Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO| Jurnalista cu care s-a iubit Jim Morrison a murit: Cauza decesului este secretă

Publicat

in

Patricia Kennealy-Morrison, jurnalist de muzică rock, autoare şi fosta parteneră a solistului formaţiei The Doors, Jim Morrison, a murit la vârsta de 75 de ani, potrivit People.

Informaţia a fost confirmată pe pagina de Facebook Lizard Queen Press, o publicaţie înfinţată de scriitoare. Într-o declaraţie, se arată că Kennealy-Morrison a murit pe 23 iulie, iar cauza morţii nu a fost dezvăluită.

„Tuturor celor care au sprijinit-o pe draga noastră „regină şopârlă”, vă anunţ că a murit în această dimineaţă (…). Ne va lipsi foarte mult prietena noastră. A fost un suflet frumos, o scriitoare talentată şi o prietenă minunată şi iubitoare”.

Jim Morrison a murit pe 3 iulie 1971, la vârsta de 27 de ani. Potrivit The New York Times, Kennealy-Morrison a scris în cartea ei de memorii din 1992 „Strange Days: My Life With and Without Jim Morrison” că în momentul în care l-a intervievat pe Morrison în 1969 a simţit „o ploaie vizibilă de scântei albastre strălucitoare zburând în toate direcţiile” în timp ce i-a strâns mâna, informează News.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

La Caransebeș va fi sfințit monumentul funerar al Arhiereului Filaret Musta

Publicat

in

De

Părintele Episcop Lucian va sfinți luni, la Caransebeș, monumentul funerar al Arhiereului Filaret Musta din cimitirul istoric al Bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Evenimentul este organizat cu prilejul centenarului primirii arhieriei de către arhiereul Filaret Musta (1839-1930).

în contextul Anului comemorativ [2021], noi cinstim în primul rând personalitățile care s-au remarcat în viața Episcopiei Caransebeșului”, a declarat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, informează Basilica.ro.

„Îi cinstim și prin faptul că le recondiționăm monumentele, care rămân niște borne fundamentale ale identificării lor în prezent, dar și în viitor”, a adăugat părintele consilier.

Arhiereul Filaret Musta a fost profesor de teologie, director al Institutului de Teologie din Caransebeș, și vicarul episcopal al Patriarhului Miron Cristea pe vremea când primul patriarh al României era Episcop al Caransebeșului.

A fost senator în primul Parlament al României Mari, deoarece Constituția din 1923 le conferea statut de senator de drept ierarhilor ortodocși, liderilor cultelor religioase recunoscute de stat și Președintelui Academiei.

Ierarhul a trecut la cele veşnice în 14 octombrie 1930, la vârsta de 91 de ani, şi a fost înmormântat în cimitirul „Sfântul Ioan” din Caransebeş.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Coșmarul României în plină criză COVID: O nouă zi fără niciun pat liber la ATI

Publicat

in

De

Nici sâmbătă în spitalele din România nu mai este liber niciun pat la terapie intensivă. România a doborât sâmbătă încă un record negativ, cu 1.737 pacienţi COVID la ATI.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1613 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 168 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.739 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend