Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Klaus Iohannis confirmă că aliații NATO încă nu se înțeleg ca să trimită trupe pentru Grupul de luptă din România

Publicat

in

Klaus Iohannis a confirmat că aliații din NATO încă discută despre modul în care vor participa la Grupul de luptă care va fi găzduit de România. Președintele Iohannis este de părere că discuțiile vor fi încheiate în această primăvară, dar asta nu înseamnă că și trupele vor ajunge prea curând pe teritoriul țării.

”Grupul de luptă a fost aprobat de NATO. Avem decizia, dar negocierile între aliați vor dura o vreme, dar cred că în această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat și sper ca Belgia să facă parte.”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Video Klaus Iohannis îl duce pe premierul Belgiei, aflat în vizită în România, la Baza Kogălniceanu: Această contribuție este parte a măsurilor NATO

La Palatul Cotroceni, premierul Belgiei a comentat și el același subiect.

”Sunt de acord cu ce a spus președintele Iohannis. Trebuie să vedem care este realitatea, care sunt nevoile. Părerea mea este că prezența pe termen lung este necesară, dar putem spori prezența foarte rapid, dacă este necesar. Suntem o țară mai mică decât România, o țară mică e ușor de atacat, dar 30 de țări este mai greu.”, a precizat premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Mireasa lui SIEmion

Publicat

in

De

Ia ti Ilinco ziua buna, de la tata de la muma! Ilinca Munteanu este fericita aleasa a “viitorului presedinte” al Romaniei si al partidului care va avea nu i asa “70% din voturi in 2024”!

Domnisoara Munteanu are doar 22 de ani si lucreaza deja in Parlamentul Romaniei, fireste la grupul AUR!

Asa cum ne a promis domnu SIEMION, si a dat examenele, in speta la facultatea de drept si a si absolvit!

Printre picaturi si postarile de pe social media pentru viitorul sot, se ocupa si cu organizarea nuntii la intalnirile cu Adina Patru Wedding Planner, in timp ce mirele salveaza Romania!

S a dat inel, s a nins, s a tot, vorba lui Dem Radulescu!

content-image

content-image

content-image

content-image

de Dana Budeanu pentru Verdict App

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Olaf Scholz, mesaj de forță către europeni: ‘Toți împreună suntem foarte, foarte bine pregătiți pentru provocarea dificilă legată de importurile de combustibili din Rusia’

Publicat

in

De

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Europa trebuie să-şi accelereze eforturile de a-şi reduce dependenţa de importurile de combustibili din Rusia, în contextul celei mai recente crize.

Toţi împreună suntem foarte, foarte bine pregătiţi pentru provocarea dificilă legată de importurile de combustibili din Rusia„, le-a spus jurnaliştilor oficialul în a doua zi a reuniunii liderilor UE de la Bruxelles, transmite Reuters.

Acesta este motivul pentru care la început blocul comunitar nu a impus doar sancţiuni contra cărbunelui şi petrolului rusesc, ci a lucrat la ajustarea infrastructurii, astfel încât statele europene să poată importa gaze şi din alte ţări, a adăugat Scholz.

El a declarat: „Acesta este un efort pe care trebuie să-l accelerăm şi să-l extindem acum – şi, desigur, este legat de dificultăţi majore, dar ne sprijin unii pe alţii„.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a şocat Germania şi pe aliaţii săi din Uniunea Europeană care au decis să adopte o transformare radicală a politicii energetice, astfel încât blocul comunitar să îşi reducă dependenţa de importurile de combustibili fosili din Rusia.

Vezi și:

Olaf Scholz s-a ‘supărat’ pe Vladimir Putin! Discuții cu Țările de Jos și alți parteneri europeni pentru a întări forțele de artilerie ale Ucrainei

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend