Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Protest cu TRACTOARE pe străzile orașelor din Moldova: Fermierii ACUZĂ Guvernul pentru măsurile din agricultură

Avatar

Publicat

in

Fermierii din mai multe localităţi ale judeţului Botoşani au participat, miercuri după-amiază, cu zeci de tractoare la un protest pe străzile municipiului reşedinţă, în semn de nemulţumire faţă de măsurile adoptate de Guvern în domeniul agricol. Un protest similar a avut loc, tot cu tractoare, pe străzile din Iași, anunță AGERPRES.

Marşul, care îngreunat circulaţia în zona centrală a municipiului Botoşani, a fost organizat de Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice şi s-a încheiat cu o pichetare Prefecturii.

Manifestanţii susţin că problemele din agricultură sunt foarte grave şi afectează toţi fermierii, indiferent de cât teren sau câte animale deţin aceştia.

“După ce că noi nu am fost în stare să negociem la Bruxelles sume mai mari pentru fermierii noştri, le tăiem şi pe acelea pe care le avem. Europa ne dă voie să dăm ANT (n.r.- ajutor naţional de tranziţie) cât avem nevoie, dar Guvernul României este împotriva ajutorului acordat agriculturii. Este cel mai incapabil ministru al Agriculturii şi cred că ar trebui demis din prima. Nu are ce căuta în fruntea Ministerului Agriculturii, pentru că distruge România, nu o clădeşte şi nu o ridică unde trebuie ridicată. Noi, dacă nu suntem salvaţi, agricultura României cade de tot. Interesul lor este ca marile corporaţii să îngroape agricultura românească şi să umple supermarketurile numai cu importuri”, a afirmat preşedintele unei cooperative agricole, Constantin Nechifor.

“Suntem în luna aprilie şi noi nu am primit un ban. Noi trebuie să ne apucăm de treabă şi nu avem bani de motorină, nu avem nimic. Ni s-a promis că o să ni se dea. Nu ştiu care e problema că nu vor să ne ajute deloc. Au luat acum şi sprijinul de la tomate, şi sprijinul cuplat pentru soia, şi pentru lucernă. Nu ştiu unde vor să ne ducă domnii aceştia. Vor să ne desfiinţeze, să vină altă ţară să ne ia firmele? Vrem să discutăm cu domnul prefect şi să avem o intervenţie la domnul premier, că la domnul ministru nu mai avem ce face. Dumnealui, când am fost la Bucureşti, s-a apucat de plantat copaci. L-a apucat ecologizarea. (…) Imputurile s-au scumpit, începând de la îngrăşăminte, seminţe, pesticide, insecticide şi motorina cu 40-50% şi la noi toate scad. Nu ştim ce vom face. Asta e o problemă generală. Am vorbit să venim cu 40 de tractoare, dar băieţii voiau să vină cu o sută şi ceva”, a declarat fermierul Virgil Buchi.

O delegaţie a fermierilor a fost primită la discuţii de prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

‘România poate fi schimbată numai dacă suficient de mulţi punem umărul la lupta împotriva corupţiei’, afirmă Claudiu Năsui

Avatar

Publicat

in

De

Trei noi membri au fost numiţi temporar, pentru patru luni, în Consiliul de Administraţie al Uzinei Automecanice Moreni SA, fiind vorba despre Daniel Sava, Patricia Vasile şi Mihai Rus, anunţă Ministerul Economiei. Numirile au venit după expirarea mandatelor provizorii ale membrilor CA. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că au fost numiţi oameni profesionişti în CA. “România poate fi schimbată numai dacă suficient de mulţi punem umărul la lupta împotriva corupţiei”, adaugă el.

“Obiectivul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) este să numească în consiliile de administraţie profesionişti potriviţi provocărilor pe care le întâmpină fiecare companie în parte, în scopul asigurării activităţilor de supraveghere şi conducere administrativă a acestor companii. Ca urmare a expirarii mandatelor provizorii ale membrilor Consiliului de Administraţie al Uzinei Automecanice Moreni SA, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, întrunită în data de 07.04.2021, a hotărât numirea temporară a unor noi membri pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea de prelungire”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Economiei.

Potrivit sursei citate, criteriul de selecţie avut în vedere a fost expertiza profesională a candidaţilor, corelată cu nevoile şi strategia de dezvoltare a companiei, scrie News.ro.

“La Uzina Automecanică Moreni SA din cadrul Ministerului Economiei am numit oameni profesionişti în consiliul de administraţie. România poate fi schimbată numai dacă suficient de mulţi punem umărul la lupta împotriva corupţiei. Le mulţumesc profesioniştilor care au acceptat provocarea să facă parte din rândul celor care schimbă România”, a transmis ministrul Claudiu Năsui, într-o postare pe Facebook.

Astfel, noii membri ai CA Uzina Mecanică Moreni SA sunt:

Daniel Sava – prezintă competenţe în domeniul financiar, având deopotrivă experienţă în cunoaşterea şi evaluarea pieţei de profil prin activitatea de finanţare a clienţilor corporate, cât şi de restructurare a companiilor din industrie. Este licenţiat în economie şi certificat Chartered Financial Analyst Association (atestare internaţionala de analist financiar).

Patricia Vasile – cu expertiză de auditor senior în companii de consultanţă financiară şi audit, recunoscute internaţional, a coordonat procese de audit pentru companii importante din industria energetică, minieră şi a metalelor, precum şi pentru companii din pharma şi FMCG. Este certificată ACCA (Association of Chartered Certified Accountants, în prezent cea mai importantă organizaţie mondială a profesioniştilor contabili) şi în curs de certificare CECCAR şi ASPAAS (Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar – autoritatea competentă în domeniul supravegherii în interes public a auditului statutar).

Mihai Rus – cu experienţă de project management pentru procese de dezvoltare şi lansare proiecte de inginerie, inginer de calitate şi auditor de proces pentru linii de fabricaţie în industria automotive, având experienţă în companii internaţionale private din industria de profil.

“Obiectivele aferente perioadei de mandat constau în: asigurarea prezentării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, în termenii şi condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, cu luarea în considerare a perspectivelor de dezvoltare pe care le are societatea; urmărirea procedurilor de închidere a exerciţiului financiar 2020, respectiv a asigurării procesului de raportare financiară pentru anul 2020 şi a raportărilor financiare semestriale aferente 2021; promovarea unui proiect de act constitutiv actualizat potrivit ghidului ce va fi înaintat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului”, mai scrie în comunicat.

Fiecare administrator va prezenta la finalul mandatului un Raport de activitate privind modul de îndeplinire a responsabilităţilor şi a gradului de îndeplinire a obiectivelor. Raportul va include şi opinia administratorului în legătură cu posibilităţile de dezvoltare ale societăţii pe linii de afaceri, cu indicarea avantajului competitiv pe care societatea îl prezintă, respectiv opinia referitoare la necesitatea implementării unui plan de restructurare/ reorganizare.

Membrii înlocuiţi sunt Viorel Adam, Adriean Budoiu şi Mihai Niţă.

Indemnizaţia brută lunară fixă a membrilor consiliului s-a menţinut, potrivit Hotărarii AGA 4/20.06.2018, şi este în valoare de 2.700 de lei.

Societatea Uzina Mecanică Moreni SA este o companie deţinută de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului în procent de 86.62%, al cărei obiect de activitate este fabricarea de vehicule militare de luptă precum şi subansamble şi piese de schimb.

Are 310 angajaţi, iar în anul 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 13,7 milioane de lei şi o pierdere estimată de 7,4 milioane de lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Lucian Bode declară că are toată încrederea că proiectele de investiţii prin PNRR propuse de MAI vor beneficia de sprijinul partenerilor europeni

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, în urma unor întâlniri avute la Bruxelles cu oficiali europeni, că are încredere că proiectele de investiţii prin PNRR propuse de către Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de sprijinul partenerilor europeni. “Toate realizările de până acum în domeniul situaţiilor de urgenţă arată că investiţia în România a fost benefică tuturor. Ne-am dezvoltat în plan naţional, însă în acelaşi timp, am contribuit şi la efortul european, dovedind astfel că rolul României a fost unul de succes”, a afirmat el.

“Am efectuat astăzi o vizită de lucru la Bruxelles, ocazie cu care am avut întrevederi cu doamna Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne, respectiv domnul Janez Lenarčič, comisarul european pentru managementul crizelor. Mi-am propus să avansăm dialogul politic cu oficialii Comisiei Europene şi să finalizăm cât mai curând negocierile în privinţa proiectelor şi investiţiilor finanţate prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă pentru componenta „Rezilienţă în situaţii de criză”, pentru care Ministerul Afacerilor Interne este lider de problematică. Este un domeniu deosebit de important pentru România, iar continuarea coordonării la nivelul UE este esenţială pentru a asigura cele mai bune rezultate în perioada post-pandemie. Plecăm de la premisa că situaţiile cu care ne vom confrunta în viitor vor creşte în complexitate, iar consecinţele probabile ale acestora s-ar putea întinde pe perioade tot mai lungi”, a afirmat Lucian Bode, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că, la discuţii, s-a referit la revenirea completă la normalitate, evidenţiind reformele necesare în perioada de redresare post-pandemie, scrie News.ro.

“În context, am susţinut propunerile României de proiecte şi necesitatea realizării investiţiilor propuse. Discuţiile cu oficialii europeni vor continua în zilele următoare la nivelul grupurilor de experţi şi am toată încrederea că proiectele de investiţii prin PNRR propuse de către Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de sprijinul partenerilor europeni. În fond, toate realizările de până acum în domeniul situaţiilor de urgenţă arată că investiţia în România a fost benefică tuturor. Ne-am dezvoltat în plan naţional, însă în acelaşi timp, am contribuit şi la efortul european, dovedind astfel că rolul României a fost unul de succes”, a susţinut Bode.

Ministrul român de Interne a dat asigurări că România “este pe deplin pregătită să se angajeze în derularea cu succes a investiţiilor propuse” şi a subliniat că acţiunea comună la nivel european trebuie să rămână ghidată de nevoia de convergenţă şi coeziune, respectiv de principiul “a nu lăsa pe nimeni în urmă”.

“Criza ne-a arătat că UE trebuie să dispună de instrumente şi mijloace adecvate de răspuns comun în situaţii de criză pentru a face faţă cu succes provocărilor viitoare”, a adăugat Bode.

El a menţionat că au fost discutate şi subiecte privind migraţia sau Spaţiul Schengen.

“Nu în ultimul rând, în cadrul discuţiilor avute cu doamna comisar Ylva Johansson, mi-am exprimat preocuparea pentru găsirea unor soluţii eficiente la provocările cu care ne confruntăm la nivel european în domeniul afacerilor interne. Într-adevăr, această criză sanitară ne-a acaparat atenţia şi resursele, dar nu trebuie să pierdem din vedere şi celelalte aspecte preocupante privind migraţia şi azilul, protecţia frontierelor externe, revenirea la un spaţiu Schengen funcţional, asigurarea securităţii interne şi lupta împotriva terorismului. În această privinţă, am transmis faptul că România rămâne ferm angajată în sprijinirea mecanismelor şi instrumentelor europene menite să asigure o securitate internă sporită a UE şi o mai mare rezilienţă în faţa provocărilor curente. Legat de subiectul Schengen, am evidenţiat faptul că dorim definitivarea aderării României la spaţiul Schengen, deoarece nu mai putem rămâne în această situaţie nefirească şi nejustificată care trenează din 2011”, a conchis Bode.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend