Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO ! NU RATA: Argeşul la “România împotriva României”, o anchetă despre dezastrul din Munţii Făgăraş

Avatar

Publicat

in

Sâmbătă, 5 mai, la TVR1, Dan Păvaloiu, Dan Curean şi echipa emisiunii Dosar România ne propun o anchetă despre ariile protejate din ţara noastră, inclusiv despre microhidrocentralele din Muntii Fagaras. Romania are cele mai multe arii naturale protejate din Europa. Statisticile spun ca la noi traiesc cei mai multi ursi, lupi sau risi…si tot aici sunt prezente aproape toate speciile biodiversitatii europene, plante si animale salbatice rare, pe cale de disparitie ori déjà disparute in alte zone ale lumii. Pe masura acestui patrimoniu exceptional sunt si amenintarile la care acesta este supus. Aerul, apa, padurile si salbaticiunile sunt amenintate din toate directiile si in toate felurile , iar distrugerile sunt salbatice si ireversibile. Una din ultimele inventii in materie de distrugere a naturii, poate cea mai perfida dintre acestea, este cea a constructiei de microhidrocentale pe riurile de munte. Distrugerile au luat o asemenea amploare incit putem spune ca natura in intregime, e sub asediu.

Asadar, nu uitati: “Romania impotriva Romaniei”, o ancheta semnata de Dan Curean si Dan Pavaloiu, la Dosar Romania, sambata 5 mai, de la ora 21.00.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Preşedintele Consiliului European a făcut anunțul! Când ar putea fi introdus un ‘paşaport de vaccinare’

Avatar

Publicat

in

De

Într-un interviu acordat duminică programului olandez de televiziune Buitenhof, Michel a declarat că dezbaterea este „foarte pertinentă”, dar decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a cerut marţi crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea purtătorului. El a trimis o scrisoare în acest sens Comisiei Europene.

Potrivit lui Michel, există un acord de principiu privind un astfel de document, dar încă nu este momentul: mai întâi „trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni”. El a explicat pentru Buitenhof că dacă va fi introdus prea devreme, paşaportul ar putea „produce o frustrare uriaşă în Europa” şi în alte părţi ale lumii.

Preşedintele Consiliului European a apreciat însă, ca răspuns la o întrebare, că „nu exclude” ca pe viitor deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi. „Subiectul ste sensibil în multe ţări europene”, a recunoscut Michel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rareș Bogdan: Ludovic Orban nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid

Avatar

Publicat

in

De

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL  este de părere că Orban nu trebuia să demisioneze din funcția de premier, ci din cea de președinte de partid.

„Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem deimisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid. E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției. Dar în momentul în care un premier și un președinte de partid îți obține în locul în care candidează 21%, atât a luat PNL la București, e o problemă și ea trebuie rezolvată. Partidul ăsta trebuie să aibă viitor, nu numai trecut și prezent”, a spus Rareș Bogdan la Aleph News

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend