Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Jaf în ziua mare la unul dintre cele mai mari târguri de artă din Europa

Publicat

in

​Hoți înarmați au pătruns marți, în plină zi, în târgul de artă de la Maastricht (Olanda), unul dintre cele mai mari din Europa, unde o înregistrare video îi arată pe suspecți spărgând o vitrină cu un baros, transmite AFP.

Jaf la MaastrichFoto: Captura YouTube

„Poliția investighează un posibil jaf armat la TEFAF (târgul de artă) din Maastricht. Se crede că patru suspecți sunt implicați. Ei sunt căutați de mai multe unități”, a scris pe Twitter poliția din provincia olandeză Limburg.

Ulterior, poliția a anunțat că a arestat două persoane și a blocat mai multe drumuri adiacente.

Potrivit presei olandeze, vitrina vizată de hoți conținea produse ale unui bijutier londonez.

O înregistrare video postată pe rețelele de socializare arată patru bărbați îmbrăcați în haine elegante, cu șepci și ochelari, care sparg vitrina magazinului cu un baros.

Doi dintre bărbați au amenințat, cu arme se pare, un bărbat care a încercat să intervină, „înarmat” cu o vază mare plină de flori.

TEFAF (The European Fine Art Fair) este unul dintre cele mai mari târguri de artă și antichități din lume și atrage de obicei zeci de mii de vizitatori.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

România anunță că e pregătită tehnic să livreze gaze Moldovei

Publicat

in

De

România este pregătită din punct de vedere tehnic să livreze gaze naturale Republicii Moldova.

Potrivit autorităţilor de la Bucureşti, compania care asigură transportul de gaze a finalizat lucrările de interconectare dintre cele două state, transmite Tvr Moldova.

„Chiar dacă va fi o iarnă grea, nu cred că va depăși ceea ce avem în depozite și ceea ce producem. Suntem și în discuții cu parteneri externi pentru import de gaze, import de gaze pe care o să îl facem nu doar pentru România, ci și pentru a-i ajuta pe vecinii noștri, Republica Moldova sau Ucraina, sau alți parteneri din UE.

Ajunge gazul și pentru moldoveni și o companie de stat care se ocupă de transportul de gaze a reușit să termine lucrările de interconectare între noi și Republica Moldova. Dacă gazul curge într o direcție, acum poate pleca gazul și de la noi la ei. Dacă ei au nevoie, noi le putem oferi”, a declarat Gheorghe Agafitei, consilier în cadrul Cancelariei premierului Românei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Volodimir Zelenski înfurie Moscova. Occidentul, somat să impună rușilor interdicții de călătorie pentru o perioadă de un an

Publicat

in

De

Preşedintele Ucrainei a cerut Occidentului să impună ruşilor o interdicţie generală de călătorie, idee care a găsit sprijin în rândul unor state europene, dar a înfuriat Moscova, care a continuat cu o ofensivă militară dură în estul Ucrainei, comentează Reuters, scrie news.ro.

Ideea preşedintelui Volodymir Zelenski părea de natură să divizeze Uniunea Europeană, unde diferenţele cu privire la modul de a trata Moscova persistă de mult timp între unii membri din est şi vest.

Zelenski a făcut propunerea într-un interviu acordat Washington Post.

Volodimir Zelenski doreşte o interdicţie de un an de călătorie şi expulzarea ruşilor care trăiesc în Occident, astfel încât aceştia să poată trăi „în propria lume până când îşi schimbă filosofia”.

El a reclamat că sancţiunile impuse până acum Rusiei pentru a o pedepsi pentru invadarea ţării sale pe 24 februarie sunt prea slabe.

„Orice fel de ruşi… faceti-i să plece în Rusia”, a spus Zelenski, „Vor înţelege atunci. Vor spune: „Acest (război) nu are nimic de-a face cu noi. Întreaga populaţie nu poate fi trasă la răspundere, nu-i aşa? Poate”, a argumentat el.

Zelenski a mai  spus că interdicţia ar trebui să se extindă şi asupra ruşilor care au fugit de la începutul războiului deoarece nu sunt de acord cu preşedintele Vladimir Putin.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend