Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

VIDEO Indonezia: 13 morți și 100 de răniți după erupția vulcanului Semeru

Publicat

in

Zece persoane rămase blocate după erupția vulcanului Semeru din Indonezia au fost evacuate în siguranță, a anunțat duminică agenția de atenuare a efectelor dezastrului (BNPB), în timp ce bilanțul victimelor a crescut la cel puțin 13 morți și zeci de răniți, transmite Reuters.

Semeru, cel mai înalt munte de pe insula Java, a aruncat sâmbătă coloane de cenușă și nori de abur fierbinte care au acoperit satele din apropiere din provincia Java de Est, locuitorii fugind panicați din fața dezastrului.

Erupția a distrus un pod important care leagă două zone din districtul vecin Lumajang de orașul Malang și a afectat clădiri, au declarat autoritățile.

Abdul Muhari, oficial al BNPB, a spus că 13 persoane au fost ucise în urma erupției, dintre care două au fost identificate.

Nouăzeci și opt au fost rănite, inclusiv două femei însărcinate, iar 902 au fost evacuate, se arată în comunicat. Cele mai multe răni au fost arsuri, au precizat autoritățile.

În zona Sumberwuluh, stratul gos de cenușă a acoperit casele afectate, în timp ce voluntarii încercau să întoarcă din drum oamenii care doreau să revină la casele lor din apropierea localității Semeru.

Un oficial de la agenția indoneziană de căutare și salvare a declarat că evacuările au fost suspendate din cauza norilor fierbinți care îngreunează eforturile de intervenție

Ministerul indonezian al transporturilor a declarat duminică că erupția nu a provocat întreruperea zborurilor, dar piloții au fost avertizați să fie atenți la norii de cenușă.

Semeru, cu o înălțime de peste 3.600 de metri, este unul dintre cei aproape 130 de vulcani activi din Indonezia. Acesta a mai erupt în ianuarie, fără a provoca victime.

Indonezia se află pe „Cercul de foc al Pacificului”, o zonă foarte activă din punct de vedere seismic, unde diferite plăci tectonice se întâlnesc și generează un număr mare de cutremure și vulcani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Video | Zelenski, în deja tradiționalul mesaj de la miezul nopții: ‘Ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Eliberați-ne pământul și poporul’

Publicat

in

De

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, afirmă în mesajul său video de luni seara că următoarele săptămâni de război vor fi dificile.

„Ocupanții ruși încearcă din răsputeri să arate că nu vor renunța la zonele ocupate din regiunea Harkov, regiunea Herson, teritoriul ocupat al regiunii Zaporojie și Donbass”, a subliniat Zelenski.

În același timp, a remarcat el, ucrainenii nu au altă alternativă decât să lupte.

„Să lupte și să câștige. Eliberați-ne pământul și poporul nostru. Pentru că ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Inclusiv dreptul la viață al ucrainenilor”, a spus el.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, în seara zilei de 23 mai, invadatorii ruși din direcția Severodonetsk au suferit pierderi și s-au retras .

În direcția Donețk, unitățile inamice nu au încetat să încerce să străpungă apărarea trupelor noastre pentru a le înconjura și a ajunge la granițele administrative ale regiunii Luhansk.

În special, în direcția Bakhmut, inamicul a încercat să lanseze o ofensivă, dar nu a avut succes.

În direcția Luhansk, inamicul a efectuat recunoașteri prin luptă, nu a avut succes, s-a retras.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

China acceptă, după 17 ani de negocieri, o inspecție din partea ONU: vrem să demontăm ‘minciuna secolului’/ Video

Publicat

in

De

Ministrul chinez de externe Wang Yi şi-a exprimat speranţa că vizita Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, va „clarifica dezinformarea” despre ţara sa, transmite marţi Reuters.

Michelle Bachelet are programată marţi o vizită în regiunea autonomă Xinjiang, unde autorităţile chineze sunt acuzate că îi reprimă pe etnicii uiguri musulmani. Beijingul numeşte aceste acuzaţii „minciuna secolului”.

În cadrul întrevederii de luni cu Bachelet, care a avut loc la Guangzhou, Wang „şi-a exprimat speranţa că această vizită va contribui la întărirea înţelegerii şi a cooperării şi la clarificarea dezinformării”, potrivit unei informări a ministerului său. Documentul transmis marţi AFP nu menţionează problema Xinjiang, unde Beijingul este acuzat că a închis peste un milion de uiguri în lagăre de reeducare politică, informează Agerpres.

Conducerea chineză contestă aceste cifre şi susţine că este vorba de centre de formare profesională menite să îi ţină pe uiguri departe de separatism şi de islamism, într-o regiune afectată în trecut de atacuri.

Michelle Bachelet este primul oficial al ONU pentru drepturile omului care vizitează China din 2005, după ani de negocieri cu Beijingul asupra condiţiilor unei vizite în Xinjiang.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului se tem că ea nu va putea vedea singură situaţia din această regiune şi că vizita sa va fi folosită în scopuri propagandistice de către regimul comunist.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend