Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO | Premierul Cîţu, despre problema migranţilor din Timişoara: ‘Nu am avut, din partea domnui primar nicio cerere’

Publicat

in

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, la Timişoara, că în problema migranţilor este vorba despre siguranţa românilor şi a cetăţenilor care vin în România, dar şi că au fost alocate toate resursele necesare pentru a gestiona această problemă cât mai bine. Cîţu a adăugat că nu a primit vreo cerere din partea primarului din Timişoara de a suplimenta resursele în acest oraş.

”Nu este vorba de a ajuta un oraş, ci de a asigura siguranţa cetăţenilor din România şi a cetăţenilor care vin în România şi rămân aici. Toate resursele sunt alocate, vorbim aici de forţe de ordine ale Ministerului de Interne, avem la Politia de Frontieră, sunt resurse alocate pentru azil aici, dacă este nevoie suntem gata să alocăm mai multe resurse”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că au fost alocate toate resursele pentru gestionarea problemei migranţilor şi că nu a primit o cerere din partea primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz, de a suplimenta aceste resurse.

”Nu am avut, din partea domnui primar nicio cerere în această direcţie, dar ştiu că toate eforturile, la forţe de ordine, la azil, toate resursele au fost alocate. Dacă e nevoie, ne implicăm mai mult. Nu este vorba numai de Timişoara, ci şi de imaginea României în lume, de respectarea drepturilor cetăţenilor români, siguranţa cetăţenilor români, a tuturor celor care sunt în România”, a declarat Florin Cîţu.

În 19 aprilie, un afgan de 27 de ani a murit, iar un altul a ajuns în stare gravă la spital, după un scandal între două grupuri de migranţi, în zona Gării de Nord din Timişoara.

Sute de migranţi au fost adunaţi din zona Gării de Nord şi alte câteva sute din întreg oraşul şi cu toţii au fost duşi la sediul Poliţiei pentru a fi audiaţi în legătură cu cele întâmplate.

În 29 aprilie, Tribunalul Timiş a emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pe numele cetăţeanului afgan care a ucis un migrant pe o stradă din apropierea Gării de Nord din Timişoara.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că 98 la sută dintre migranţii identificaţi în Timişoara aveau forme legale de şedere temporară în România şi că că suspectul în crima dintre migranţi comisă la Timişoara a fost dat în urmărire internaţională şi este în vizor pentru a fi reţinut.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Acuze incredibile aduse unui Primar!

Publicat

in

De

“Vineri, la proiectul numarul 14 pe ordinea de zi, domnul primar ne-a propus sa marim salariile pentru o categorie de angajati:

– consilieri personali din aparatul primarului si al viceprimarilor ( pana la 11400 lei net).

.

S-a vehiculat ca un consilier personal din aparatul primarului, si anume Catalin Lupascu, nu ar avea studii superioare, gurile rele spun ca nu ar avea nici bacalaureatul.

Cine este Catalin Lupascu, va spun eu :

– In 2016 l-am regasit in campania fostului viceprimar Dan Cristian Popescu, la noi la PNL (fara sa fie membru de parid);

– Anul trecut era in campania aceluiasi om, dar la PSD;

– Colegii de la PLUS nu au vrut sa il primeasca in partid;

– Azi este consilierul desemnat de primarul Radu Mihaiu de ls USR, sa se ocupe de reabilitarile din Sectorul 2″, scrie pe pagina sa de socializare Silviu Feroiu, Consilier PNL Sector 2.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Orban, trădat de apropiații lui la PNL București. Ce îi dă fiori

Publicat

in

De

Lupta pentru PNL București este strânsă, dar și aici Orban a fost trădat de apropiați ai lui care au mers către Florin Cîțu. Sebastian Burduja îl susținea pe Orban, dar acum este cu Cîțu. Și sunt mai multe motive pentru care Orban ar trebui sa se gândească dacă Burduja nu era un cal troian: secretar de stat la Finanțe, in mandatul lui Cîțu, Burduja este și în relații foarte bune cu Ilie Bolojan, cel care nu este clar în relații bune cu Orban.

Mai mult, Orban i-a cerut lui Burduja sa candideze la PNL București, dar acesta a refuzat și astfel a fost nevoit să meargă iar cu Violeta Alexandru.

Antonel Tănase a tot avut discutii cu Stelian Bujduveanu, la PNL sector 3, aceștia avand o relație foarte bună.

Iar liderul consilierilor generali PNL București, Răzvan Socolovici, și vicepreședinte PNL Sector 5, a avut negocieri cu tabara lui Cîțu. Toate aceste motive ii dau de gândit lui Orban, întrucât iata, rând pe rând oamenii l-au părăsit.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend