Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Prinţul Hamza, autorul complotului împotriva regelui Abdallah al II-lea al Iordaniei, refuză să se supună ordinelor

Publicat

in

Prinţul iordanian Hamza, acuzat de complot împotriva fratelui său vitreg, regele Abdallah al II-lea al Iordaniei, anunţă că nu se va suupune ordinelor, într-o înregistrare audio difuzată pe Twitter în noaptea de duminică spre luni, relatează AFP.

”Sigur că nu mă voi supune (ordinelor şefului Statului Major, generalul Yousef Huneiti), care-mi spune că nu sunt autortizat să ies (din casă), să scriu pe Twitter, să comunic cu oamenii şi că sunt autortizat să-mi văd doar familia”, afirmă el în această înregistrare, în care se adresează unui interlocutor la telefon, scrie News.ro.

Citește și: Cât de comuniste sunt imaginile cu catolicii de la Miercurea Ciuc – OPINIE

Sâmbătă, şeful Statului Major s-a dus la locuinţa prinţului Hamza pentru a-i cere să înceteze ”orice acţiuni şi activităţi vizând securitatea şi stabilitatea Iordaniei”.

Însă această reuniune s-a terminat post, a anunţat duminică vicepremierul Ayman Safadi.

”Am înregistrat întreaga conversaţie şi am distribuit-o (…). Acum aştept să văd ce se va întâmpla şi ce vor face. Nu vreau să mă deplasez, pentru că nu vreau să agravez situaţia”, a anunţat prinţul în această ultimă înregistrare.

Prinţul Hamza a anunţat sâmbătă că a fost ”plasat sub arest la domiciliu”, în palatul său din Amman.

Într-o înregistrare transmisă BBC de către avocatul său, Hamza anunţa că şeful Statului Major al armatei l-a notificat cu privire la faptul că ”nu este autorizat să iasă” din locuinţă.

Hamza neagă că a luat parte la vreun complot şi acuză autorităţile iordaniene de ”corupţie” şi ”incompetenţă”.

Două personalităţi iordaniene – Bassem Awadallah şi Sharif Hassan bin Zaid – şi 14 până la 16 persoane au fost arestate în cadrul unei tentative de ”destabilizare” a regatului, a anunţat vicepremierul iordanian Ayman Safadi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Compania Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră a raportat pierderi în creştere la 15,25 milioane de lei, în primul semestru

Publicat

in

De

Compania Turism, Hoteluri, Restaurante (THR) Marea Neagră a consemnat pierderi în creştere la 15,25 milioane de lei după primul semestru din acest an, pe fondul reducerii cu peste 50% a veniturilor, reiese din rezultatele publicate, miercuri, de companie pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Anul trecut în aceeaşi perioadă, compania raporta pierderi de 10,99 milioane de lei.

Veniturile totale înregistrate de THR Marea Neagră în primul semestru din acest an au fost de 3,23 milioane de lei, în scădere cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Agerpres.

„Veniturile totale, înregistrate de societate în semestrul 1 2022, sunt în valoare de 3.230.829 lei, cunoscând o realizare de 50,25% faţă de veniturile totale ale semestrului 1 2021 (6.429.075 lei) şi o realizare de 44,95% faţă de bugetul semestrului 1 2022. Acest lucru a fost cauzat de următoarele: deschiderii majorităţii unităţilor de cazare şi alimentaţie publică abia în 12.06.2022; renunţarea la contractul cu Casa Naţională de Pensii Publice care asigură turiştii în perioadele de extrasezon; numărul de turişti diminuat cu 20% în raport cu anul anterior pe fondul condiţiilor geopolitice (război Ucraina)”, se arată în raport.

Potrivit sursei citate, la 30 iunie 2022, o pondere importantă în total venituri, de 51,56%, o reprezintă veniturile din chirii (1.665.840 lei, în scădere faţă de 1,781 milioane lei, anul trecut). Totodată, veniturile din cazare, în cuantum de 798.348 lei (24,71% din total venituri), au scăzut cu 62,37% comparativ cu intervalul similar din anul precedent. Veniturile din alimentaţie publică au fost de 534.458 lei (16,54% din total), faţă de 1,326 milioane de lei, în prima jumătate din 2021.

Cifra de afaceri a fost de 3,16 milioane de lei în prima jumătate a anului, ceea ce reprezintă o realizare de 54,84% faţă de afacerile din aceeaşi perioadă din 2021.

În plus, de la an la an, se constată scăderea numărului mediu de personal sezonier cu 51,26% pe fondul diminuării numărului de angajări. În ceea ce priveşte personalul permanent, la finele lunii iunie 2022, acesta s-a diminuat cu 58,06%, ca urmare a concedierilor individuale masive din trimestrul IV din anul anterior.

Capitalurile proprii ale THR Marea Neagră au scăzut 4,28% faţă de cele raportate la 31 decembrie 2021, din cauza creşterilor/reducerilor pe fiecare element de pasiv. Astfel, capitalul social subscris şi vărsat s-a situat la 57,60 milioane de lei, nemodificat în comparaţie cu sfârşitul anului 2021, iar rezervele legale şi alte rezerve, la 72,27 milioane de lei (+198,5% faţă de 2021).

THR Marea Neagră s-a înfiinţat la data de 5 martie 1991, sub titulatura de S.C. Eforie S.A. Principalele produse proprii ale companiei sunt pachetele de servicii de cazare, alimentaţie publică, agrement (spa, piscine, băi reci cu nămol). Un canal important de distribuţie îl reprezintă vânzarea online prin intermediul site-urilor specializate, doar o mică parte este reprezentată de vânzările pe cont propriu (13,45%), serviciile de cazare fiind valorificate în cea mai mare proporţie de către tur-operatori.

Societatea are în administrare directă un număr de 4.504 locuri de cazare şi 3.900 locuri de alimentaţie publică, localizate în staţiunile turistice de pe litoralul românesc al Mării Negre în unităţi clasificate la categoria 4, 3 şi 2 stele, conform certificatelor de clasificare în vigoare la data prezentului contract.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ședință în Coaliție la guvern: rectificarea bugetară și reglementarea pieței energiei

Publicat

in

De

Liderii Coaliției se reunesc, miercuri, la guvern pentru a tranșa câteva probleme aflate pe agenda Executivului. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că pe agenda discuțiilor se află teme precum rectificarea bugetară, dar și solicitarea PSD privind reglementarea pieței energiei pentru consumatorii casnici.

Liderii Coalitiei – Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Kelemen HunorFoto: AGERPRES

Potrivit surselor citate, există nemulțumiri în ceea ce privește banii alocați la rectificarea bugetară, Ministerul Educației fiind una dintre instituțiile care primește cea mai mică sumă.

O altă temă pe care social-democrații o vor clarificată este reglementarea pieței de energie pentru consumatorii casnici. Propunerea PSD nu este privită cu ochi buni de către liberali, care refuză revenirea la o piața reglementată. „Se caută în continuare soluții”, susțin sursele citate.

La sfârșitul lunii iulie, social-democrații au anunțat public că se impune reluarea, la nivelul coaliției de guvernare, a discuțiilor privind aplicarea reglementării prețurilor la energie și gaze în România, pe o perioadă limitată. Social-democrații au revint cu această solicitare, prezentată încă de la începutul anului și susțin că realitatea economico-socială o impune.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend