Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Paște 2020: Mieii se vând foarte bine, chiar dacă prețurile au mai crescut fața de anul trecut

Publicat

in

Fermierii susțin că, în mod surprinzător, au mai multe cereri pentru miei decât anul trecut, deși prețurile au crescut. Carcasa de miel se vinde chiar și 23 de lei pe kilogram, față de 20 anul trecut, în timp kilogramul în viu este de 12-13 lei.

Fermierii sunt uimiţi. Zilnic primesc telefoane de la cumpărători. Nici anul trecut când preţul era mai bun, nu au avut atâtea cereri, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

„În viu kilogramul anul acesta este în jur de 12-13 lei, faţă de anul trecut când a fost 10-11 lei. Carcasa de miel tăiat vine 20-23 lei anul acesta şi anul trecut a fost 20-21”, a spus Ioan Chiorean, care are în apropiere de Cluj-Napoca are o fermă cu peste 250 de oi şi 200 de miei. După ce s-a îngrijit de turmă un an întreg, acum a venit momentul să culeagă roadele.

Fermierul are de vânzare peste 100 de miei, cei mai căutați fiind cei cei care cântăresc între 8 şi 12 kilograme după ce sunt tăiaţi.

Citește și: Comisia Europeană știe când se termină criza: Propune INTERZICEREA deplasărilor neesenţiale către UE până la 15 mai

„Nu ne-am aşteptat, dar văd că oamenii fac tot posibilul şi îşi cumpără. Nici nu ne-am putut gândi că vom putea vinde anul acesta vreun miel. Paştele e tot Paşte, indiferent că e boală sau nu. Că de Paşti mielul trebuie să fie pe masa oamenilor. Oamenii mai în vârstă se limitează între 11 şi 13, îmi spun să fie tăiat ca să poată să vină să se aprovizioneze şi ei. Care vrea să îl ia în viu îl ia în viu, care nu îl tăiem şi ia carcasa”, a mai povestiti fermierul.

Paştele catolic va fi sărbătorit de credincioşi în 12 aprilie, iar cel ortodox în 19 aprilie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ALERTĂ ANM a emis un cod galben de furtună în nouă judeţe

Publicat

in

De

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de furtună, valabile în nouă judeţe din Muntenia şi Dobrogea, în orele următoare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 15:00, în judeţele Argeş, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Tulcea şi Constanţa se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor cumula până la 20-25 l/mp.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

De asemenea, până la ora 13:30, în mai multe localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor cumula până la 20-25 l/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, precizează ANM.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Şomaj tehnic şi de la 1 iunie. Noile prevederi, publicate în Monitorul Oficial

Publicat

in

De

Şomajul tehnic va fi acordat şi de la 1 iunie în acele domenii în care se menţin restricţii, până la ridicarea acestora, stabileşte OUG 92/2020, publicată vineri în Monitorul Oficial.

În forma iniţială, discutată joi de Guvern, scria că măsura de sprijin va putea fi păstrată până la finalul anului în cazul domeniilor ce nu-şi pot relua activitatea.

Indemnizaţia de şomaj tehnic este de 75% din salariul de bază, dar statul acoperă cel mult 75% din câştigul salarial mediu brut. În cazurile în care suma de la stat nu acoperă 75% din salariul de bază, firmele pot acoperi diferenţa.

Noi decese în România din cauza COVID-19! Bilanțul ajunge la 1253

Nu doar angajaţii, ci şi persoanele ce lucrează pe cont propriu vor putea primi, în continuare, indemnizaţia de şomaj tehnic. Astfel, PFA-urile, persoanele cu profesii liberale sau cele care lucrează pe drepturi de autor vor putea solicita de la stat, lunar, suma de 4.072 de lei brut, echivalentul a 75% din salariul mediu pe economie.

Subvenţionarea de la stat a indemnizaţiilor de şomaj tehnic, atât pentru salariaţii cu contracte de muncă suspendate. cât şi pentru profesioniştii ce au întrerupt activitatea din cauza epidemiei, a început la jumătatea lunii martie, odată cu declararea stării de urgenţă pe teritoriul României. Ulterior, măsura a fost prelungită de Executiv până la 31 mai.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend