Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Manifestaţii uriașe de susţinere a Ucrainei la Paris, Londra, Zurich şi Roma: ‘Putin asasin’ / ‘Putin ucide’ / ‘Pace acum’

Publicat

in

Manifestaţii de susţinere a Ucrainei, ţară atacată de Rusia, au loc, sâmbătă, la Paris, relatează Le Figaro.

La Paris, mii de manifestanţi au scandat în franceză, ucraineană şi rusă: “Solidaritate cu Ucraina”, “Putin asasin”. În toată Franţa ar urma să protesteze sâmbătă aproximativ 25.000 de oameni.

La Londra, sute de oameni, arborând steagul Ucrainei, au cerut oprirea invaziei şi s-au rugat pentru pace. “Putin ucide”, “Embargo total împotriva Rusiei”, “Opriţi-l pe Putin, opriţi războiul!”, au fost mesajele afişate de manifestanţi.

La Zurich, zeci de mii de persoane au ieşit pe styradă pentru a cere retragere trupelor Rusiei din Ucraina. “Pace acum!”, este sloganul protestatarilor.

La Roma, mii de oameni au participat la un marş al păcii în centrul oraşului.

Manifestaţii pentru pace au loc şi în alte oraşe europene.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Novak Djokovic a câştigat turneul ATP de la Tel Aviv

Publicat

in

De

Aceasta este a 19-a victorie obţinută de Djokovic în 21 de confruntări directe cu Cilic, ocupantul locului 16 în clasamentul ATP.
Novak Djokovic (35 de ani), principalul favorit al competiţiei din Israel, a cucerit duminică al treilea său titlu din 2022 şi al 89-lea din cariera sa, în cea de-a 127-a finală disputată în circuitul profesionist. Ultimul succes pe hard al sârbului data din noiembrie 2021, când s-a impus în turneul de la Paris.

Anul acesta, Dokovic a mai câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, pe zgură, în luna mai, iar apoi şi-a apărat cu succes titlul de Grand Slam la Wimbledon, pe iarbă, în luna iulie, dar a pierdut şi o finală, în luna aprilie la Belgrad, în faţa propriilor suporteri.

Campionul sârb, cu 21 de trofee de Mare Şlem în palmares, a fost nevoit să renunţe în acest sezon la turneele americane, inclusiv la US Open, din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva Covid-19 (refuz care l-a făcut să rateze şi Openul Australiei).

După Wimbledon, campionul sârb nu a mai disputat niciun un meci oficial până la competiţia Laver Cup pe echipe, între Europa şi Restul Lumii, desfăşurată săptămâna trecută la Londra.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alegeri în Bulgaria: Partidul fostului premier Boiko Borisov, pe primul loc (exit-polluri)

Publicat

in

De

Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu: ‘Există o derută și dezordine. Nu o întâlnim doar în România, ce se face în Europa acum: plafonare de prețuri, înghețare de prețuri în Franța, în Marea Britanie, în alte țări europene se recurge la plafonare’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend