Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Peste 170 de persoane arestate în Rusia, la proteste sit-in față de războiul din Ucraina. O tânără ar fi fost reținută pentru că avea flori albe în mâini

Publicat

in

Peste 170 de persoane au fost arestate sâmbătă în Rusia pentru acțiuni de protest împotriva ofensivei ruse din Ucraina, a declarat ONG-ul OVD-Info specializat în monitorizarea arestărilor din țară, relatează AFP.

tanara cu flori albe in maini arestata in timpul unui protest de tip sit-in la MoscovaFoto: Captura video

În jurul orei 13:00 GMT, „mai mult de 178 de persoane au fost arestate în 15 orașe rusești”, a spus ONG-ul într-un comunicat.

La Moscova, o manifestație împotriva intervenției militare ruse în Ucraina a fost programată la ora 11:00 GMT în parcul Zareadie. La scurt timp după aceea, poliția a început să aresteze oameni care stăteau pe băncile din parc în timp ce afară ningea.

„Nu războiului din Ucraina!”, a strigat o tânără arestată de poliție.

Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare arată cum mai mulți polițiști au înconjurat o tânără care stătea pe o bancă și care care avea flori albe în mâini, în timp ce forțele de ordine au considerat că acțiunile ei sunt „acțiuni publice care vizează discreditarea forțelor armate”, potrivit șefei Centrului pentru Libertăți Civile din Ucraina, Oleksandra Matviichuk.

Peste 30 de dube de poliție au fost desfășurate în jurul parcului și lângă zidurile roșii ale Kremlinului, iar peste 20 de persoane au fost arestate, potrivit jurnalistului AFP.

Arestări au avut loc și la Sankt Petersburg în cadrul unui miting similar, într-o mișcare națională anunțată pe rețelele de socializare.

Sit-in-ul împotriva operațiunii militare ruse din Ucraina a fost anunțat pe rețelele de socializare pentru sâmbătă de activiștii care se opun ofensivei ruse în aproximativ treizeci de orașe din Rusia, de la Vladivostok până la Soci.

Organizatorii au mai spus într-un comunicat că vor să protesteze față de „prăbușirea economiei ruse, împotriva lui Putin” și pentru eliberarea opozantului Alexei Navalnîi.

„Rusia merită pace, democrație și prosperitate”, au scris ei.

La Sankt Petersburg, în locul anunțat pentru sit-in-ul din centrul orașului au fost prezente în jur de 40 de persoane, fără să se poată spune dacă au fost manifestanți, potrivit unei jurnaliste AFP.

Cu toate acestea, până la 25 de persoane au fost arestate, a constatat ea.

„Am venit doar pentru a sta în picioare. Pentru a-mi exprima cumva protestul față de ceea ce se întâmplă”, a declarat Galina Sedova, în vârstă de 50 de ani, pentru AFP, adăugând că îi era „frică să protesteze activ”.

Încălcând interdicția demonstrațiilor a autorităților ruse, pacifistii se adună din când în când în Rusia pentru a denunța intervenția militară în Ucraina.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO Cum este distrus un convoi rusesc în câteva zeci de secunde

Publicat

in

De

Forțele aeropurtate ucrainene au lovit un convoi de aprovizionare rusesc despre care se pretinde că transporta muniție și combustibil, distrugând rapid mai multe vehicule, potrivit Ukraine Weapons Tracker.

Convoi rusesc distrusFoto: Twitter

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mireasa lui SIEmion

Publicat

in

De

Ia ti Ilinco ziua buna, de la tata de la muma! Ilinca Munteanu este fericita aleasa a “viitorului presedinte” al Romaniei si al partidului care va avea nu i asa “70% din voturi in 2024”!

Domnisoara Munteanu are doar 22 de ani si lucreaza deja in Parlamentul Romaniei, fireste la grupul AUR!

Asa cum ne a promis domnu SIEMION, si a dat examenele, in speta la facultatea de drept si a si absolvit!

Printre picaturi si postarile de pe social media pentru viitorul sot, se ocupa si cu organizarea nuntii la intalnirile cu Adina Patru Wedding Planner, in timp ce mirele salveaza Romania!

S a dat inel, s a nins, s a tot, vorba lui Dem Radulescu!

content-image

content-image

content-image

content-image

de Dana Budeanu pentru Verdict App

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend