Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO ! O argeșeancă reclamă: apă plată cu viermi, cumpărată din magazin! E un brand cunoscut

Publicat

in

O tînără mămică din Curtea de Argeș spune că a făcut o descoperire… scârboasă dar periculoasa după ce a cumpărat o sticla de apă produsa de o cunoscuta companie din România. Mai exact, argeseanca arata in imagini  cum, intr-o sticla de apă de consum achiziționată de la un supermarket,  se lăfăie niste viermișori subțiri.  ” Dragi prieteni, daca apa plata Dorna era printre preferatele voastre, va sfatuiesc sa o taiati de pe lista. Sticla noua de apa, la 2l. Produsa in 10.09.2019! Din pacate, abia dupa ce am baut am observat vietatea care misuna nestingherita prin ea. In cateva zile aceea vietate s-a inmultit…ii place mult apa probabil. ….. Sa se fereasca lumea de apa aceasta. Eu o luasem special pentru copii…”, spune tânăra argeșeancă. Aceasta a depus o sesizare la OPC dar a trimis o notificare si producatorului.

Ziarul nostru a contactat compania care produce apa prezentata de argeseanca dar pana la aceasta ora nu am primit un raspuns oficial.

UPDATE

La scurt timp de la publicarea articolului, reprezentanții companiei producatoare a apelor minerale Dorna, au trimis următoarele precizari.

„Poziția Coca-Cola HBC România cu privire la sesizarea unei consumatoare în privința unui produs Dorna Izvorul Alb

13.10.2019

Recent, unul dintre consumatorii noștri ne-a semnalat faptul că, după ce a consumat apă dintr-o sticlă de apă minerală naturală Dorna Izvorul Alb 2l, a observat în interior ceea ce părea a fi un organism viu. Sesizarea a fost făcută printr-un mesaj privat pe pagina oficială de Facebook Dorna România, fiind însoțită de materiale foto și video în care, în sticla desfăcută, se putea observa acest organism. 

Procesele noastre de testare și control al calității sunt extrem de stricte, însă tratăm de fiecare dată cu maximă seriozitate orice sesizare de la consumatori. Astfel, la scurt timp după ce am primit acest mesaj, am contactat direct consumatorul pentru a identifica toate informațiile relevante: lotul de producție, locul și data achiziției, traseul produsului până la consum, dar și intervalul de timp în care a fost observat acest aspect de la momentul desigilării sticlei, pentru a înțelege dacă exista posibilitatea unei contaminări din extern. Astfel, am aflat de la consumatoare că această sticlă făcea parte dintr-un bax cumpărat cu 2 săptămâni înainte de sesizare. 

Totodată, am cerut acordul de a ridica proba pentru a fi analizată în laboratoarele specializate, în baza unui proces-verbal, prin înlocuirea produsului în cauză cu o sticlă nouă, conform procedurilor noastre. Consumatorul în cauză nu a dorit să ne furnizeze proba pentru verificare, astfel că, în lipsa probelor din sticla reclamată, am demarat analize interne cu contraprobe de produs din același lot. Toate aceste analize au indicat faptul că produsul nostru este conform. 

Mai mult, apa minerală naturală plată Dorna Izvorul Alb este testată cu regularitate, atât intern, cât și în laboratoare externe acreditate, pe baza unui plan de control al calității extrem de strict. Aceste teste urmăresc absolut toate etapele – de la recepția și introducerea în fluxul de producție a materiilor prime, până la izvoarele din care provine apa și la procesele de pe linia de îmbuteliere. 

Pentru o imagine mai clară asupra procesului de îmbuteliere, vă prezentăm mai jos etapele fluxului tehnologic:

 

 • Recepția materiilor prime – aici, capacele și preformele din care se face ulterior recipientul ajung în cutii sigilate și sunt verificate din punct de vedere aspect și miros pe baza unei declarații de calitate. Ulterior, sunt introduse în fluxul de producție, unde este verificată mai întâi integritatea sigiliilor și apoi sunt îndepărtate orice posibile corpuri străine în zona de suflare cu aer ionizat, înainte de a ajunge la cuptorul industrial, unde ia naștere PET-ul și forma finală a sticlei, la o temperatură de 135°C.
 • De aici, sticla de PET intră în zona de umplere cu apă minerală naturală plată, Izvorul Alb. Apa noastră provine de la izvoare cu licență de exploatare și este transportată către fabrică prin conducte certificate din punct de vedere alimentar. La intrarea în fabrică, trece prin filtre de siguranță pentru a îndepărta eventualele corpuri straine și este stocată în tancuri din inox special. 
 • Produsul finit îmbuteliat intră într-o nouă inspecție, total automatizată, unde sunt îndepărtate și, după aceea, distruse eventualele neconformități – spre exemplu, sticle cu nivel al apei necorespunzător sau capac aplicat greșit. 
 • Produsul astfel îmbuteliat și monitorizat ajunge în zona de etichetare și paletizare.

 

 

Tot acest flux tehnlogic este dezvoltat tocmai pentru a elimina orice cauză care poate duce la neconformități în produsele sigilate, inclusiv de genul celei semnalate. În fabrica Poiana Negrii există o echipă de specialiști care efectuează analize fizico-chimice și microbiologice și care prelevează probe de referință (sticle) la fiecare oră de îmbuteliere pentru a efectua teste ce garantează siguranța alimentară a produsului. 

Dorim pe această cale să reiterăm faptul că apa Dorna Izvorul Alb este un produs sigur pentru consum, iar calitatea și siguranța produselor pe care le comercializăm rămân pentru noi cea mai mare prioritate. „

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela a dat o giga-lovitură! Mii de polițiști vor beneficia de echipamente similiare cu cele ale Poliției Marii Britanii

Publicat

in

De

Organizația noastră a demarat acest proiect în exclusivitate încă din anul 2017, când am oferit spre folosință Poliției Capitalei, 20 de dispozitive, care au fost folosite de către colegii din  cadrul Brigăzii Rutiere. În momentul de față am extins acest proiect și în cadrul altor 10 Inspectorate Județene de Poliție, cât și la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și Poliția de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni,  în total fiind peste 200 de dispozitive.

Bodycam-ul poate fi folosit în mai multe situații, precum la :

 • legitimarea persoanelor;
 • conducerea la sediul poliției;
 • oprirea vehiculelor;
 • utilizarea forțelor și mijloacelor din dotare;
 • efectuarea controlului corporal și al bagajelor;
 • constatarea contravențiilor și a infracțiunilor;
 • prevenirea unui pericol iminent la adresa vieții și integrității fizice a unei persoane;
 • punerea în executare a mandatelor emise de organele judiciare;

Dotarea polițiștilor cu bodycamuri în anul 2017 de către organizația noastră a venit ca o reacție la faptul că de multe ori polițiștii au fost  intimidați sau descurajați  să-și facă datoria  de plângerile unor cetățeni influenți sau a celor care utilizau diferite tertipuri și depuneau plângeri penale împotriva polițistului în mod nejustificat. Dar și pentru acei cetățeni care susțineau că au întâmpinat un comportament neadecvat  din partea polițistului sau chiar au suferit vătămări când au fost duși la sediul poliției sau alte situații în care era foarte greu  să probezi afirmațiile  unei părți sau a celeilalte.

Sperăm că în acest mod nu va mai exista niciun dubiu din partea opiniei publice  cu privire la  sancțiunile aplicate unor deputați, atunci când acestora li se va face poftă de o shaorma cu de toate  sau  când vor încerca să lovească polițiștii după ce au ieșit din cluburile de noapte.”,  a anunțat Sindicatul Europol.

Mașinile vechi vor fi schimbate, după ancheta Bugetul.ro

Bugetul.ro a dezvăluit zilele trecute că Poliția Brașov circulă cu mașini fără ITP. În urma acestei investigații, Marcel Vela a decis ca maținile vechi să fie înlocuite gradual.

Luni, Bugetul.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că la IPJ Brașov se folosesc mașini fără ITP valabil. Astăzi, după ancheta publicată de Bugetul.ro, a fost o ședință importantă la Ministerul de Interne, iar ministrul Marcel Vela a dat dispoziție ca toate autoturismele vechi ale Poliției Române să fie scoase, gradual, din uz, ne-au informat sursele noastre.

Cum până în septembrie Poliția Română va primi 6.744 de autoturisme, ca urmare a unui acord cu Group Renault România, dispoziția dată de șeful Internelor vine ca o mănușă la momentul actual.

Vezi și EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Dacă am putea, le-am schimba pe toate chiar mâine. Până în septembrie, vom primi 6.744 de mașini. Parcul auto va fi înnoit gradual. Vom scoate din folosință autoturismele vechi”, au precizat sursele Bugetul.ro.

Să zicem că sunt autoturisme de 5,6,7 ani vechime, dacă putem, le înlocuim pe toate. Dacă nu, vom începe cu cele mai vechi de 7 ani, vom continua cu cele mai vechi de 6 ani și tot așa”, au mai declarat acestea.

Un prim lot de mașini a ajuns deja la Ministerul de Interne

Un prim lot din cele peste 6.700 de mașini a fost furnizat de Group Renault Românie Mininsterului de Interne, conform surselor Bugetul.ro.

Autospecialele au plecat azi de la București în teritoriu.

La IPJ Brașov, Bugetul.ro a descoperit mașini fără ITP

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că șapte mașini din cadrul IPJ Brașov nu ar deține ITP valabil. Poliția Brașov a infirmat, pentru Bugetul.ro, informația, precizând că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi. Pe de altă parte, contactat de Bugetul.ro, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, a confirmat spusele surselor noastre.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, șapte mașini care aparțin Poliției Brașov nu ar avea ITP valabil.

Comisarul-șef Sorin Susanu, șeful CRPC Brașov, a precizat, pentru Bugetul.ro, că Registrul Auto Român i-a comunicat că mai multe autoturisme ale IPJ Brașov nu dețin ITP valabil.

Ca urmare a informării și a solicitării instituției noastre către Registrul Auto Român, de a ne comunica dacă mașinile IPJ Brașov care prezentau coroziuni importante ale caroseriei dețin ITP valabil, ni s-a comunicat că șapte dintre ele nu dețin ITP valabil, fapt care este extrem de grav și dacă corelăm cu comunicatul IPJ Brașov, în care ni se spunea că aceste coroziuni la autoturisme pun în pericol participanții la trafic și persoanele din autoturism, situația devine și mai gravă.

Tot referindu-ne la comunicatul IPJ Brașov, sperăm că nu a fost un simplu populism faptul că ne anunța că, pentru Poliția Brașov, nu contează cine este deținătorul autoturismului și că legea este pentru toată lumea, sperăm ca măsurile să fie aplicate și în cazul lor.

Cu toate că nu am primit, până la momentul acesta, răspuns la adresele noastre înaintate în atenția comandantului Poliției Brașov, referitoare la această situație”, a confirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu. Citește continuarea AICI!

În iunie, Ministerul de Interne a anunțat că s-a înțeles cu Renault România pentru achiziția a 6.744 de autospeciale

Vineri, 5 iunie a.c., ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a semnat cu Directorul general al Group Renault România, Christophe Dridi, acordul pentru achiziția a 6.744 de autospeciale pentru dotarea structurilor operative ale MAI.

„Ne dorim ca Ministerul Afacerilor Interne să poată avea capacitatea de a apăra siguranța cetățenilor. Este foarte important să știm că în orice misiune, polițiștii sunt în siguranță și că avem posibilitatea să creștem mobilitatea efectivelor noastre pentru a lupta împotriva infractorilor. Mulțumesc colegilor din Guvern și premierului Ludovic Orban pentru deschiderea de care au dat dovadă prin alocarea a 343 milioane de lei din rezerva bugetară pentru achiziția acestor mașini”, a declarat Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, cu prilejul acestei ceremonii.

Autospecialele sunt achiziționate din bani alocați de la bugetul MAI și din rezerva bugetară. Valoarea totală este de 483.020.139 de lei.

La rândul său, Directorul general Christophe Dridi a declarat că este o mândrie pentru Group Renault România ca mașini model Duster și Logan să fie în dotarea Poliției Române și să contribuie la siguranța cetățenilor.
Autovehicule achiziționate sunt: 3.360 modele Logan, 3.382 model Duster și 2 Dokker .

Autospecialele vor avea dotări specifice muncii operative – sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigură condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor.

Achiziția autospecialelor va contribui la îmbunătățirea capacității de răspuns și de acțiune a structurilor MAI, dar și la creșterea gradului de protecție a personalului, fiind special compartimentate pentru a separa locurile din față de spațiul din spate.

Vezi și

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta și Traian Băsescu s-au certat, în direct, în emisiunea lui Ciutacu! Șeful Pro România a închis telefonul

Publicat

in

De

Scandal total între fostul președinte al României, Traian Băsescu, și fostul premier al țării, Victor Ponta, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Invitat la România TV, prin videoconferință, Traian Băsescu a făcut praf Guvernul Orban, pentru că a introdus în proiectul de lege privind carantinarea și izolarea articolul referitor la confiscarea bunurilor.

Între timp, a intervenit telefonic și Victor Ponta, cel care l-a acuzat de demagogie pe Traian Băsescu, dat fiind că PMP a votat proiectul de lege al Guvernului.

Ulterior, Victor Ponta a închis telefonul, după ce a spus că, la ore târzii, fostul șef de stat „e obosit”.

În replică, Traian Băsescu a spus apoi că Ponta a folosit „tonul prostului” și că, după intervenția fostului premier, discuția nu s-a mai purtat în mod civilizat.

Victor Ciutacu și-a cerut, ulterior, scuze față de fostul președinte al României, pentru atacul lui Victor Ponta.

Vezi și

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend