Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Președintele Volodimir Zelenski și alți doi ucraineni, pe lista revistei Time a celor mai influenți 100 oameni din lume în 2022

Publicat

in

Președintele Volodimir Zelenski și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi și redactorul șef al site-ului independent de știri Ukrainska Pravda, Sevgil Musaieva, pe lista revistei Time a celor mai influenți 100 de oameni în 2022.

Volodimir Zelenski printre cele mai influente 100 de persoane in 2022 / revista TimeFoto: Captura video

Astăzi, TIME a dezvăluit lista anuală a celor mai influenți 100 de oameni din lume. Numărul are 5 coperți la nivel mondial, fiecare având câte o persoană influentă TIME100: actrița Zendaya, CEO-ul Apple Tim Cook, Mary J. Blige, prim-ministrul Mia Mottley și actorul Simu Liu.

Președintele Volodimir Zelenski și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi, au fost selectați pentru categoria „Lideri”, în timp ce redactorul șef al site-ului independent de știri Ukrainska Pravda, Sevgil Musaieva, se numără printre „Inovatori”.

Revista Time l-a selectat pe președintele SUA Joe Biden pentru a scrie despre Volodimir Zelenski.

  • „În președintele Zelenski, poporul Ucrainei are un lider demn de curajul și rezistența lor, în timp ce cetățenii din toată țara – comercianți și soldați, croitori și șoferi de camioane – luptă pentru casele lor și libertatea lor. De fiecare dată când vorbim, aud în vocea președintelui Zelenski determinarea neobosită a unui om care crede profund în datoria sa față de poporul său și se ridică zilnic la înălțimea responsabilității solemne de a-și conduce națiunea în acest moment întunecat și dificil.
  • Națiunile lumii libere, inspirate de exemplul președintelui Zelenski, sunt mai unite, mai hotărâte și mai hotărâte decât în ​​orice moment al memoriei recente. Cu sprijinul SUA și al aliaților și partenerilor noștri, el și-a lăsat amprenta în istorie și a demonstrat lumii că Ucraina va rezista mult timp și că poporul ei va realiza în cele din urmă viitorul democratic pe care și-l dorește de mult”, a scris Biden.

Pe lista celor mai influenți lideri se află și Ursula von der Leyen, Xi Jinping și Vladimir Putin.

XXX

Zelenski, în vârstă de 44 de ani, a ajuns pe primul loc în sondajul TIME100 2022 cu 3,3 milioane de voturi, sau 5% din votul total, a declarat revista Time pe 19 mai.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apărut, în aprilie, pe coperta prestigioasei reviste americane „Time”, în care apărea un articol scris de jurnalistul Simon Schuster despre cum arată viața liderului ucrainean.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Comisia Europeană şi Norvegia vor dezvolta instrumente pentru stabilizarea pieţelor energiei şi reducerea preţurilor

Publicat

in

De

Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că a convenit cu Norvegia să lucreze la instrumente de stabilizare a pieţelor energiei, de limitare a fluctuaţiilor semnificative ale preţurilor şi de reducere a costurilor ridicate ale energiei, transmite Reuters.

„Am fost de acord să dezvoltăm instrumente, fiecare acţionând în cadrul competenţelor noastre, pentru stabilizarea pieţelor energiei şi limitarea impactului manipulării pieţei şi a volatilităţii preţurilor, în scopul de a reduce preţurile excesiv de mari într-un mod semnificativ, pe termen scurt şi lung”, se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, şi a premierului Norvegiei, Jonas Gahr Store, potrivit Agerpres.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cum a fluierat Sorin Cîmpeanu în biserică

Publicat

in

De

Multă lume a fost mirată de demisia intempestivă a ministrului Sorin Cîmpeanu. Rezistase și părea să reziste fără probleme în fruntea Ministerului Educației  în ciuda a tot felul de probleme care de care mai discutabile. Nimic nu prevestea o postare pe facebook în care anunța că demisionează brusc.

Care de mai de care tot felul de ong-iști care mai de care vopsiți politic au început să se bate cu pumnii în piept clamând victoria care ar fi dus la demisia ministrului.

Numai că mișcarea a fost una politică. Potrivit informațiilor noastre ministrul Sorin Cîmpeanu se vedea de ceva vreme președinte al Senatului României și mai recent chiar președinte al Partidului Național Liberal. Evident că în atari condiții lucrurile se complică.

Acum câteva luni se vorbea insistent de preluarea de către Sorin Cîmpeanu a portofoliului de președinte al senatului României, dar soluția agreată de actualii șefi a fost ca la Senat să se meargă pe un interimar prelungit până la posibila rotativă guvernamentală potrivit protocolului convenit de Coaliția PNL-PSD-UDMR.

Cum venirea iernii și acutizarea crizei energetice aduce cu sine și multă, foarte multă nemulțumire populară, există teoretic posibilitatea ca lucrurile să scape de sub control. Un zvon ajuns în posesia stiripesurse susține că ministrul Sorin Cîmpeanu ar fi spus în anumite cercuri că are susținerea prezidențială pentru a prelua șefia partidului după Nicolae Ciucă.

Ținând cont de rezistența în timp a ministrului la tot felul de probleme, inclusiv a celor de plagiat al unui curs universitar, este poate evident că demisia forțată i s-a tras exact din zona politică. De altfel… demisia a fost anunțată fix la câteva ore după revenirea în țară din Japonia de la funeraliile de stat ale fostului premier Shinzo Abe, a premierului Nicole Ciucă cu care a și avut o scurtă întâlnire.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend