Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Nici ploaia nu le-a stins setea de Hristos: Mii de pelerini au mers la slujba de la mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, oficiată de ÎPS Teodosie

Publicat

in

Peste 6.000 de credincioşi au participat, marţi, la slujba religioasă de la mănăstirea ”Peştera Sfântului Apostol Andrei” din judeţul Constanţa, iar jandarmii au precizat că ceremonia s-a desfăşurat fără probleme deosebite.

Comandantul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanţa, colonelul Constantin Dima, a declarat pentru News.ro, că mulţi credincioşi au venit cu maşinile personale în zona respectivă şi pentru că nu mai aveau unde să le parcheze, autoturismele au fost lăsate pe partea dreaptă a drumului.

„Cei mai mulţi credincioşi au venit cu maşinile lor şi după ce s-au umplut parcările din apropierea mănăstirii pentru că nu mai aveau unde să parcheze, au parcat pe partea dreaptă a drumul, având sprijinul Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei”, a precizat Constantin Dima. Astfel, coloana de maşina s-a întins pe cinci kilometri.

De asemenea, Poliţia Rutieră a dat sancţiuni pentru cei care au organizat transporturi speciale cu acest prilej, acest lucru fiind interzis. Comandantul Grupării Mobile de Jandarmi “Tomis” Constanţa a mai precizat că şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău, dar au primit ajutor de specialitate şi nu s-au înregistrat probleme deosebite.

„Am dat avertismente pentru cei care nu aveau măşti şi unii s-au conformat. Cred că a fost o misiune care s-a desfăşurat în condiţii normale, nu au fost scandaluri.

Preoţii au mers printre enoriaşi şi au făcut un triaj observaţional, au împărţit măşti, îi rugau să păstreze distanţa. Organizatorii au punctat locuri cu vopsea pentru păstrarea distanţei între participanţi, noi am venit cu garduri şi am făcut trasee”, a explicat colonelul Constantin Dima.

Totodată, persoanele care au rămas împotmolite cu maşina, având în vedere, că marţi dimineaţă a plouat la mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei”, au fost ajutate din noroi cu ajutorul unui tractor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Hoții au spart o biserică crezând că dau lovitura, dar s-au trezit cu o sumă infimă

Publicat

in

De

Spargere la o biserică ortodoxă din Cristur, județul Hunedoara. Biserica a fost spartă, iar hoții au găsit 50 de lei.

Poliția Deva a fost sesizată joi de către preotul Bisericii ortodoxe din Cristur cu privire la faptul că în perioada 26 – 27 ianuarie 2022, persoane încă neidentificate au forțat ușa lăcașului de cult și au furat o sumă de bani din cutia milei și încasările.

Poliția Hunedoara precizează că este vorba despre aproximativ 50 de lei, din vânzările de obiecte de cult.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru furt calificat și îi caută pe hoți.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Un congresmen american a propus un proiect de lege, prin care SUA să aibă un ‘reprezentant special’ împotriva comunismului

Publicat

in

De

Un proiect de lege promovat de congresmanul republican de origine cubaneză Carlos Gimenez propune ca administraţia SUA să aibă un ”reprezentant special” care să creeze ”o punte” cu cei care luptă împotriva comunismului la nivel mondial, transmite EFE, citat de Agerpres.

Proiectul de lege cu titlul ”Lupta împotriva comunismului” are ca obiectiv ”să transmitem lumii un semnal important că niciodată nu vom accepta guverne opresive care încalcă drepturile omului”, a declarat Gimenez, citat miercuri de presa locală.

”În timp ce forţele comuniste sporesc în lume, acum este momentul ca Statele Unite să-şi reafirme angajamentul pentru a lupta împotriva comunismului”, a insistat Gimenez, care a fost primar al oraşului Miami şi tocmai a primit sprijinul fostului preşedinte republican Donald Trump pentru a fi reales ca membru al Congresului.

Propunerea sa este susţinută şi de alţi aleşi republicani de origine cubaneză, precum Maria Elvira Salazar şi Mario Diaz-Balart, care reprezintă statul Florida, şi Nicole Malliotakis, care are circumscripţie electorală în statul New York, dar şi de opozanţi de origine cubaneză şi nicaraguană, exilaţi la Miami.

Potrivit declaraţiilor lui Gimenez, ”reprezentantul special” va acţiona pentru ”a ajuta şi susţine protestele pro-democratice, promovând cauzele pro-libertate, cum ar fi refacerea conexiunilor la internet în Cuba, şi ajutând la consolidarea structurilor democratice în lume”. Un astfel de reprezentant va avea şi rol de ”punte importantă” între administraţia americană şi organizaţiile şi cetăţenii care ”luptă pentru libertate şi democraţie în ţările comuniste”.

Într-un interviu pentru postul Radio Marti, Gimenez a explicat că propunerea sa are cinci axe principale: sprijinirea persoanelor care manifestă împotriva dictaturilor şi guvernelor opresive; conlucrarea cu organizaţii neguvernamentale şi grupuri internaţionale pentru a sprijini societatea civilă; conectarea administraţiei americane cu grupuri de opoziţie din ţări precum Cuba, Venezuela şi Iran; promovarea cauzei libertăţii şi democraţiei în interiorul organizaţiilor internaţionale, precum Organizaţia Naţiunilor Unite şi Organizaţia Statelor Americane; ”reprezentantul special” să joace şi rolul de consilier politic al Casei Albe în toate chestiunile care au legătură cu comunismul.

”Dat fiind că SUA sunt liderul lumii libere, trebuie să ne continuăm sprijinul în favoarea libertăţii, democraţiei şi păcii, punând la dispoziţia politicii noastre externe resursele necesare pentru a lupta împotriva comunismului”, a explicat Gimenez într-un eveniment organizat la Miami pentru a-şi prezenta propunerea legislativă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend