Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Momentul în care rușii au atacat cu bombe o statie din Avdiivka, în timp ce muncitori așteptau autobuzul

Publicat

in

​Un atac aerian al forțelor ruse de marți a ucis și rănit mai mulți civili care așteptau un autobuz în orașul Avdiivka din regiunea Donețk din Ucraina, potrivit Poliției Naționale a Ucrainei, relatează CNN.

atac in Avdiivka, in timp ce mai multe persoane asteptau un autobuzFoto: Captura video

Autoritățile nu au dezvăluit deocamdată câți muncitori au fost uciși sau răniți în atac.

Fotografiile postate de Poliția Națională pe Telegram, pe care CNN le-a localizat și verificat, arată consecințele atacului asupra unei stații de autobuz de la o fabrică din Avdiivka. Într-una dintre fotografii, cel puțin trei obiecte – despre care se presupune că sunt cadavre – au fost blurate de poliție.

Poliția a spus de asemenea că muncitorii care au fost uciși și răniți în atac se urcau într-un autobuz după schimbul de tură.

Grupul Metinvest, care deține fabrica, a confirmat pe canalul său Telegram că instalația a fost vizată de bombardamentele rusești.

„Specialiștii companiei nici nu au avut timp să se întoarcă la fabrică la adăposturile antiaeriene, care astăzi au devenit un adăpost pentru angajații și locuitorii din Avdiivka”, se arată în comunicatul companiei de pe Telegram.

Potrivit companiei, fabrica are șapte spații de depozitare care pot găzdui aproximativ 2.500 de persoane.

„Adăposturile sunt prevăzute cu generatoare, medicamente, apă potabilă și alimente, într-o cantitate suficientă pentru o ședere lungă”, se arată în comunicat. „În ciuda logisticii dificile și bombardamentelor ostile, Grupul Metinvest este pregătit să evacueze toți angajații și membrii familiilor acestora care doresc să părăsească locul periculos”.

Avdiivka se află în prima linie de săptămâni, bombardată aproape zilnic de forțele ruse care încearcă să spargă liniile defensive ucrainene.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Raport european privind drogurile: 83,4 milioane de adulţi din UE declară că au consumat substanţe interzise

Publicat

in

De

Se estimează că 83,4 milioane de adulţi (15-64 de ani) din Uniunea Europeană, adică 29%, au consumat un drog ilegal (50,5 milioane de bărbaţi şi 33 de milioane de femei), iar cea mai consumată substanţă rămâne canabisul, 22 de milioane de adulţi europeni raportând acest consum, indică „Raportul european privind drogurile: tendinţe şi evoluţii”, prezentat, marţi, la Palatul Parlamentului, la un eveniment organizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), potrivit Agerpres.

Potrivit studiului prezentat online de Marica Ferri, şeful Departamentului Sănătate Publică – Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie EMCDDA, drogurile stimulante sunt a doua categorie raportată cel mai frecvent, estimându-se că, în ultimul an, 3,5 milioane de adulţi au consumat cocaină, 2,6 milioane – MDMA şi două milioane – amfetamine.

Aproximativ un milion de europeni au consumat heroină sau alt opioid ilegal în ultimul an, opioidele având în continuare cea mai mare pondere a efectelor nocive atribuite consumului ilicit de droguri, subliniază raportul.

„Este important de reţinut că majoritatea persoanelor cu probleme legate de droguri vor consuma o serie de substanţe”, concluzionează autorii raportului.

Conform aceluiaşi studiu, globalizarea continuă să stimuleze inovarea în domeniul traficului şi al producţiei de droguri, iar războiul din Ucraina sporeşte incertitudinea situaţiei drogurilor în Europa.

În România, se estimează că, în 2020, s-au înregistrat 1,0-1,7 cazuri la 1.000 de locuitori de consum de opioide de mare risc, fiind admise la tratament 838 de persoane.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Trei persoane prinse de jandarmi cu substanţe interzise asupra lor

Publicat

in

De

„Ieri, 27 iunie a.c., în intervalul orar 15.00-19.00, jandarmii aflaţi în misiune de patrulare pe raza municipiului Cluj-Napoca, au observat în parcul Cetăţuia două persoane şi pe strada I.L.Caragiale o persoana care la vederea forţelor de ordine au manifestat un comportament suspect. În urma controlului corporal preventiv s-au identificat asupra acestora substanţe susceptibile a fi deţinute la deţinere”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” din Cluj-Napoca.
Potrivit sursei citate, substanţele respective au fost predate DIICOT Cluj, în vederea continuării cercetărilor prealabile.

„Reamintim cetăţenilor că efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca desfăşoară activităţi zilnice de prevenire şi combatere a consumului/traficului de substanţe interzise”, se mai arată în comunicat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend