Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO – Lucian Bode le închide ușa ‘descurcăreților’ ajunși șefi în Poliție: ‘Aceste modalități trebuie să înceteze!’

Avatar

Publicat

in

Ministerul de Interne, Lucian Bode, anunță că va întocmi un plan astfel încât posturile de conducere din Poliția Română să fie ocupate prin concurs, nu prin împuternicire, cum se mai practică acum. Acest fenomen, susține ministrul, are loc atât în plan local, cât și central.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: ‘Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural’

„Sunt conștient că vulnerabilitatea cea mai mare e resurssa umană. (…) Colapsul acelui sistem este garantat dacă nu ne ocupăm de resursa umană. De când sunt în fruntea ministerului am primit informații de la Direcția de Informații Interne și am acționat ca atare.

Avem o problemă: ieșirile din sistem și numărul mic de școlarizare în raport cu necesarul. În ultimul timp au plecat 30.000 de persoane din sistem. Zilele trecute am scos la concurs și am avut peste 18.000 de solicitări. Este un semn încurajator și face bine sistemului public. (…) O altă problemă este dată de limitarea cazurilor de ocupare a funcțiilor de conducere prin împuternicire: regula trebuie să fie prin concurs.

Această practică prin împuternicire eu vreau să o înlăturăm. Șeful inspectoratului de poliție se pensionează, este împuternicit un subaltern trei luni, șase luni, un an… După un an această împuternicire încetează. El nu poate să își pună în aplicare un plan. Acest lucru se întâmplă și la nivel central, dar și în plan local. Voi pune în practică un plan astfe încât aceste modalități să înceteze”, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, la postul B1TV, în emisiunea lui Silviu Mănăstire.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Poliţiştii din Bistrița-Năsăud au întocmit două dosare penale şi au dat amenzi de peste 11.000 lei, în urma unei acţiuni pe linie silvică

Avatar

Publicat

in

De

Poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru tăiere ilegală de arbori şi au aplicat amenzi în valoare de peste 11.000 de lei, în urma unei acţiuni pe linie silvică organizate la începutul acestei săptămâni, potrivit buletinului de presă remis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea a fost sprijinită de specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu s-a dezlănțuit la adresa lui Radu Tudor: ‘Oligofrenul emitent’

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate două infracţiuni de tăiere fără drept de arbori şi patru contravenţii, a fost retras un certificat de înmatriculare şi a fost confiscată cantitatea de 18,71 metri cubi de lemn, în valoare de peste 7.000 de lei.

Poliţiştii au aplicat trei amenzi, în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010, şi o amendă în valoare de 1.450 de lei, în baza OUG 195/2002.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Betis Sevilla a învins Deportivo Alaves, scor 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0

Avatar

Publicat

in

De

Formaţia Betis Sevilla a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa Deportivo Alaves, în etapa a XXVI-a a campionatului Spaniei, potrivit news.ro.

Citește și: Filmul ȘANTAJULUI președintelui CJ Călărași față de procurorul care îl ancheta – Îl amenința cu sesizări fictive, televiziunea și spunea că ‘va face balamuc’

Borja Iglesias (61-penalti, 88) şi Joaquin (81) au marcat pentru Betis, în timp ce pentru Alaves au punctat Joselu (12) şi Edgar Mendez (24).

În clasament, Betis ocupă locul 6, iar Alaves este pe 19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend