit a fost cel al depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.
Astfel, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au depistat, în seara zilei de 16 spre 17 iunie a.c., patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, iar în urma controlului corporal, asupra unuia dintre ei a fost identificat un pachet, conținând două folii cu fragmente vegetale, susceptibile a fi droguri.
Obiectele în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar verificările continuă, în cauză fiind întocmit dosar penal conform Legii 194/2011R.
De asemenea, în noaptea de 18 spre 19 iunie a.c., a fost organizată și desfășurată o acțiune de amploare, cu forțe mărite, pe raza municipiului Câmpulung, pentru prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise.


Au acționat în sistem integrat polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, rutieră, ordine publică, dar și alte structuri, din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu jandarmi argeșeni.
Au fost verificate trei locații din Câmpulung (localuri și o zonă frecventată de tineri), împrejurare în care la un local, a fost identificat un tânăr de 18 ani, care avea asupra sa o armă albă – box. Ca urmare a celor constatate, obiectul în cauză a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar verificările continuă, în cauză fiind întocmit dosar penal conform art. 370 din Codul Penal.
Cu privire la conducătorii auto, până la acest moment, la acest sfârșit de săptămână au fost efectuate 7 testări cu aparatul Drugtest, niciunul dintre conducătorii auto nefiind testat pozitiv, însă 5 dintre conducătorii auto testați cu etilotestul au avut valori mai mari decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cea mai mare valoare fiind de 0,94, în fiecare dintre aceste situații fiind întocmit dosar penal, iar conducătorilor aută le-au fost recolate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, acestora nefiindu-le permis să își continue drumul.

Un alt obiectiv este reprezentat de activități preventive desfășurate de polițiști, astfel că, în ziua de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au fost prezenți la mai multe centre comerciale din Pitești, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare cu privire la efectele negative ale consumului de substanțe etnobotanice precum și ale consumului de alcool.
Sub motto-ul ,,UNIȚI PENTRU VIAȚĂ” tinerii au fost informați cu privire la alegerea unor alternative de viață sănătoasă și au fost sfătuiți să selecteze cu grijă prietenii și anturajul, fiind diseminate o serie de materiale informative.
De asemenea, în ultima zi din săptămână, polițiștii de la ,,prevenire” au planificat activitățile din cadrul acestei campanii și pe raza orașului Topoloveni, cu ocazia manifestațiilor prilejuite de sărbătorirea, în ziua de 19 iunie, 601 ani de atestare documentară.

Polițiștii atrag atenția asupra consecințelor pe care consumul de droguri le poate avea:

Consumul de droguri poate avea un impact asupra vieţii tale sub toate aspectele:

Relaţiile cu prietenii şi familia – prietenii şi familia vor sta în calea consumului de droguri şi relaţia cu ei se va deteriora;
Siguranţa – în momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi esti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele;
Presiunea financiară – cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a procura droguri şi nu mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gandit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?;
Dependenţa – vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri şi vei folosi timp şi energie să faci rost de ele.
Violenţa – vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut altfel. Poţi deveni violent sau poţi deveni o victimă a violenţei;
Depresia – poţi intra într-o stare de depresie după consum ca efect direct al consumului sau din cauza lucrurilor pe care le-ai experimentat în timpul consumului;
Accidente – când te afli sub influenţa drogurilor poţi face lucruri care te pot răni sau îţi pot provoca accidente.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Anamaria Prodan, mesaj suburban pentru logodnica lui Reghecampf: ‘Fă, lua-ți-aș familia în p***! Te omor’

Publicat

in

De

Jurnaliștii din presa mondenă au intrat în posesia unui mesaj trimis de Anamaria Prodan către logodnica lui Laurențiu Reghecampf, Corina Caciuc.

În săptămâna în care cuplul Corina-Laurențiu are planificat botezul micuțului Liam Simeon, Anamaria Prodan a pornit un adevărat „jihad” cu antrenorul lui Neftchi Baku, care s-a lăsat cu plângeri la poliție de ambele părți, scriu jurnaliștii de la Cancan.ro, cei care prezintă înregistrarea audio cu mesajul trimis Corinei Cauciuc de Anamaria Prodan.

„Fă, lua-ți-aș familia în p** de m** ordinară și de sl*** dracu’ care ești! Fă vabagoanda dracu’… ce morții mă-tii vrei fă că-ți iau mâinile și ți le înfig în p**!

Și-o iau pe mă-ta în p** mea ca să-ți dea limbi și pe tac-tu să-l sugi! Fă, f*-ți mă-tii… Dacă te mai prind o dată că suni sau formezi sau îmi deranjezi familia… dacă nu, te umplu de s*! Fă, toți prietenii tăi se s*** pe tine, băga-mi-aș p*** în familia mă-tii și în nația mă-tii de târâtură, jigodie… Șopârla dracu’ păroasă care ești!

M*** dracu’ care ești! Băga-mi-aș p** în familia mă-tii și în coșciugul în care v-aș îngropa pe toți! S**** dracu’! Familia Caciuc ți-a pus Bilcon… Băga-mi-aș p* în numele mă-tii și în rasa familiei tale. Fii atentă ce zic eu! O singură dată, m** ce ești!

O singură dată sugăciunea dracu’ mai suni sau mai ceri bani băga-mi-aș p** în mă-ta! Să-ți bag banii în p*! Să-ți ruginească în p**, sărăcia dracu’ care ești! Te omor! Ascultă-mă ce zic! Dacă nu-i pun să te f**, să-ți dea la m** pe toți prietenii mei!

Băga-mi-aș p** în mă-ta că te leg de mașină și te târăsc până sugi toate p** din România că le-ai supt și ăia s-au săturat de tine… Ai venit în Dubai, ai terminat tot Dubaiul! Băga-mi-aș p** în familia mă-tii și în mă-ta aia, în p* lui mă-ta aia stricată… Și-n tac-tu ăla care sunai că ești la spital cu el să-i dea bani. Băga-mi-aș p*** în familia mă-tii și în neamul mă-tii și în numele mă-tii și în rasa mă-tii! Ține minte la mine… când mai calci tu în Dubai, f***-ți mormântul mă-tii sau când mai ieși tu vreodată la f**** în România… dacă nu te dezbrac în p**** goală și te iau la șuturi, fă, strâmba dracu’ care ești! Stai să vezi!”, este mesajul incredibil primit de Corina Caciuc din partea Anamariei Prodan, conform sursei citate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Europarlamentarul Eugen Tomac: Guvernarea responsabilă trebuie să fie prioritate și nu festivismul acesta ieftin pe care l-am văzut în ultima perioadă

Publicat

in

De

Europarlamentarul Eugen Tomac a transmis sâmbătă într-o conferință de presă că singurul mod prin care România poate ieși din criză este ca executivul să acceseze fiecare cent din banii puşi la dispoziţie de către Uniunea Europeană, scrie news.ro

„Cu cât fast ne-a anunţat ministrul Fondurilor Europene că au fost semnate contracte de aproape 5 miliarde euro. Probabil nu ştie că România trebuie să acceseze 80! Să nu uităm şi faptul că nu s-a reuşit cheltuirea banilor din exerciţiul financiar 2014-2020. Resursă bugetară există, dar România se împrumută cu dobânzi incredibile, de peste 15%, ajungând la o datorie de peste 50% din PIB. Aceşti bani reprezintă datorii ale României.

Partidele şi politicienii vin şi pleacă, dar acestea rămân. Şi ele vor fi plătite de către români. Ca partid de opoziţie avem datoria să tragem aceste semnale de alarmă, mai ales după sfidarea din această săptămână, când, după ce au mimat grija faţă de cetăţenii acestei ţări, partidele de la putere au dat un vot prin care şi-au majorat salariile, într-un moment de criză majoră”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac.

Liderul PMP a subliniat că, de la 1 ianuarie, România s-a împrumutat cu aproximativ 10 miliarde de euro, iar fondurile, în loc să fie folosite pentru a-i susţine pe oamenii cu venituri modeste, expuşi în faţa crizei, se risipesc către baronii locali.

„Realitatea este că ne împrumutăm cu bani pentru a finanţa aceleaşi proiecte care pot primi finanţare de la UE. Este momentul să oprim risipa banului public, iar PSD-PNL-UDMR să înceapă să guverneze cu responsabilitate faţă de cetăţenii români expuşi în faţa crizelor prin care trecem. Guvernarea responsabilă trebuie să fie prioritate şi nu festivismul acesta ieftin pe care l-am văzut în ultima perioadă, prin care se risipesc bani, în stânga şi în dreapta, în condiţiile în care avem fonduri suficiente de la UE”, a completat el, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend