Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Ion Cristoiu, despre criza mondială: ‘Probabil că UE este un cadavru viu. Fiecare țară a făcut ce a vrut’

Publicat

in

Ion Cristoiu spune că actuala criză mondială arată de fapt inexistența Uniunii Europene, în condițiile în care fiecare țară a acționat după propria capacitate. “Poate că singura soluție de a rămâne în viață este o regândire a UE”, declară jurnalistul în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, potrivit MEDIAFAX.

Cel mai recent sondaj Avangarde arată că 74% dintre cei intervievați cred că UE putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului. Același studiu arată că 22% cred în China ca țara de la care se așteaptă ajutor pentru eradicarea pandemiei din România.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Redăm ideile principale:

– Sondajul a evitat întrebarea directă: Credeți că UE a fost de real ajutor României și altor țări? Răspunsurile sunt indirecte pentru o concluzie directă: Este clar că actuala criză mondială are drept principală victimă Uniunea Europeană. Toți analiștii independenți, nu numai eu, au tras concluzia că Uniunea Europeană nu a existat.

– Este inadmisibil faptul că într-un moment în care, potrivit normelor europene, spațiului comun, Spațiului Schengen, fiecare țară din UE a făcut ce a vrut, marile puteri s-au dovedit egoiste, și-au păstrat pentru ele măștile și instrumentele de testare.

– La noi încă nu este o imagine încă dezastruoasă a UE pentru că nu am avut situația Italiei. Această raportare de supraproducție la hectar de tip Ceaușescu, pentru că suntem în această fază că ne mândrim, prin Guvern, că stăm mai bine decât alții, Ludovic Orban se mândrește că are mai puțin morți decât alții.

Citește și: Măsuri drastice! Klaus Iohannis anunță toleranță zero

– Probabil că Uniunea Europeană este un cadavru viu. Vor încerca birocrații de la Bruxelles să plătească propagandă, internet, postaci, ce mare a fost UE. Spre sfârșitul crizei se vor trezi și ei, dar este clar că nu a mers.

– Poate că singura soluție de a rămâne în viață este o regândire a Uniunii Europene. Acea mult- cântată calitate de cetățean al UE nu a existat. Au fost numai unguri, nemți, spanioli, dar nu cetățeni europeni.

– Semnalez egoismul birocraților de la Bruxelles care nu au catadicsit să își reducă salariile, chiar europarlamentarii trebuiau pentru că oricum stau prin România și sapă prin grădină, alții apar la tv. Nici ei nu și-au redus salariile. Sigur că și asta a adâncit neîncrederea în Bruxelles. Noi nu cred că vom fi în prima linie, pentru noi UE e încă baronul din deal încă pentru noi Bruxelles e un fel de castel și suntem mândri că suntem luați în seamă de stăpânul din deal. Alte state ca Italia, Portugalia, Spania, vor trage o concluzie dramatică în legătură cu apartenența lor la UE.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ministrul Sănătății anunță când ar putea izbucni al doilea val de coronavirus

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA caută FIRMA care va produce cât mai repede un VACCIN anti-COVID: Au fost selectate 5 companii

Publicat

in

De

Administraţia Donald Trump a selectat cinci companii considerate că au cele mai mari şanse de a produce un vaccin anticoronavirus, afirmă oficiali de rang înalt, în contextul în care Casa Albă vrea să înceapă vaccinarea până la sfârşitul acestui an, relatează cotidianul The New York Times, potrivit MEDIAFAX.

Administraţia Donald Trump speră să poată identifica în faza iniţială cele mai promiţătoare proiecte de fabricare a unui vaccin, să accelereze procedura de stabilire care va funcţiona şi să asigure capacităţile de producere rapidă în mari cantităţi şi de distribuire în toată ţara.

Citește și: Augustin Zegrean, reacție după decizia CCR cu privire la mandatele aleșilor locali: ‘Nu mai au suport să stea acolo, pentru că mandatul lor a expirat’

Potrivit NYT, companiile considerate ca având cele mai mari şanse de a produce un vaccin sunt Moderna (cu sediul în Massachusetts), proiectul Universităţii Oxford cu AstraZeneca, Johnson & Johnson, Merck şi Pfizer.

Anunţul referitor la această decizie va fi făcut de Preşedinţia SUA în următoarele săptămâni. „Sperăm că până la sfârşitul anului 2021 vom avea câteva sute de milioane de doze”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, la un seminar medical desfăşurat marţi.

„În pofida unor rezultate preliminare promiţătoare şi a interesului puternic al Administraţiei de la Washington de stimulare a unui parteneriat între agenţii guvernamentale şi companii de profil, rămân obstacole substanţiale, iar mulţi oameni de ştiinţă consideră obiectivul preşedintelui Donald Trump de a avea un vaccin disponibil la scară largă la începutul anului viitor ca fiind optimist sau chiar nerealist. Dezvoltarea unui vaccin este un proces cunoscut ca fiind dificil şi necesită timp; recordul este de patru ani, iar un deceniu nu este o perioadă neobişnuită”, notează cotidianul The New York Times.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend