Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO – POLITICIENII RUŞINII – Au ignorat aniversarea Transfăgărăşanului, aşa cum l-au abandonat în ultimii 20 ani 

Avatar

Publicat

in

– Niciun politician din Argeş, nici şefii CJ nu şi-au adus aminte, măcar la aniversare, de Transfăgărăşan
– La 45 ani de la inaugurare, Transfăgărăşanul ar putea fi complet blocat dacă nu se intervine de urgenţă !

Unul dintre cele mai frumoase drumuri din țară și din lume, Transfăgărăşanul, a împlinit, vineri, 20 septembrie, 45 de ani de când a fost dat în folosință. Cel puţin în ultimii 20 ani, asfaltul însă nu a suportat reparație majoră şi e plin de gropi şi denivelări, iar viaductele stau să se prăbuşească. În prag de aniversare, uitat complet de politicienii de Argeş si autorităţi care au preferat chefurile şi alte paranghelii ignorând complet aniversarea Transfăgărăşanului, de parcă nu erau de ajuns problemele generate de inchiderea sezonieră a celui mai frumos drum din Europa şi chiar din lume, veştile proaste vin dinspre CNAIR. Mai exact se vorbeste despre pericolul ca celebra şosea transalpină să fie blocată complet circulaţiei, pe termen de cel putin un an de zile. Astfel, potrivit unui raport efectuat in luna iunie şi inaintat conducerii CNAIR de doua directii judetene de drumuri, pe cateva portiuni situate pe raza judetului Arges exista pericolul iminent al prăbusirii soselei. Raportul detaliat indica zonele cu risc ridicat de prăbusire, cateva dintre acestea aflandu-se pe portiunea dintre primul tunel de langa cetatea Poienari si Barajul Vidraru. Alte două porţiuni cu risc ridicat de prăbusire sunt situate pana in tunelul de la Balea iar o alta sub Telecabina din judetul Sibiu. Raportul mai precizeaza ca pe raza judetului Argeş, în 4 puncte, şoseaua deja este ramasa fara parapeti iar o jumatate de banda de circulatie este deja impracticabila. Contactata de ziarul PROFIT, conducerea CANAIR a confirmat ca exista acele informări ale drumarilor şi că are la cunostinta despre aceste probleme dar care erau monitorizate oricum cu mare atentie. ” Sunt, intr-adevar, puncte sensibile pe raza judetului Argeş dar acestea au fost deja semnalizate, iar acolo unde s-au produs desprinderi importante a partii carosabile au fost reparate provizoriu si, unde a fost cazul, au fost montati parapetii care lipseau”, spun cei de la CNAIR. Specialistii in drumuri spun insa ca daca nu se intrevine la timp, portiuni importante din Transfagarasan se vor prăbuşi şi va conduce, inevitabil, la blocarea totală a şoselei. ”

Parlamentarii de Argeş, imuni şi dezinteresaţi de soarta şoselei

Aşadar, pe 20 septembrie s-au împlinit 45 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Contactati de redactorii noştrii daca vor participa la evenimentele prilejuite de această aniversare, toti, indiferent de partid, au spus ca nu iar majoritatea au afirmat ca merg la distractii, baluri, nunţi sau alte petreceri. Mai mult, jumatate dintre acştia nici nu aveau habar de cîteva date esenţiale despre Transfăgărăşan, cum ar fi data inaugurare, lungime, altitudine, etc. Probabil ruşinaţi că nu au mişcat nimic în ultimii ani pentru reabilitarea celebrei şosele, niciun parlamentar nu a făcut referire zilele acestea la Transfagarasan, au amintit însă de promisiuni electorale, s-au lăudat că au fost la bal sau şi-au arogat merite in desemnarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror şef european. Noroc cu militarii veterani care au organizat în munte o serie de evenimente. Deşi au primit invitaţii, nici aici nu au ajuns parlamentari sau şefii CJ Argeş, nici măcar la momentul resfințiirii monumentului dedicat constructorilor, de la km 102,2. De precizat, totuşi, că doar subrefectul Adrian Bughiu a particpat la o serie de acţiuni.


 

TRANFĂGĂRĂŞAN, DATE ESENŢIALE

  • Ideea construirii drumului peste munte i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu.
  • Constructia Transfăgărăşanului a durat 4 ani. în 1970 , soldaţi şi muncitori porneau să spargă stânca pentru ceea ce avea să devină cel mai frumos drum din lume, aşa cum l-au numit realizatorii unei emisiuni auto din Marea Britanie. În data de 20 septembrie 1974 a fost inaugurat de fostul preşedinte comunist, Nicolae Ceausescu.
  • Ceauşescu a gândit şi ridicarea unei mari staţiuni pentru sporturile de iarnă, cu peste 100 de kilometri de pârtii de schi, pârtii de bob, patinoare naturale şi numeroase hoteluri. Tot ce a rămas din idee a fost drumul, hotelul de la Bâlea Lac şi traseul telecabinei. Proiectul s-a împotmolit din cauza lipsei de fonduri.
  • Transfăgărăşanul trece peste 830 de podeţe şi 27 de viaducte. Pentu construirea lui a fost necesar să fie dislocate mai multe milioane de tone de rocă. În total, au fost folosite 6.520 de tone de dinamită.
    Cea mai probabilă ipoteză este aceea că ideea construirii Transfăgărăşanului a încolţit în mintea lui Ceauşescu după invadarea Cehoslovaciei de către trupele Pactului de la Varşovia, în august 1968. Abia după finalizarea construirii hidrocentralei de la Argeş ideea a putut fi reluată.
  • Aproximativ 50.000 de oameni au lucrat de-a lungul timpului pe şantierul Transfăgărăşanului. Pentru a permite o înaintare cât mai rapidă şi lucrul cu toate forţele disponibile, constructorii au abordat o tehnică de inspiraţie militară: deschiderea de noi fronturi de lucru, de fiecare dată când acest lucru era posibil.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat: ‘Lucrăm inclusiv pe partea de personal, există un număr important de medici din diferite specialităţi care şi-au dat acum examenul de specialitate şi au finalizat rezidenţiatul’

Avatar

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a propus Guvernului în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va fi suplimentat personalul medical din spitale cu 200 de medici care au terminat rezidenţiatul, la finalizarea perioadei care poate să dureze vreo 6 luni, ei vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor să meargă, fără concurs.

„Lucrăm inclusiv pe partea de personal. Există un număr important de medici din diferite specialităţi care şi-au dat acum examenul de specialitate şi au finalizat rezidenţiatul. Propunerea noastră, printr-o OUG în primă lectură, prin care am propus primii 200.

Specialităţile pe care le ţintim sunt ATI, urgenţă, infecţioase, pneumologie, epidemiologie şi radiologie, să vedem dacă e cerere, atunci venim cu suplimentarea. Îi angajăm la Gerota, spitalul MAI şi de acolo îi distribuim, prin coordonarea pe care o să o avem de la departament. La finalizarea perioadei care poate să dureze vreo 6 luni, ei vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor să meargă, fără concurs. Asta prevede OUG.

Acesta e modul  prin care vom atrage medicii care au terminat. Avem evidenţa. De mâine începem să luăm pe listă pe cei care doresc acest lucru. Vă dau un exemplu la ATI numărul aproximativ celor care au dat examenul sunt vreo 130, numai aproximativ 70 sunt fără posturi. Unii deja au posturi. Atunci am luat cei 70 pe ATI care sunt fără posturi.

Mai avem un număr care sunt pe urgenţă, pe infecţioase. Cei care au posturi vor rămâne în posturile lor, însă cei care nu au posturi sunt cei care fac obiectul acestei OUG”, a declarat Raed Arafat, joi la începutul şedinţei de Guvern.

Raed Arafat a adăugat că sunt discuţii pentru a creşte capacitatea de ventilaţie la unităţile de primiri urgenţe.

„La nivelul unităţilor de primiri urgenţe, în discuţiile cu colegii pe care le vom avea inclusiv mâine, este creşterea capacităţii de ventilaţie, dar ea este limitată pentru că este gândită pentru altfel de activitate.

Acum, dacă va creşte numărul, vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem în stoc ca să putem să asigurăm îngrijirea bolnavului corect până este preluat de secţiile de terapie intensivă care poate la orice moment să nu aibă loc, să aşteptăm o oră, două, trei şi atunci va trebui pacientul să fie îngrijit corect în unitatea de primiri urgenţe, a completat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, informează news.ro

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu a răbufnit: ‘Nu mai bine nu îl votau, decât să conteste?’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, fiind întrebat despre sesizările PNL şi USR la Curtea Constituţională privind numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ, eu ştiu că grupul PNL are peste 100 de membri iar domnul Zegrean are 41 de voturi.

„Nu mai bine nu îl votau, decât să conteste? E dreptul lor constituţional şi mă bucur că fac acest lucru. Eu ştiu că grupul PNL are peste 100 de membri iar domnul Zegrean are 41 de voturi”, a afirmat Marcel Ciolacu joi într-o conferinţă de presă.

Chestionat dacă el consideră că au fost voturi pentru Florin Iordache de la PNL şi USR, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu ştiu. A fos tun vot secret şi nici nu am fost la Parlament în ziua respectiv. Din câte ştiu, grupul PNL are peste 100 de membrii atât la Cameră, cât şi la Senat, iar domnul Zegrean a avut 41 de voturi. S-a întâmplat ceva”.

Întrebat dacă, din ce ştie el, a existat vreo negociere cu PNL sau USR pentru a obţine voturi pentru Florin Iordache, liderul PSD a replicat: „Nu, nu a existat această negociere”.

Curtea Constituţională va dezbate pe 4 noiembrie sesizările PNL şi USR privind numirea prin votul în plenul reunit al Parlamentului a lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Tot atunci judecătorii CCR vor discuta şi sesizarea USR privind numirea senatorului USR George Dircă în funcţia de preşedinte al Secşiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului Legislativ.

Deputatul USR Silviu Dehelean susţine că a existat existat o înţelegere între PNL şi PSD pentru împărţirea funcţiilor la Consiliul Legislativ, iar Florin Iordache urma să preia şefia Consiliului Legislativ, iar Augustin Zegrean, şefia secţiei. Deputatul susţine că înţelegerea a fost „stricată” chiar de Augustin Zegrean care nu a acceptat să fie doar şef de secţie n subordinea lui Florin Iordache.

De asemenea, liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă a scris miercuri pe Facebook că, dacă liberalii vor o majoritate cu USR, va fi nevoie de un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii, test pe care Ludovic Orban l-a picat prin minciunile spuse la adresa USR cu privire la votul din Parlament pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.

În replică, liderul deputaţilor PNL Florin Roman afirmă că „mulţi se miră” că liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă nu vrea la guvernare cu PNL, în condiţiile în care „s-a văzut la blatul USR-PSD pentru Iordache că unii din USR ar vrea cu PSD”.

„Guvernarea nu e joacă de copii, stimate coleg! Guvernarea înseamnă şi asumare, nu doar aruncarea de acuze împotriva PNL pentru prostiile pe care le-aţi făcut!”, adaugă Roman, informează news.ro

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend