Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Imagini INCREDIBILE în India, unde milioane de persoane sunt nevoite să revină PE JOS, acasă, din cauza restricţiilor antiepidemice

Publicat

in

Milioane de persoane din India sunt nevoite să revină pe jos în localităţile de reşedinţă în contexul în care au rămas fără locuri de muncă şi fără mijloace de transport, din cauza restricţiilor antiepidemice, informează BBC, potrivit MEDIAFAX.

Goutam Lal Meena merge pe macadam în sandale. Se hrăneşte doar cu biscuiți şi apă. În Gujarat, Meena câștiga până la 400 de rupii (5,34 dolari) pe zi, iar cei mai mulţi bani îi trimitea acasă. Însă activităţile de lucru sunt grav afectate după ce India a impus restricţii timp de 21 de zile pe 24 martie, cu un preaviz de doar patru ore, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. India a raportat până acum peste 1.000 de cazuri Covid-19 și 27 de decese.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

Oprirea tuturor transporturilor înseamnă că oamenii sunt nevoiţi să meargă pe jos.

„Am mers zi şi noapte. Ce altă opțiune aş avea!? Am bani puțini și sunt aproape fără mâncare”, afirmă Meena.

Milioane de oameni din India sunt în aceeaşi situaţie, fiind nevoiţi să revină pe jos în localităţile de reşedinţă. Aceşti angajaţi sunt structura economică a marilor centre urbane, în sectoare precum construcţiile, restaurantele, curieratul, saloanele de cosmetică, producţia de automobile, serviciile de canalizare. Circa 100 de milioane de oameni au locuinţe de serviciu insalubre la marginea marilor oraşe.

În condiţiile suspendării activităţilor lucrative din cauza restricţiilor antiepidemice, aceşti oameni au devenit peste noapte refugiaţi de nivel intern. Locurile de muncă s-au închis, iar angajatorii au dispărut.

În acest context, bărbaţi, femei şi copii se îndreaptă pe jos spre localităţile de reşedinţă. Situaţia este asemănătoare cu cea din 1947, când circa 15 milioane de oameni au mers în Pakistan.

Citește și: De pe patul de spital, direct în politică! Un român vindecat de COVID-19 se implică în campania electorală

Unii muncitori au de mers sute de kilometri până acasă. Spre exemplu, un angajat constructor merge 700 de kilometri pe jos, din New Delhi până în statul indian Madhya Pradesh, cu fiul său de cinci ani. „Când apune soarele, ne oprim şi dormim”, afirmă tatăl.

Rajneesh, în vârstă de 26 de ani, angajat în industria auto, merge 250 de kilometri până într-un sat din zona Uttar Pradesh. Drumul pe jos durează circa patru zile.

Autorităţile regionale au încercat să organizeze transporturi şi să ofere mâncare, dar serviciile au devenit suprasolicitate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cunoscut SCRIITOR a fost găsit MORT în casă: Era suporter înfocat al celui mai vechi club de fotbal din Polonia

Publicat

in

De

Jerzy Pilch, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori contemporani din Polonia, a decedat vineri în apartamentul său din oraşul Kielce, la vârsta de 67 de ani, potrivit relatărilor din presa locală, informează DPA, potrivit AGERPRES.

Pilch este cunoscut pentru romanele sale, dar şi pentru activitatea de dramaturg, scenarist şi editorialist pentru cele mai importate publicaţii poloneze, printre care Tygodnik Powszechny şi Polityka.

Moartea scriitorului a fost confirmată pentru presa poloneză de soţia acestuia, precum şi de Muzeul de Literatură din Varşovia. Nu au fost oferite încă detalii despre cauza decesului.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Pilch a fost nominalizat de mai multe ori pentru Nike, cea mai prestigioasă distincţie literară din Polonia, pe care a câştigat-o cu romanul său din 2000, ”The Strong Angel Inn” (”Pod Mocnym Aniolem”), o relatare cvasiautobiografică a luptei sale cu alcoolismul.

Scriitorul suferea de boala Parkinson, ceea ce l-a determinat să renunţe la alcool şi să se retragă de pe scena literară a în ultimii ani.

Proza lui Pilch se remarcă prin modul în care autorul foloseşte ironia precum şi prin maniera îndrăzneaţă în care utilizează limbajul ireverenţios, fiind comparat cu scriitori precum Bohumil Hrabal şi Milan Kundera.

Operele sale au fost traduse, printre altele, în engleză, germană, franceză, spaniolă, olandeză, sârbă şi rusă.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Născut pe 10 august 1952 în oraşul Wisla, din sudul Poloniei, a crescut în mijlocul unei minorităţi protestante din această ţară predominant catolică, ceea ce i-a permis să adopte o perspectivă obiectivă şi proaspătă asupra societăţii poloneze.

Pilch era pasionat de fotbal şi un suporter înfocat al K.S. Cracovia, cel mai vechi club de fotbal din Polonia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

REGULI de urmat la malul mării: Accesul pe plajele concesionate se va face cu rezervare, telefonică sau online, iar șezlongurile trebuie dezinfectate

Publicat

in

De

Accesul pe plajele concesionate se va face cu rezervare, telefonică sau online, numărul de persoane fiind limitat, având în vedere că şezlongurile trebuie aşezate cu păstrarea distanţei de doi metri între ele, conform normelor publicate în Monitorul Oficial. Şezlongurile şi alte echipamente de pe plajă trebuie dezinfectate înainte de a fi folosite de alţi clienţi. Pe plajele neconcensionate, autorităţile locale sunt responsabile de evitarea aglomeraţiei, anunță news.ro.

Potrivit ordinului pentru aprobarea normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de operare a plajelor turistice, semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi de secretarul de stat Mircea Fechet de la Ministerul Mediului, publicat în Monitorul Oficial, între şezlongurile de pe plajă trebuie păstrată o distanţă de doi metri, dacă acestea sunt utilizate de persoane care nu sunt din aceeaşi familie.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

De asemenea, administatorii plajelor trebuie să ia măsuri pentru a limita accesul în funcţie de locurile disponibile, pentru a se evita aglomeraţiile, să stabilească în mod clar culoare unidirecţionale, de intrare/ieşire, să limiteze numărul de angajaţi care intră în contact cu publicul.

Accesul la plajă se va face după o rezervare, telefonică sau online.

Clienţii vor fi serviţi la locurile lor de pe plajă şi se recomandă servirea de produse ambalate individual, iar angajaţii operatorului economic trebuie să poarte măşti de protecţie.

Totodată, zonele de lucru de pe plajă (scaunele sau turnurile salvamarilor) trebuie reamenajate, astfel încât aceştia să poată păstra distanţa de minim 1,5 metri între ei.

Echipamentele de pe plajă (şezlonguri) vor fi dezinfectate după fiecare utilizare, înainte de a fi folosite de alţi clienţi. Totodată, trebuie asigurate substanţe dezinfectante pentru clienţi pe plajă şi la grupurile sanitare.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

De asemenea, sunt interzise sporturile şi activităţile de agrement pe plaje în alte locuri decât cele amenajate, iar acolo se desfăşoară cu limitarea numărului de persoane care nu sunt din aceeaşi familie.

În cazul plajelor neconcesionate, autorităţile locale sunt responsabile pentru măsurile de evitare a aglomeraţiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend