Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Nicușor Dan, întrebat de ce nu au bucureștenii căldură: Pentru că e nevoie de mai multă căldură și aceea care ajunge nu ajunge. E fizică

Publicat

in

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune, din nou, că în această iarnă este mai bine față de iarna trecută în ceea ce privește căldura și apa caldă. „Este o chestiune de fizică”, a răspuns Nicușor Dan, întrebat de o jurnalistă de ce atunci când este frig afară căldura din calorifere este din ce în ce mai puțină.

Nicusor Dan, dupa o conferinta de presaFoto: AGERPRES

Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă, despre majorarea prețului la gigacalorie și despre facturile mari pe care trebuie să le plătească bucureștenii în această iarnă pentru apă caldă și căldură, după majorarea prețului gigacaloriei în aprilie, primarul a spus că este ușor să fii populist, însă sistemul de termoficare are nevoie de investiții.

  • „Întrebarea este dacă suntem sau nu suntem populiști. E uşor să fii populist şi să nu plăteşti serviciile. Într-o conferinţă de presă anterioară am prezentat un grafic cu anii din 2011 până în 2020 şi cu banii care nu s-au dat pe termoficare: 2,5 miliarde de lei.
  • Şi asta a făcut ca an de an, din 2011 până în 2020, calitatea serviciului să fie tot mai proastă. Ca să faci ca oamenii să aibă căldură şi apă caldă – şi acum se simte că iarna asta e mai bună decât iarna trecută şi e mult mai bună decât acum două ierni – ca să faci asta, trebuie să pui bani.
  • Şi noi am pus bani şi am şi majorat contribuţia pe care bucureştenii o pun din aceşti bani, fiind în continuare printre oraşele în care locuitorii plătesc cel mai puţin pe termie”, a afirmat Nicușor Dan.

Răspunzând apoi unei alte serii de întrebări legate de faptul că mulți bucureșteni nu au apă caldă și căldură, primarul Capitalei a spus că „este o chestiune de fizică”.

Redăm dialogul dintre Nicușor Dan și jurnaliști:

„De ce când e rece afară căldura din calorifere e din ce în ce mai puțină?

  • Nicușor Dan: Da, este o chestiune de fizică. Dar azi e bine. Dacă vă uitați azi pe harta de termoficare, o să vedeți că sunt puține probleme.

Și în luna decembrie spuneați că e bine și oamenii îngheață de frig în case.

  • Nicușor Dan: Nu, nu. Datele pe care dumneavoastră le primiți sunt date exacte. Sunt persoane care sunt afectate de avarii și sunt persoane, mult mai multe, 95-96-97% dintre bucureșteni care nu au probleme.

Și atunci de ce când este frig e mai puțină căldură?

  • Nicușor Dan: Pentru că e nevoie de mai multă căldură și aceea care ajunge nu ajunge.
  • E simplu, e fizică.

Și când este cald afară?

  • Nicușor Dan: Când este cald afară se pierde, dar cea care nu se pierde și ajunge e suficientă. Când e frig afară tot se pierde, dar cea care ajunge nu ajunge la toată lumea”.

Ce le transmite bucureștenilor care nu au apă caldă și căldură? „Acei oameni trebuie să se gândească la primarii care ani de zile nu au făcut nimic în direcția asta. În sfârșit alocăm bani pentru ca ei să nu mai sufere la acest capitol (…) În sfârșit ne-am apucat de treabă”.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO | Job-ul perfect nu există? Din ce câștigă un adolescent 1100 de lei pe zi

Publicat

in

Un adolescent în vârstă de 18 ani care lucrează la restaurantul ”Mister Chips” din Whitby, Marea Britanie, îmbracă un costum de vultur pentru a speria un stol de pescăruși care îi chinuie pe localnici furându-le peștele și cartofii prăjiți

Corey Grieveson lucrează la un magazin local de pește și cartofi prăjiți și petrece o parte din ziua de lucru speriind pescărușii, conform BBC.

Citeste mai mult

NATIONAL

Viața bate filmul: 4 copii dispăruţi în junglă de o lună de zile, după ce s-au prăbușit cu avionul, s-ar afla în viață (video)

Publicat

in

Autorităţile columbiene au declarat luni că cei patru copii dispăruţi în jungla amazoniană de aproape o lună, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit, sunt „în viaţă”. În accident au murit mama lor şi alţi doi adulţi, relatează AFP, conform news.ro.

Avionul Cessna 206 în care călătoreau cei trei copii în vârstă de 4, 9 şi 13 ani şi un bebeluş de 11 luni a dispărut de pe radare la 1 mai în apropiere de San José del Guaviare, în departamentul Caqueta, în sudul Columbiei. Aeronava a fost găsită la 15 mai cu vârful strivit în pământ, într-o vegetaţie densă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend