Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO | Raed Arafat revine cu explicaţii despre situaţia de la Spitalul Foişor: ‘Atacuri politice pentru o decizie care salvează vieţi’

Publicat

in

Raed Arafat, şeful DSU, revine cu explicaţii despre evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor, care s-a făcut vineri seara, la o oră târzie. Arafat, susţine că, dincolo de atacurile politice, decizia a fost una corectă, care salvează vieţi şi pe care ar lua-o din nou dacă s-ar pune problema.

“Decizia care s-a luat ieri este una corectă, chiar dacă a creat un disconfort pentru pacienţii internaţi în spitalul Foişor. Decizia avea o singură menire: să salvăm cât mai mulţi pacienţi, să nu îi punem pe colegii noştri din unităţile de primiri urgenţe în situaţia să aleagă din pacienţii care ajung cu ambunaţele cine intră şi cine rămâne şi aşteaptă în ambulanţă. Nu am voit să ajungem acolo. Îmi pare rău că s-a evacuat mai târziu, în cursul nopţii, când noi de fapt ordinul l-am emis pe la prânz ieri, iar echipa noastră la spital era în jurul orei 15. Evacuarea s-a lungit ca şi discuţii până în momentul în care s-a produs mai târziu. Da, sunt de acord, nu este deloc un lucru plăcut. În condiţii de normalitate putea să se desfăşoare mult mai bine, dar în condiţii de normalitate nu ajungeam să evacuăm un spital pentru a-l pune la dispoziţia bolnavilor de COVID.

Între a supăra şi a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, printr-o decizie care salvează vieţi, eu în continuare aleg soluţia de a lua decizia, de a suporta consecinţele atacurilor, dar să ştiu că am luat o decizie care salvează vieţi. Asta am făcut eu împreună cu colegii mei. Îmi pare rău pentru disconfortul creat, dar dacă ne-am întoarce în timp şi ne-ar întreba dacă am lua această decizie sau nu, eu cred că această decizie ar trebui luată. Pe partea de evaluare trebuie să învăţăm anumite lucruri, dar decizia de evacuare aş lua-o oricând, pentru că asta înseamnă să tratezi o situaţie critică aşa cum trebuie şi nu să stai şi să te gândeşti oare ce să fac ca să nu supăr pe cineva. Îmi pare rău pentru cei care i-am supărat, dar decizia a fost corectă”, afirmă Raed Arafat, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook.

Şeful DSU prezintă şi situaţia care a dus la aceast decizie, prin supraaglomerarea unităţilor de primiri urgenţe şi a secţiilor de terapie intensivă.

“În jurul orei 9, DSP a început demersurile şi evaluarea Spitalului Foişor ca posibilităţi pentru a emite autorizaţia. La ora 12 a fost externat ultimul pacient din spital, la domiciliu, cu ambunaţa. În jurul orei 14.30 – 15.00 s-a emis autorizaţia că spitalul poate să primească pacienţi pe 20 de paturi de ATI şi 90 de paturi cu oxigen. La acest moment vorbim de 4 pacienţi care au ajuns la spital la ATI. Vor începe să sosească pacienţi la terapeie intensivă, dar în paralel şi pacienţi care au nevoie de oxigen.

Azi la ora 11 am avut 784 de cazuri în unităţile de primiri urgenţe pe plan naţional, din care 11 intubaţi confirmaţi COVID-19 şi 4 suspecţi care au fost intubaţi şi ventilaţi în UPU. Vorbim de 106 confirmaţi cu necesar de ventilaţie noninvazivă şi 12 suspecţi, plus 190 care au nevoie doar de oxigen confirmaţi şi 77 care au nevoie de oxigen suspecţi.

La nivelul Bucureştiului, la ora 11 erau 159 de pacienţi în unităţile de priviri urgente. Din aceştia, 8 erau intubaţi ventilaţi, 34 erau cu necesar de ventilaţie nonivazivă şi 83 cu necesar de oxigen. Din aceşti pacienţi urmează să continue tranferul către spitalul Foişor şi spre Spitalul Babeş”, a mai afirmat Arafat.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

BREAKING Eroare umană în cazul tragediei de la ‘Victor Babeș’. Două persoane au fost reținute

Publicat

in

De

Eroare umană în cazul TIR-ului de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde instalația de oxigen s-a oprit, iar trei pacienți au murit.

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeş, după ce trei oameni au murit sufocați într-un TIR de Terapie Intensivă. Este vorba despre șeful Serviciului tehnic și un instalator, potrivit unor surse judiciare.

Concluziile anchetatorilor arată că instalația de oxigen a fost închisă din greșeală de personalul medical.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO – Şobolani la raftul de patiserie din Mega Image, în Sectorul 1

Publicat

in

De

Mizeria din Sectorul 1 începe să se vadă şi în alte zone, nu numai în grămezile de gunoaie de pe străzi. O imagine virală pe Facebook arată doi şobolani la raftul de produse de patiserie dintr-un magazin Mega Imagine.

“Mega Image 1 Mai București, Sectorul 1, s-a adaptat la situația pieței și a adus șobolani la ofertă: iei un covrig, primești doi șobolani. Poftă bună!”, scrie persoana care a publicat imaginea.

Amintim că, în urma intenţiei de a închide toate companiile înfiinţate de fosta administraţie, actuala administraţie a Capitalei a omis etape importante din procesele de deratizare şi dezinsecţie din Bucureşti. Astfel, faţă anii trecuţi, când compania Eco Igienizare realiza o primă etapă de deratizare la începutul anului, odată cu migrarea şobolanilor din ascunzători spre spaţiile deschise, anul acesta deratizarea nu s-a efectuat la timp. Acelaşi lucru este valabil şi pentru prima etapă de dezisecţie, pentru larve, care a fost omisă.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend