Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Ministrul Justiției recunoaște: Medicii și-au împărțit cu judecătorii stocul de echipamente de protectie anti-Covid

Avatar

Publicat

in

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că sunt eronate afirmaţiile celor care susţin că sediile instanţelor de judecată ar fi focare de coronavirus, el arătând că, încă de la începutul pandemiei, sediile instanţelor au primit echipamente de protecţie, inclusiv combinezoane, potrivit news.ro.

„Instanţele nu sunt focare de infecţie pentru că atât managerii de instanţe, preşedinţii de instanţe, cât şi Ministerul Justiţiei, cât şi Consiliul Superior al Magistraturii au luat din timp măsuri. (…) Am stat de vorbă şi personal cu preşedinţii Curţilor de Apel. Imediat ce primul spital din România a primit echipamente de protecţie, să ştiţi că au primit şi instanţele din România, de la măşti până la combinezoane, chiar şi combinezoane am trimis în instanţe, pentru cazuri mai speciale. Oamenii s-au organizat, este o discuţie mai lungă, dar în acest moment nu există acest pericol”, a afirmat Cătălin Predoiu joi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Publicitate

Citește și: Atac dur la adresa Ministrului Muncii: Sunteți de o incompetentă inadmisibilă! Nu ați făcut nimic

Forumul Judecătorilor din România a transmis, marţi, că sediile instanţelor de judecată au devenit focare de răspândire a virusului şi a solicitat din nou Parlamentului, Guvernului şi Ministerului Justiţiei luarea urgentă a unor măsuri legislative în scopul prevenirii răspândirii infecţiilor respiratorii, inclusiv prin restrângerea fazei orale în cauzele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti. Asociaţia a elaborat un Proiect de modificare şi completare a Codului de procedură penală cu referire la digitalizare.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! Câți bani vor primi părinții pe perioada în care stau acasă cu copilul

”Forumul Judecătorilor din România a constatat că sediile instanţelor de judecată au devenit deja focare de răspândire a virusului SARS-CoV-2, existând cazuri numeroase în foarte multe dintre instanţele mari din municipiile importante ale ţării. Acest fapt a determinat închiderea temporară a unor instanţe şi amânarea judecării unor dosare”, a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, Forumul Judecătorilor din România.

Magistraţii au afirmat că lipsa unui plan serios de reluare graduală a activităţii instanţelor judecătoreşti, la încetarea stării de urgenţă, de natură a permite şi a asigura distanţarea fizică între participanţii la actul de justiţie şi protejarea sănătăţii publice a contribuit din plin la răspândirea virusului în clădirile instanţelor de judecată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Scriitoarea Svetlana Aleksievici a fugit din Belarus în Germania sub pretextul unor tratamente

Avatar

Publicat

in

De

Scriitoarea Svetlana Aleksievici, laureata premiului Nobel pentru literatură pe anul 2015 şi una dintre ultimele personalităţi ale opoziţiei din Belarus aflate încă în libertate, şi-a părăsit ţara natală pentru a urma un tratament medical în Germania, a anunţat una dintre colaboratoarele sale, citată de AFP şi Reuters, relatează Agerpres.

Scriitoarea este membru senior în Consiliul de Coordonare al opoziţiei belaruse, vizat de autorităţile din această ţară în contextul protestelor în masă organizate în Belarus împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Publicitate

Svetlana Aleksievici a călătorit în Germania pentru a urma un tratament medical şi din motive profesionale, a precizat una dintre prietenele sale, Maria Voiteşonok.

“Peste o lună, se va întoarce în Belarus. Nu renunţă la activităţile sale de membru în Consiliul de Coordonare”, organismul format de opoziţia belarusă, a adăugat aceeaşi sursă.

Aproape toate personalităţile opoziţiei din Belarus se află fie în detenţie, fie în exil.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ilie Bolojan și Iulian Dumitrescu – președinții de CJ ai PNL cu cele mai multe voturi

Avatar

Publicat

in

De

Partidul Național Liberal și-a sporit zestrea de președinți de Consilii Județene. Poate surprinzător, doi noi veniți în funcția de președinte de CJ au obținut cele mai multe voturi: primarul municipiului Oradea Ilie Bolojan a fost votat de 156.188 de bihoreni, în timp ce senatorul liberal Iulian Dumitrescu a câștigat în fieful tradițional al PSD de la Prahova cu 137.273 de voturi.

Performanța liberală de la Bihor și Prahova este dublată de câștigarea municipiilor reședință de județ de către Florin Birta (Oradea) și Andrei Volosevici (Ploiești).

Publicitate

În total, PNL a ajuns la 17 președinți de Consilii Județene. Prin comparație, PSD are 20 și UDMR are 5 lideri ai administrațiilor publice județene.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend