Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Naomi Osaka, în lacrimi la conferința de presă dinaintea turneului de la Cincinnati

Publicat

in

Tenismena japoneză Naomi Osaka a izbucnit în lacrimi la prima conferință de presă ținută înaintea turneului WTA 1000 de la Cincinnati. Motivul a fost o întrebare a unui jurnalist referitoare la cutremurul devastator din Haiti, tatăl sportivei fiind originar din țara insulară.

Conferinţa de presă de la Western & Southern Open din Mason, Ohio, a început cu Osaka răspunzând la întrebări cu privire la sănătatea mintală şi la întâlnirile cu reprezentanţii mass-media – subiecte care au declanşat o dezabtere larg răspândită la mijlocul acestui an, când s-a retras de la French Open pentru că nu dorea să participe la conferinţele de presă, motivând că are probleme în ceea ce privește sănătatea mintală.

Osaka a fost întrebată în legătură cu pregătirea pentru partea de vară a sezonului, cea de pe hard, şi despre reacţia ei la ceea ce se întâmplă în Haiti, în urma unui cutremur devastator. Tatăl ei este originar din Haiti, iar jucătoarea a declarat, sâmbătă, că va ceda premiile în bani câştigate la Western & Southern Open celor afectaţi de cutremurul din Haiti.

În acele momente, Osaka a început să-şi şteargă faţa şi şi-a tras şapca peste ochi. Un reporter a spus “îmi pare rău”, pe măsură ce Osaka s-a emoţionat, la care jucătoarea a răspuns: “Nu, eşti super-bun”.

Cu Osaka plângând, moderatorul a spus că vor face o pauză. După câteva minute, Osaka s-a întors pentru a termina sesiunea. Ea şi-a cerut scuze pentru că a ieşit.

Sportiva are mama japoneză, din Nemuro, şi tatăl din Haiti, din Jacmel. Cel puţin 304 persoane au murit în Haiti în urma cutremurului de sâmbătă, cu magnitudine 7.2.

Naomi Osaka, replică tăioasă cu un jurnalist la Cincinnati

Jurnalistul Paul Daugherty de la Cincinnati Enquirer a întrebat-o pe Osaka despre cum reuşeşte să ţină în echilibru faptul că nu se omoară după întâlnirile cu presa, dar în acelaşi timp are multe beneficii de pe urma mass-media.

“Nu eşti înnebunită să ai de-a face cu noi (n.r. – jurnaliştii), mai ales în acest format. Cu toate acestea, ai o mulţime de interese externe, care sunt deservite prin intermediul platformei media. Cred că întrebarea mea este cum le echilibrezi pe cele două? Şi mai ai ceva ce ai dori să ne împărtăşeşti despre ceea ce i-ai spus gimnastei Simone Biles? (n.r. – mai devreme, în conferinţa de presă, Osaka a spus că i-a trimis un mesaj lui Biles, dar a spus că vrea să-i acorde timp pentru că ştie cât de copleşitor se poate simţi)”, a întrebat el.

“Când spui că nu sunt înnebunită să am de-a face cu voi, la ce se referă asta?”, a replicat Osaka.

“Păi ai spus că nu îţi place în mod deosebit formatul conferinţelor de presă, dar totuşi acesta pare să fie în mod evident cel mai utilizat mijloc de comunicare cu mass-media şi prin mass-media cu publicul”, a explicat jurnalistul.

“Este interesant. Aş spune că, atunci când sunt la conferinţă de presă, ceea ce simt este cel mai dificil”, a răspuns ea, înainte de a lua o pauză.

Moderatorul a întrebat-o pe Osaka dacă doreşte să treacă la următoarea întrebare.

“Nu. De fapt sunt foarte interesată de acest punct de vedere. Deci, dacă aţi putea repeta asta, ar fi minunat”, a cerut jucătoarea.

“Întrebarea era că nu te dai în vânt în mod deosebit după mass-media, mai ales în acest format. Ai sugerat că există modalităţi mai bune de a face acest lucru, pe care am dori să încercăm să le explorăm. Întrebarea mea, bănuiesc, a fost că ai şi beneficii externe dincolo de tenis, care sunt deservite de platforma pe care ţi-o asigură mass-media. Întrebarea mea este cum crezi că ai putea să le echilibrezi cel mai bine pe cele două?”, a mai explicat o dată Daugherty.

“Simt că este ceva ce nu pot spune pentru toată lumea. Nu pot să vorbesc decât pentru mine, dar de când eram mai tânără am avut de-a face cu mult interes din partea mass-media pentru mine şi cred că este din cauza originii mele, precum şi a modului în care joc. Pentru că în primul rând sunt jucătoare de tenis. De aceea, mulţi oameni sunt interesaţi de mine. Aş spune în această privinţă că sunt destul de diferită de mulţi oameni. Nu mă ajută că există unele lucruri pe care le postez pe Twitter sau unele lucruri pe care le spun şi care creează o mulţime de articole sau lucruri de genul acesta. Ştiu că este pentru că am câştigat câteva grand slam-uri şi am ajuns să ţin o mulţime de conferinţe de presă, în care se întâmplă aceste lucruri. Dar aş spune, de asemenea, că nu sunt foarte sigură cum să le echilibrez pe cele două. Îmi dau seama în acelaşi timp cu tine, aş spune”, a adăugat jucătoarea.

Naomi Osaka este exceptată de la primul tur la Cincinnati şi va juca, miercuri, în manşa a doua, cu învingătoarea dintre Cori Gauff (24 WTA) şi Su-Wei Hsieh (73 WTA), potrivit News.ro.

Sursa Video: CGTN Sports Scene / Youtube

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Avocații trag un semnal de alarmă: Noile restricții pot afecta dreptul la apărare/ Scrisoare deschisă

Publicat

in

De

Uniunea Națională a Barourilor din România solicită guvernului să acorde avocaților același tratament cu cel aplicat magistraților și altor angajați din sistemul judiciar. UNBR face apel la evitarea unor măsuri care să afecteze dreptul la apărare al justițiabilor din România, dar și dreptul la muncă al avocaților. Președintele UNBR, Traian Briciu, semnează o scrisoare deschisă în acest sens, pe care o redăm mai jos.

UPDATE: În urma scrisorii UNBR, Guvernul a introdus în HG o precizare referitoare la avocați.

___

Către:

– Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

– În atenția domnului Florin Cîțu, Prim-Ministru

– Secretariatul General al Guvernului

– În atenția domnului Tiberius Horațiu Gorun, Secretar General al Guvernului

Uniunea Națională a Barourilor din România susține eforturile făcute de autorități pentru combaterea efectelor pandemiei Covid-19, inclusiv prin campania de vaccinare și vă transmite mulțumiri pentru colaborarea inter-instituțională de până acum, motiv pentru care vă transmite solicitarea de a permite accesul avocaților în condiții egale cu ceilalți actori ai sistemului judiciar și cu angajații autorităților și instituțiilor publice.

Având în vedere informațiile din spațiul public potrivit cărora sunt în curs de analiză propuneri de măsuri privind combaterea efectelor pandemiei Covid-19, Uniunea Națională a Barourilor din România vă solicită cu fermitate ca în cadrul deciziilor pe care le veți adopta să acordați categoriei profesionale a avocaților cu drept de exercitare a profesiei, un tratament egal cu cel acordat judecătorilor, procurorilor și tuturor angajaților autorităților și instituțiilor publice.

Legea 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat prevede la art. 3:

„(1)Activitatea avocatului se realizează prin:

….

b) asistenţă şi reprezentare juridică în faţa instanţelor judecătoreşti, a organelor de urmărire penală, a autorităţilor cu atribuţii jurisdicţionale, a notarilor publici şi a executorilor judecătoreşti, a organelor administraţiei publice şi a instituţiilor, precum şi a altor persoane juridice, în condiţiile legii;

d)asistarea şi reprezentarea persoanelor fizice sau juridice interesate în faţa altor autorităţi publice cu posibilitatea atestării identităţii părţilor, a conţinutului şi a datei actelor încheiate;

e)apărarea şi reprezentarea cu mijloace juridice specifice a drepturilor şi intereselor legitime ale persoanelor fizice şi juridice în raporturile acestora cu autorităţile publice, cu instituţiile şi cu orice persoană română sau străină;

(2)Activităţile prevăzute la alin. (1) se exercită numai de avocat, dacă legea nu prevede altfel.”

Profesia de avocat este parte integrată în sistemul judiciar și indispensabilă actului de justiție.

Art. 38 alin. (1) din Legea 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat prevede „În exercitarea profesiei, avocaţii sunt parteneri indispensabili ai justiţiei, ocrotiţi de lege, …… ”

Orice măsură de restricționare a dreptului de acces al avocaților în spațiile în care se desfășoară activitatea profesională a avocaților (instanțe de judecată,  sedii ale organelor de urmărire și de cercetare penală, ale altor autorități și instituții de drept public și privat) pe alte criterii decât cele aplicabile judecătorilor, procurorilor și angajaților instituțiilor publice constituie o discriminare inacceptabilă într-un stat de drept.

O astfel de soluție ar însemna și o încălcare a dreptului la muncă al avocatului precum și o încălcare a dreptului la apărare al cetățeanului, întrucât avocații își desfășoară activitatea profesională la toate instituțiile și autoritățile publice precum și organizațiile private.

Cu stimă,

Av. dr. Traian Cornel BRICIU

Președintele UNBR

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

DOCUMENT | Noile restricții care intră în vigoare de luni, publicate în Monitorul Oficial

Publicat

in

De

Hotărârea de Guvern care prevede restricţiile ce se vor aplica începând de luni a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial 1013 a fost publicată, vineri seară, Hotărâre pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Documentul care cuprinde restricţiile aplicabile de luni poate fi citit AICI (.pdf)!

În principal, acestea vizează portul măştii atât în interior cât şi pe stradă de către toate persoanele, indiferent de rata de incidenţă, restricţii de circulaţie pe timpul nopţii şi folosirea la scară largă a certificatului verde.

De asemenea, toţi elevii intră două săptămâni în vacanţă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend