Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO| Lumea motociclismului este îndoliată: Un pilot în vârstă de 14 ani a murit în timpul unei curse

Publicat

in

Pilotul spaniol Hugo Millan, în vârstă de 14 ani, a decedat duminică în timpul unei curse rezervate tinerilor motociclişti pe circuitul Motorland Aragon de lângă Alcaniz (Spania), a anunţat Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM), într-un comunicat citat de AFP.

După un accident grav în Cupa Europeană a Talentelor (European Talent Cup), pe circuitul Motorland Aragon, cu mare tristeţe anunţăm decesul pilotului Hugo Millan”, a precizat FIM.

Millan a căzut de pe motocicleta sa cu 13 tururi înainte de final. Pilotul spaniol a încercat să se ridice imediat după cădere, dar nu a avut timp să iasă de pe pistă şi a fost lovit de o altă motocicletă, informează Agerpres.ro.

Drapelul roşu a fost înălţat imediat, iar cursa a fost oprită. După ce a primit îngrijiri de urgenţă pe pistă, Millan a fost transferat la centrul medical al circuitului.

Lumea motociclismului a fost îndoliată şi anul trecut, când pilotul elveţian Jason Dupasquier, 19 ani, a suferit o căzătură mortală în timpul Marelui Premiu al Italiei la Moto3.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Patriarhul Bisericii Melchite în vizită la Patriarhia Română | În imagini

Publicat

in

De

Patriarhul Youssef Absi al Bisericii Melchite din Siria a fost vineri, 24 septembrie 2021, în vizită la Palatul Patriarhiei, unde a fost întâmpinat de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, informează Basilica.ro.

La finalul întâlnirii, Patriarhul Youssef Absi a împărtăşit impresii despre şederea în ţara noastră, pe care a numit-o „vizită-pelerinaj”.

„Îi mulţumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru că mi-a dat ocazia să fac această vizită. Pentru mine este o vizită-pelerinaj, iar pentru noi cei care venim din Orientul Mijlociu, Biserica Ortodoxă Română este o Biserică martiră”.

„Vizita pe care tocmai am efectuat-o la Patriarhia Română a fost pentru mine o oportunitate de a cunoaşte, chiar dacă pe scurt, Biserica Ortodoxă Română. Am reuşit să constat că Biserica Ortodoxă Română are grijă nu doar de credincioşii săi, ci şi de cei din alte comunităţi religioase”.

„Am fost impresionat de credinţa profundă a poporului român şi profit de această ocazie pentru a-l încuraja să rămână în continuare credincios şi creştin”.

„Am venit în România la invitaţia unuia dintre creştinii noştri, am vizitat câteva mănăstiri şi biserici, dar cel mai mult m-a impresionat credinţa poporului român”, a declarat Patriarhul Youssef Absi.

Patriarhul Youssef Absi a făcut o prezentare sintetică a Bisericii Greco‑Catolice Melchite.

„Biserica Catolică Melchită a luat naştere în 1724, ceea ce înseamnă că în trei ani sărbătorim 300 de ani de la naşterea sa. Biserica noastră este o Biserică antiohiană, iar sediul este la Damasc. Creştinii acestei comunităţi se află în Siria, Liban, Egipt, Iordania, Statele Unite ale Americii, America Latină şi Europa”.

„Prezenţa Bisericii noastre în diaspora a venit mai târziu. În cadrul Bisericii noastre avem școli proprii, dispensare și spitale, instituţii de caritate. În acest moment, Biserica Catolică Melchită suferă din cauza crizei cu care se confruntă Orientul Mijlociu şi care determină creştinii să emigreze”.

Patriarhul Melchit se află în vizită în România la invitația Fundației Alexandrion.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Liberalii primesc un semnal la Congresul PNL: liderul minorităților naționale nu a participat, deși fusese invitat

Publicat

in

De

La Congresul PNL, pe lângă liberali, au fost invitați și liderii altor formațiuni politice. Astfel, liderul UDMR, Kelemen Hunor și liderul PMP, Cristian Diaconescu, au onorat cu prezența Congresul PNL.

În schimb, liderul minorităților naționale, Varujan Pambuccian, nu a participat la eveniment. În urmă cu doar o săptămână, Pambuccian a transmis un mesaj la Congresul UDMR.

Cei de la PNL se bazează pe sprijinul minorităților naționale în Parlament, iar absența lui Varujan Pambuccian ar putea fi un semnal extrem de important.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend