Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Maia Sandu a propus tot o femeie pentru funcţia de premier al Republicii Moldova: I-a fost ministru de Finanțe când era prim-ministru

Avatar

Publicat

in

Fostul ministru de finanţe al Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă, a fost propusă pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Maia Sandu, informează miercuri Radio Chişinău.

„I-am dat sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltare economică și curățarea instituțiilor statului de corupție. Consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetățenii au dreptul să-și aleagă deputații. Acum fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri parlamentare anticipate sau vor să pună capcane”, a spus Maia Sandu.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

Maia Sandu a declarat în cadrul unui briefing că Natalia Gavriliță este o persoană în care are încredere și o „profesionistă integră și responsabilă”.

”Sunt onorată că am fost desemnată în calitate de candidat la poziția de Prim-ministru. Voi folosi aptitudinile și competențele mele pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și prosperarea Moldovei. Cred cu tărie că cetățenii merită dreptate și bunăstare și voi veni în fața voastră cu o echipă și un program care pot să scoată țara din criză și să apere interesele cetățenilor.”, a spus Natalia Gavriliță, după nominalizare.

Programul de guvernare ar trebui să se bazeze pe dezvoltarea economică și un amplu program anticorupție, a subliniat Maia Sandu reiterând că pledează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate.

Citește și: Purtătorul de cuvânt de la Matei Balș: Nu este atât de important să știm câte persoane sunt infectate cu noile tulpini

Natalia Gavriliță a fost ministru al Finanțelor în cabinetul condus de Maia Sandu. Ea urmează să-și prezinte programul și echipa guvernamentală în plenul Parlamentului solicitând votul deputaților.

Potrivit legislației, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul ar urma să fie dizolvat și să fie organizate alegeri anticipate.

Citește și: Primarul Ciprian Ciucu s-a dat de gol, în direct, după ce a anunțat că vrea majorarea taxei de parcare: ‘Sunt multe lucruri pe care nu le-am spus în campanie’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

As of March 1, approximately 2.3 million doses of COVID-19 vaccine have been received

Avatar

Publicat

in

De

Approximately 2.3 million doses of COVID-19 vaccine were received by March 1, said on Tuesday, the coordinator of the national vaccination campaign, Valeriu Gheorghita, according to AGERPRES.

“Overall, about 2,300,000 doses were received by March 1, with a total of over 1,500,000 doses of COVID-19 vaccine having been administered. This represents over 66% – the percentage of doses used,” Gheorghita told a press conference.

As regards the types of vaccine, the campaign coordinator said that in Romania, until March 1, were received over 1,700,000 doses of the BioNTech-Pfizer vaccine, of which more than 1,347,000 have been administered, a number of 157,200 doses of the Moderna vaccine, of which 77,812 doses were administered, and from 486,000 doses of the Astra Zeneca vaccine, of which 139,890 doses were administered.

Gheorghita also said that 3,320 doses of vaccine were lost, namely 0.12% of the total.

There are currently 435 COVID-19 vaccination centers in the country.

Since the beginning of the second stage of vaccination, a total of over 80,000 people in the education system have been inoculated, said Valeriu Gheorghita.

The waiting list for enrolling in the COVID vaccination will be available in the scheduling platform from March 15, Valeriu Gheorghita also stated.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ilie Năstase DIVORȚEAZĂ din nou: lucrurile au luat o TURNURĂ URÂTĂ, căsnicia se va sfârși cu un proces (surse/presa)

Avatar

Publicat

in

De

Este aproape sigur. Ilie Năstase divorțează din nou. Ilie și Ioana Năstase au fost protagoniștii mai multor scandaluri publice, ultimul lăsându-se cu acuzații de violență conjugală.  Deși s-au împăcat după episodul controversat, se pare că cei doi vor acum să divorțeze.

„Da, Ioana divorțează. Mâine va depune actele de divorț. Nu se va întâmpla la notar, așa cum era de așteptat. Lucrurile au luat o turnură urâtă între ei și au decis să o facă la tribunal. Ioana a sperat că se vor îmbunătăți lucrurile, însă s-au înrăutățit. Ea este foarte hotărâtă. A vorbit azi cu Ilie și l-a întrebat unde își dorește să divorțeze, iar el a răspuns ferm: la tribunal. Ea nu și-a dorit să ajungă acolo, se putea într-un mod civilizat, dar, din păcate, nu e așa„, au declarat surse apropiate familiei Năstase pentru Click!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend