Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Incendiu la un hotel cu 28 de oaspeți: Un tată și fetița sa de 2 ani au fost evacuați de pompieri

Publicat

in

Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, la subsolul Casei Ştiinţei din Râmnicu Vâlcea, iar clădirea, unde mai multe etaje funcţionează în regim de hotel şi unde erau înregistrate 28 de persoane, a fost inundată de fum. Un bărbat şi fetiţa sa, în vârstă de doi ani, au fost evacuaţi de pompieri, notează news.ro.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, incendiul a izbucnit la subsolul Casei Ştiinţei Ostroveni, la deşeuri, într-un spaţiu închis. Focul a cuprins circa 300 de metri pătraţi, iar fumul a inundat întreaga clădire, care funcţionează în regim de hotel la etajele 6, 7 şi 8.

Pompierii militari au ajuns acolo cu 7 autospeciale, iar SAJ cu două ambulanţe.

În camerele de cazare erau înregistrate 28 de persoane, iar la nivelul superior funcţionează un dispecerat taxi cu 3 angajaţi.

Conform sursei citate, toate aceste persoane s-au autoevacuat, excepţie făcând un bărbat şi fetiţa lui de doi ani, care au fost evacuaţi de pompieri. Fetiţa a fost preluată de echipajele SAJ pentru investigaţii suplimentare, dar tatăl a refuzat investigarea medicală.

Incendiul a fost stins lichidat, iar pompierii au făcut verificări pentru a vedea dacă există eventuale victime.

„Până la stingerea incendiului, au ars elemente de mobilier, instalaţii electrice, tamplarie PVC, izolaţie fonică, proiectoare, panouri. Cauza probabilă a produceii incendiului este în curs de stabilire”, a transmis ISU Vâlcea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

MedLife este partenerul tău de festival la Electric Castle 2022 și are grijă de starea ta de bine

Publicat

in

De

​MedLife vine la ediția cu numărul 8 a festivalului Electric Castle, iar timp de 5 zile va fi partenerul festivalierilor pentru experiențe memorabile. Cornerul zEnergy by MedLife va întâmpina participanții cu un mix de activări și instalații special create pentru un boost de energie și bună dispoziție. În plus, tot acolo, festivalierii vor putea beneficia și de consultații gratuite de medicină generală, pentru a se asigura că sunt în cea mai bună formă pe toată durata evenimentului.

MedLife la Electric CastleFoto: Hotnews

  • MedLife se alătură pentru al doilea an consecutiv festivalului Electric Castle și va avea grijă de starea de bine a participanților, pe tot parcursul evenimentului.
  • Festivalierii vor beneficia de asistență medicală generală gratuită, asigurată de o echipă medicală specializată.
  • În plus, MedLife a pregătit și alte surprize pentru ediția din acest an, care vor completa experiența de festival.

Și în acest an, Electric Castle anunță o ediție spectaculoasă, care va reuni peste 10 scene și peste 250 de artiști, din 24 de țări. Partener pentru al doilea an consecutiv, MedLife va fi prezent la festival cu Clinica Mobilă, unde o echipă de personal medical specializat va efectua evaluări de medicină generală*. Unitatea este concepută pentru a se deplasa în teritoriu cu scopul de a oferi asistență medicală și este dotată cu două cabinete de consultații multidisciplinare, un laborator medical mobil, compartiment de imagistică medicală, un punct de recoltare.

În plus, MedLife a pregătit pentru acest eveniment o mulțime de activități care vor menține la cele mai înalte cote vibe-ul de festival. Spre exemplu, participanții vor putea descoperi ce tip de Homo Festivalis sunt, cu ajutorul unui quiz de personalitate special creat pentru iubitorii de festival. De asemenea, MedLife va aduce o instalație new media, care folosește tehnologia pentru a crea un spectacol de culori și lumini, pe ritmul bătăilor inimilor celor care vor fi curioși să o încerce.

Totodată, în zona de lounge, festivalierii vor avea parte de momente de relaxare și energizare, în timp ce își încarcă bateriile de la telefon. Cornerul zEnergy by MedLife va fi amplasat în apropierea Castelului Bánffy.

„MedLife face parte și anul acesta din povestea Electric Castle și ne-am propus ca pe parcursul celor 5 zile să fim partenerul de festival al iubitorilor de muzică și distracție. Atunci când te simți bine, te poți bucura din plin de fiecare experiență, de acea, cu ajutorul echipei medicale de la Clinica Mobilă, ne vom îngriji de starea de sănătate a celor prezenți. Dar, pe lângă asta, pregătim mai multe surprize și activități, care vor asigura tratamentul complet pentru o ediție memorabilă”, spune Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group.

„O ediție Electric Castle înseamnă zile trăite intens, într-un ritm neobișnuit. MedLife este alături de public și echipă pentru a ne ajuta să ne bucurăm de această experiență, prioritizând starea noastră de bine”, spune Doru Rusănescu, Head of Sponsorship & Consumer Experience.

MedLife a participat în calitate de partener medical și la ediția EC_Special din 2021, când a oferit teste antigen gratuite, cu valabilitate de 24 de ore, pentru a facilita accesul la o ediție specială a festivalului, în condiții de siguranță. Astfel, aproape 10.000 de persoane s-au testat în Clinica Mobilă MedLife, precum și în cadrul Hyperclinicii și a centrelor de recoltare MedLife din Cluj-Napoca, și s-au putut bucura de experiențele pregătite la festival.

*În cazul situațiilor de urgență medicală ce ar putea apărea pe parcursul festivalului Electric Castle 2022, acestea vor fi preluate de către serviciul de ambulanță asigurat de către organizatori.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Noul preşedinte Ferdinand Marcos Jr. a depus jurământul ca preşedinte al Filipinelor

Publicat

in

De

Fiul fostului dictator filipinez Ferdinand Marcos a depus jurământul ca preşedinte joi, marcând mai multe decenii de eforturi ale familiei sale de a se restabili la cârma ţării după ce a fost înlăturată de la putere de o revoltă populară în 1986, relatează France Presse.

Marcos Jr. a depus jurământul în cadrul unei ceremonii publice la Muzeul Naţional din Manila, în faţa a sute de demnitari locali şi străini, inclusiv vicepreşedintele chinez Wang Qishan, potrivit Agerpres.

Ferdinand „Bongbong” Marcos Jr., în vârstă de 64 de ani şi care a câştigat alegerile de luna trecută printr-o victorie zdrobitoare, îi succede lui Rodrigo Duterte, faimos la nivel internaţional pentru războiul său letal împotriva drogurilor.

Peste 15.000 de poliţişti, soldaţi şi membri ai gărzilor de coastă au fost desfăşuraţi în capitală pentru inaugurare.

Ultimele încercări de a-l descalifica pe Marcos Jr. din alegeri şi a-l împiedica să preia funcţia au fost respinse de Curtea Supremă în urmă cu câteva zile.

În timp ce creşterea preţurilor comprimă o economie deja devastată de COVID-19, Marcos Jr. a făcut din combaterea inflaţiei, relansarea creşterii economice şi creşterea producţiei de alimente principalele sale priorităţi.

El a luat iniţiativa de a se numi singur secretar al agriculturii pentru a realiza reforma acestui sector afectat de numeroase probleme.

Însă el a dat puţine detalii despre modul în care intenţionează să-şi atingă obiectivele şi nici indicii despre stilul său de guvernare, după ce a evitat în mare măsură interviurile cu mass-media.

El nu şi-a ascuns admiraţia pentru tatăl său şi modul în care administra ţara, descriind perioada ca pe o epocă de aur pentru Filipine, ceea ce a stârnit temeri că ar dori un regim similar.

Comentatorul pro-Duterte Rigoberto Tiglao a scris recent că este optimist cu privire la un „boom economic” sub Marcos Jr., subliniind prezenţa „universitarilor realizaţi” în echipa economică a noului preşedinte şi sprijinul „magnaţilor puternici” care vor putea consilia şi oferi sprijin financiar.

Marcos Jr. a fost adus la putere printr-o campanie masivă de dezinformare pe reţelele sociale, înfăţişându-i familia într-o lumină favorabilă şi ignorând corupţia şi violările drepturilor omului comise în timpul guvernării de 20 de ani a tatălui său, notează AFP.

Alianţa cu fiica lui Duterte, Sara, care a obţinut funcţia de vicepreşedinte, a fost esenţială pentru succesul lui Marcos Jr., şi de asemenea soţia sa, Louise.

Totodată, Marcos Jr. s-a angajat să apere drepturile Filipinelor asupra Mării Chinei de Sud, pe care Beijingul o revendică aproape în totalitate.

Spre deosebire de predecesorul său, care s-a îndepărtat din Statele Unite pentru a se apropia de China, Marcos Jr. a indicat că va urmări o relaţie mai echilibrată cu cele două superputeri.

El a declarat luna trecută că va adopta o politică externă pe principiul „prieteni ai tuturor, duşmani ai nimănui”, dar a insistat că va respecta o decizie internaţională împotriva Beijingului asupra Mării Chinei de Sud, bogată în resurse.

Deşi a susţinut războiul lui Duterte împotriva drogurilor, care a ucis mii de oameni, majoritatea săraci, este puţin probabil să-l pună în practică într-un mod atât de agresiv, mai comentează France Presse.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend