Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

VIDEO Nicolae Ciucă nu se grăbește să numească ministru în locul demisionarului Florin Roman: ‘Să putem să avem o analiză la nivelul partidului’

Publicat

in

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că o nominalizare pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, devenită vacantă după demisia lui Florin Roman, va fi făcută în cel mult două săptămâni.

„Ţinând cont de vâltoarea activităţilor care au fost în acest interval de timp, am considerat că este oportun ca, imediat după sărbători, să putem să avem o analiză la nivelul partidului, să avem o propunere şi să mergem şi să o propunem preşedintelui ţării, pentru a putea să avem procedura de învestire a unui nou ministru. (…) Poate cel mai târziu în două săptămâni”, a declarat prim-ministrul joi seară, la TVR.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Premierul pe care Klaus Iohannis l-a refuzat își face partid și îl lansează la o dată cu însemnătate istorică

El a precizat că nominalizarea o va face partidul căruia îi revine portofoliul, în acest caz PNL.

„Suntem un Guvern care este rezultatul unei coaliţii politice, vom lăsa partidele politice să procedeze în conformitate cu, să îi zicem, cutuma care s-a folosit până acum”, a spus Nicolae Ciucă.

Florin Roman a demisionat, pe 15 decembrie, din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 17 decembrie, decretul prin care ministrul Energiei, Virgil Popescu, era desemnat ca interimar pe portofoliul devenit vacant.

Citește și: VIDEO Nicolae Ciucă, despre relația cu Florin Cîțu, criticul său: ‘Nu am mai avut timp să ajung la sediul partidului’

Anterior demisiei, premierul Ciucă i-a cerut lui Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse, menţionând că acesta va trebui să ofere lămuriri şi cu privire la noi acuzaţii apărute în spaţiul public.

Presa publicase informaţii conform cărora Florin Roman ar fi urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul unui colegiu universitar din Alba-Iulia şi a susţinut examenul de absolvire la UBB Cluj-Napoca. Astfel, Roman a obţinut o diplomă de absolvire, nu una de licenţă de la UBB, aşa cum ar apărea în CV-ul său.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Acuzații – `Aurelian Pavelescu folosea contul personal pentru tranzactii financiare in numele PNTCD – raport AEP` (CNC al PNȚcd)

Publicat

in

De

”Aurelian Pavelescu folosea contul personal pentru tranzactii financiare in numele PNTCD – raport AEP”, acuzațiile vin din partea Comitetului National de Conducere al PNTCD care i se opune lui Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD. Acuzațiile grave sunt însoțite de mai multe documente care ar dovedi acest lucru:

”Multi s-au intrebat de ce, de ani de zile, PNTCD-ul nu performeaza, iar scuza penibila a lui Aurelian Pavelescu, precum si a celor care-l sustin, este ca cineva din exterior doreste distrugerea partidului.

In realitate, insa, principalii vinovati de situatia partidului sunt tocmai Pavelescu si cei care-l sustin, oameni care nu au si nu au avut nici un succes electoral. Nu doar atat, dar, pe langa managementul defectuos al partidului, exista inca multe gauri negre, nelamurite complet, legata de vanzarea-cumpararea a cel putin unui sediu al partidului pe bani de nimic, sediu care, pe piata libera, valora peste 1 milion de euro.

Ne referim la sediul partidului din str. Georges Clemenceanu nr. 9, vandut in 2014, intre membrii din conducerea PNTCD, pentru banala suma de 420.000 euro, proprietate ce a ajuns ulterior, in 2020, dupa ce a trecut printr-o firma fantoma, in proprietatea unui mare rechin imobiliar din Bucuresti.

Vanzarea respectiva a fost contestata de multi membri PNTCD si s-a scris in presa despre ea, motiv pentru care AEP a investigat-o in 2015. Iata ce a gasit AEP:

1. Presedintele PNTCD a refuzat sa puna la dispozitia AEP, pentru control, documentele tranzactiei din 2014-2015. Asta se intampla constant de ani de zile, motiv pentru care, doar pentru acest motiv, AEP amendeaza PNTCD cu zeci de mii de lei pe an.

2. Cei care au instrainat imobilul au fost Aurelian Pavelescu, Nick Teodoreanu (decedat intre timp), Mihai Gutanu si Gheorghe Dinescu, cei doi din urma mari sustinatori ai primului, dupa cum se poate vedea si de pe internet.

3. Imobilul a fost instrainat catre Danila Oana Alina, membra si ea in conducerea PNTCD (atunci si azi) si apropiata de Mihai Gutanu. Acesteia i s-a vandut proprietatea respectiva (terenul cu o suprafata de 550 mp iar cladirea, de doua etaje, cu o suprafata de 968 mp) cu 420.000 de euro, ce trebuiau platiti astfel: 45.000 euro pana la finele lui 2014, 27.000 euro pana la finele lui 2015 si 348.000 pana la finele lui 2016.

In 2015 imobilul a fost instrainat de Danila Oana Alina unei firme fantoma (cu actiuni la purtator, spune presa, aceasta fiind una dintre firmele pe care Ministerul Finantelor le doreste desfiintate), firma care a dat imobilul in plata unui rechin imobiliar pentru un imprumut pe o suna mai mica decat valoarea imobilului, imprumut facut pe un contract sub semnatura privata.

4. Respectivii au vandut in 2014 acel imobil intre ei in timp ce se afla sub sechestru asigurator.

5. Bunul nu a fost evaluat inainte de vanzare-cumparare, pentru a i se afla adevarata valoare. In acest sens, Aurelian Pavelescu dezinformeaza cand spune ca „sediul a fost vandut la o valoare cu 30% mai mare decat evaluarile oficiale”.

6. Bunul nu putea fi vandut in 2014 pentru ca in 2009 a intrat in patrimoniul PNTCD in urma unei hotarari definitive si irevocabile de reconstituire a dreptului de proprietate, iar Legea 334/2006 interzicea sa fie instrainat 10 ani.

7. AEP constata ca „nu se cunosc sumele incasate si modul de incasare”, AEP neputand identifica „daca incasarea sumelor de bani provenite din vanzare s-a efectuat in numerar sau virament bancar”.

8. AEP sustine ca a existat conflict de interese intre vanzatori si cumparator, lucru evident.

9. Conform celor declarate la AEP de insusi Aurelian Pavelescu, „‘contul partidului este pe numele presedintelui Aurelian Pavelescu, cu toate ca formatiunea are un alt cont deschis prin care, de altfel, primeste si subventii de la bugetul de stat pentru functiile parlamentare detinute in Parlamentul Romaniei”.

Cu alte cuvinte, in timp ce PNTCD inca primea subventii de la stat (subventii ce au fost sistate ulterior, tocmai din cauza neregulilor facute de Aurelian Pavelescu) pentru ca avea parlamentari, sub obladuirea lui Aurelian Pavelescu s-a hotarat vanzarea unui sediu istoric al partidului pentru a acoperi „datorii”, datorii facute tot sub conducerea lui. Dupa ce vanzarea s-a facut, banii nu se stie unde s-au dus, contul partidului fiind pe numele lui Aurelian Pavelescu, dupa cum el insusi declara la AEP.

Toate aceste lucruri nu le spunem noi, ci o spun documentele oficiale de la AEP, aflate in atasament.

A venit timpul sa se faca lumina iar PNTCD-ul sa fie eliberat de talhari!

Comitetul National de Conducere al PNTCD”, se spune pe pagina de Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Anadolu Efes a câștigat Euroliga pentru al doilea an consecutiv

Publicat

in

De

Anadolu Efes Istanbul a câştigat pentru al doilea sezon consecutiv Euroliga masculină de baschet, după ce a trecut de Real Madrid, scor 58-57, în finala desfăşurată în Stark Arena din Belgrad.

Anadolu Efes Istanbul a castigat Euroliga masculina de baschetFoto: Twitter – Anadolu Efes SK

Efes, condusă de sârbul Vasilije Micic (23 puncte) şi de germanul Tibor Pleiss (19 p), a reuşit astfel o dublă rară, pe care ultima oară o realizase Olympiakos Pireu (2012, 2013).

În faţa a 20.000 de spectatori, cele două echipe au oferit o finală foarte echilibrată, însă puţin spectaculoasă, după cum relatează AFP. Pentru a găsi o campioană a Europei care să fi marcat atât de puţin într-o finală trebuie să ne întoarcem până în 1998, când Bologna o învingea pe AEK Atena cu 58-44 la Barcelona.

Efes a fost mult timp condusă pe tabelă, cu 7 puncte în primul sfert (8-15, min. 9), iar apoi la 9 puncte în sfertul al treilea (31-40, min. 25), însă Real a avut procentaje scăzute la aruncările de la distanţă şi semidistanţă şi echipa turcă s-a impus pe final.

Pleiss (32 ani) a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei, el jucând la Efes din 2018, iar Micic a fost ales MVP-ul turneului Final Four de la Belgrad.

Efes are doar două titluri europene, în timp ce Real Madrid deţine în continuare recordul (10).

În finala mică, FC Barcelona a învins-o pe Olympiakos Pireu cu 84-74, scrie Agerpres.

Rezumatul finalei dintre Anadolu Efes Istanbul și Real Madrid

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend