Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO! În Argeș s-a răsturnat TIR-ul cu PORCI !

Publicat

in

A fost prăpăd, azi dimineata, la intrarea in Pitesti unde s-a rasturant, nu , nu căruța cu proști, ci un TIR încărcat cu 200 de porci. Autovehiculul s-a rasturnat la intrarea pe autostrada A1, în zona Metro. Cei 200 porci au ramas captivi in remorca uriasa încarcerată uar multi dintre acestia au murit.

La fața locului s-au deplasat o autospeciala cu modul de descarcerare (grea), o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor.

Dupa circa 2 ore, glisierele au fost îndepărtate iar la fata locului a sosit și o autospeciala destinată tractării camioanele dar și o macara pentru repunerea pe roti a TIR ului. Din pacate, nci dupa 4 ore nu s-a reusit repunerea pe roti și nici nu s-au deblocat ușile remorcii, cei 200 porci fiind captivi pana la ora 12:00.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Criza energetică va continua! Șeful statului, Klaus Iohannis: ‘Trebuie, din păcate, să vă spun că aceste lucruri ne vor afecta și ne vor afecta pe termen mai lung’

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că va continua criza energetică, precizând că trebuie să fim conştienţi de faptul că această dependenţă de gazul şi de petrolul rusesc trebuie să se schimbe, menţionând însă că aceste schimbări nu se vor produce de pe o săptămână pe alta.

“Aceste decizii afectează deja România şi afectează întreaga Uniunea Europeană şi afectează, în fond, întreaga lume. Criza energetică nu a fost urmare a războiului pe care Rusia l-a declanşat împotriva Ucrainei, ci s-a întâmplat în pregătirea acestui atac, însă, din păcate, ea va continua. Trebuie să fim foarte conştienţi de faptul că această dependenţă masivă de gazul şi petrolul rusesc trebuie să se schimbe, însă schimbările nu se vor produce de pe o săptămână pe alta, fiindcă o bună parte din gaz şi petrol vine pe ţeavă, cum se spune.

Or, aceste conducte nu pot fi înlocuite foarte repede. Avem o platformă comună creată de Comisia Europeană pentru achiziţia de gaz, de exemplu. Acelaşi lucru se va întâmpla probabil şi pentru petrol, pentru a găsi surse alternative”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la Madrid. 

El a precizat că preţurile la energie la nivel mondial au crescut semnificativ şi vor creştere în continuare.  

“Toată lumea lucrează la asta, însă şi furnizorii sunt conştienţi, furnizorii de gaz şi de petrol, că aici este de făcut o afacere bănoasă. Rezultatul este că toate preţurile la nivel mondial au crescut semnificativ şi, aşa cum arată lucrurile acum, vor creşte în continuare. Deci cred că trebuie, din păcate, să vă spun că aceste lucruri ne vor afecta şi ne vor afecta pe termen mai lung.

Este inevitabil ca aceste materii prime să devină mai scumpe până când sigur găsim rute alternative, furnizori alternativ, căi de aprovizionare alternative viabile, care atunci la momentul respectiv, automat vor duce la o stabilizare a preţului. Dacă vom avea vreodată o scădere a preţului la energie, este o chestiune care deocamdată e discutată de teoreticieni. În practică, din păcate, lucrurile sunt scumpe şi vor rămâne scumpe”, a mai afirmat preşedintele Iohannis, conform news.ro

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Semeni vânt, culegi furtună! Florin Cîțu: ‘Președintele partidului și secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului’

Publicat

in

De

Florin Cîţu a declarat, miercuri, despre demisia de la şefia Senatului, că preşedintele partidului şi secretarul general i-au cerut demisia şi că i s-a spus că i s-a retras sprijinul partidului. El a precizat că nu a vrut să îi pună pe colegii lui senatori în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului.

”Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprtijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Cîţu, după şedinţă.

El a precizat că întotdeauna l-a interesat imaginea PNL. ”Pentru a nu-i face pe colegii mei, de a-i pune pe colegi în situaţia penibilă de a vota împotrivă”, a completat el.

Florin Cîţu a arătat că declaraţiile sale sunt aceleaşi de ani de zile, ”împotriva unor măsuri care fac rău românilor”. 

”Binenţeles că acele măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că PNL trebuie să stea aproape de antreprenori, de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive”, a explicat Cîţu.

Întrebat ce va face în continuare, Cîţu a arătat că va face politică. ”Politică, exact ce am făcut şi înainte. Acestea sunt funcţii pe care le primeşti în urma unei activităţi pe care o ai, activitatea de senator, funcţia nu este pe viaţă”, a arătat el, conform news.ro

Citește și: 

Șoc pe scena politică din România! Al doilea om în stat continuă ‘seria’ demisiilor. Nicolae Ciucă: ‘Și-a anunțat demisia, urmând ca funcția de președinte al Senatului,să fie exercitată de Alina Gorghiu’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend