Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Poliția turcă dispersează cu gaze lacrimogene participanții la marșul Diversității / Un fotojurnalist AFP, ținut la pământ cu genunchii pe gât / Mesajul scriitoarei Elif Shafak – UPDATE

Publicat

in

Poliţia turcă a lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa participanţi la marșul LGBT Pride, în centrul oraşului Istanbul, sâmbătă, şi a arestat persoane care încercau să participe la acest eveniment interzis de către autorităţile locale, relatează Reuters, potrivit News.ro. Fotograful AFP Bülent Kiliç a fost arestat de forțele de ordine sâmbătă, în timp ce relata despre dispersia Marșului LGBT din Istanbul interzisă de autorități, au raportat martori și activiști, relatează AFP.

UPDATE Autoarea de origină turcă Elif Shafak a scris pe Twitter că Pride-ul 2021 din Itsanbul a fost oprit de brutalitatea poliției, gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, într-un autoritarism pur.

Cu toate acestea, scrie ea, IUBIREA este, și va fi mere, mai puternică decât ura.

Reuters TV a filmat poliţişti în ţinută antirevoltă împingând şi târând oameni, dintre care unii agitau steaguri-curcubeu, în timp ce se adunau la un marş pe o stradă laterală faţă de bulevardul Istiklal.

Aproximativ 20 de persoane, inclusiv un fotojurnalist au fost arestate, potrivit presei turce.

Autorităţile turce au interzis în ultimii ani marşuri Gay Pride. Mii de persoane participau în urmă cu câţiva ani la Gay Pride în Istanbul.

Procesul aderării Turciei la Uniunea Europeană (UE) este blocat de mai mulţi ani, din cauza unor tensiuni cuprivire la drepturile omului.

Liderii UE s-a angajat joi, la un summit la Bruxelles, să continue să lupte împotriva discriminării lesbenelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), într-o declaraţie comună, după ce Parlamentul ungar a adoptat o lege care interzice distribuirea în şcoli a unor materiale acuzate de promovarea homosexualităţii şi schimbării sexului.

Un video arată cum un fotojurnalist AFP este imobilizat de polițiști. Aceștia îl țintuiesc la pământ inclusiv cu genunchiul pe gât.

„Condamnăm arestarea reporterului AFP Bülent Kiliç care a acoperit marșul de la Taksim (…) Cerem eliberarea imediată”, a scris pe Twitter Reporteri fără frontiere din Turcia.

AFP din Istanbul a contactat autoritățile turce pentru a solicita eliberarea fotografului său.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Arbitri din Scoţia, Georgia şi Cehia pentru echipele româneşti în turul play-off-ului din Conference League

Publicat

in

De

Meciurile echipelor româneşti din primul tur al play-off-ului Conference League vor fi conduse de arbitri din Scoţia, Georgia şi Cehia, potrivit news.ro.

Partida Universitatea Craiova – Hapoel Be’er Sheva FC (Israel), de la ora 20.30, va fi arbitrată de Nicolas Walsh (Scoţia),

Meciul FCSB – Viking FK (Norvegia), de la ora 21.30, va fi cu Giorgi Kruashvili (Georgia) la centru, iar întâlnirea NK Maribor (Slovenia) – CFR 1907 Cluj, de la ora 21.15, va fi arbitrată de Pavel Orel (Cehia).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Perchezții la Mar-a-Lago – Senatorii americani cer acces la documentele confiscate de FBI

Publicat

in

De

Senatorii americani cer acces la documentele confiscate la proprietate lui Trump de la Mar-a-Lago.

Publicația Politico a citat un purtător de cuvânt care a spus că Mark Warner, președintele comitetului, și Marco Rubio, membru de rang al comitetului, au făcut cererea într-o scrisoare privată către procurorul general Merrick Garland și directorul de informații naționale Avril Haines, duminică, pentru a oferi accesul comitetului la documentele confiscate. Solicitarea bipartizană era și pentru „o evaluare a potențialelor riscuri la adresa securității naționale ca urmare a gestionării greșite a acestora”, a spus purtătorul de cuvânt. ca parte a unei investigații privind potențialele încălcări ale Legii privind spionajul. Joia trecută, Garland a declarat că a aprobat personal mandatul de percheziție, adăugând că Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a depus o cerere în instanță ca mandatul și chitanța proprietății să fie făcute publice. Anchetatorii federali au luat din reședință 11 seturi de documente, dintre care unele erau etichetate drept „Top Secret”, conform unui mandat de percheziție desigilat vinerea trecută. Trump a emis o declarație vinerea trecută în care neagă că a păstrat documente la reședința sa și a subliniat că toate materialele acolo au fost declasificate și depozitate în siguranță. Fostul lider american a condamnat în repetate rânduri raidul, spunând că sistemul de justiție american a fost folosit ca armă împotriva lui și că guvernul ar fi putut pur și simplu să ceară documentele.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend