Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO PSD se plânge ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European că Guvernul PNL vrea acum alegeri în două tururi pentru primari / Ciolacu: Este un abuz

Publicat

in

​PSD va trimite o scrisoare ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European în care va reclama Guvernul PNL că vrea alegeri în două tururi pentru primari în această vară, a anunțat șeful interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu. El a precizat că vrea revenirea la alegerile în două tururi ar trebui să aibă loc în 2024.

Ciolacu a calificat intenția guvernului de a-și asuma răspunderea pe modificarea legilor electorale drepu „un abuz”, susținând că se încalcă decizia Curții Constituționale și recomandările Comisiei de la Veneția.

„Nu s-a întâmplat niciodată în istoria Românie asa ceva. (…) PSD este de acord cu alegeri în două tururi în următorul ciclu electoral, în 2024. (…) Ei (liberalii -n.r.) au modificat legea. Azi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea în timpul jocului. Vicepremierul Raluca Turcan e autoarea morală a modificării legilor electorale din două turi într-un singur tur. Ce susținem foarte clar: nu ai dreptul să modifici legi electorale cu dou-trei luni înainte”, a spus Ciolacu.

El a reiterat ideea că PSD va depune moțiune de cenzură dacă guvernul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Liderul PNL care nu a reuşit să ia Bacalaureatul nici la 42 a depus contestaţie: de la nota 3,60, a ajuns la 3,75

Publicat

in

De

Prim-vicepreşedintele PNL Vrancea Daniel Moroşanu care a susţinut bacalaureatul la 42 de ani, fiind notat la limba română cu 3.60, nu a luat examenul nici după depunerea contestaţiei, obţinând în plus doar 15 sutimi, transmite news.ro.

Daniel Moroşanu obţinuse 3.60 la română, 7.55 la istorie şi 8.65 la geografie. El a depus contestaţie imediat după ce a aflat rezultatele la bacalaureat, însă nici după recorectarea lucrării nu a fost admis.

În urma contestaţiei, liderul liberal a fost notat cu 3.75 la proba la română, fiind în continuare respins.

Imediat după aflarea rezultatelor la bacalaureat, Daniel Moroşanu, care este prim-vicepreşedinte PNL Vrancea şi preşedinte PNL Vidra, fiind consilier local la al treilea mandat, a declarat pentru News.ro că va susţine din nou bacalaureatul, la sesiunea de toamnă.

”Dacă nu iau, mă prezint în toamnă şi dau iar, mă voi duce mai pregătit şi voi lua cu notă mai mare. Nu e uşor, dar a fost un orgoliu personal să iau Bacalaureatul. Încurajez pe cine nu a făcut acest lucru, să nu ezite, nu e târziu. Vârsta nu e un impediment, e greu, dar nu imposibil”, a declarat consilierul din Vidra.

Dacă se va hotărî să se înscrie la o nouă sesiune a bacalaureatului, Daniel Moroşanu va susţine doar proba la care a picat – Limba şi literatura română.

Daniel Moroşanu are 42 de ani, este preşedintele PNL Vidra, consilier local în comuna Vidra şi prim-vicepreşedinte al PNL Vrancea. În acest an a dat pentru prima dată bacalaureatul. El absolvise o şcoală profesională şi apoi a făcut liceul la seral.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doi tineri s-au rătăcit în Parcul Național Munții Măcinului. Ce s-a întâmplat mai apoi?

Publicat

in

Un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că s-a rătăcit în Parcul Naţional Munţii Măcinului, plecând din zona localităţii Nifon.

Bărbatul era însoţit de o tânără de 23 ani, care însă nu a mai putut continua traseul şi a rămas în aşteptare.

7 salvatori din cadrul Detaşamentului de pompieri Tulcea cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanţă SMURD au pornit imediat în căutare.

Tânăra a fost găsită de echipa de căutare mixtă în apropierea localităţii Nifon, iar bărbatul în vârstă de 26 ani a fost găsit în zona localităţii Greci de către agenţii postului de Poliţie Greci.

Cei doi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Foto: România Sălbatică

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend