Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Imaginea armatei ruse? Ucrainenii au surprins din dronă un soldat rus ce îngheață de frig pe front

Publicat

in

O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare arată cum operatorii de drone ucraineni au surprins un soldat rus ce zace dârdâind de frig în mijlocul unui câmp.

Soldatul rus dardaie de frig pe frontFoto: Captura video

Înregistrarea video de doar 14 secunde nu lasă loc de prea multe comentarii, ea arătând cum soldatul rus a încercat să își construiască un fel de culcuș improvizat în mijlocul vegetației joase.

Nu este clar ce s-a întâmplat în continuare, dacă operatorii de drone ucraineni au lansat o grenadă asupra bărbatului, cum s-a întâmplat în alte situații de acest fel, și înregistrarea a fost tăiată pentru a nu arăta un moment care ar putea fi considerat șocant de unii comentatori.

O altă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare încă din luna noiembrie a anului trecut a surprins cum unii dintre soldații ruși au încercat să sape de frig prin săparea unor gropi în pământ și construirea unor poziții improvizate în care ucrainenii au lansat grenade din dronă.

Tehnica lansării unor grenade de mână din drone comerciale de mici dimensiuni a fost perfecționată de militarii ucraineni de-a lungul lunilor ce au trecut de la declanșarea invaziei rusești pe 24 februarie, ea fiind folosită inclusiv împotriva tancurilor forțelor de invazie.

Soldații ruși se plâng de condițiile de pe front și echipamentele primite

Recruții ruși încorporați după 21 septembrie, când președintele Vladimir Putin a anunțat decretarea mobilizării parțiale, au publicat numeroase înregistrări video pe rețelele de socializare încă disponibile în Rusia în care prezintă și se plâng de echipamentele primite, instruirea de care au parte sau condițiile în care sunt cazați.

În unele dintre înregistrări ei acuză de asemenea că nu li s-au acordat banii promiși de către autorități în momentul anunțării mobilizării sau când s-au înrolat voluntar, înainte de 21 septembrie.

Inclusiv militari din Bașchiria, una dintre cele mai sărace regiuni ale Rusiei, au relatat cum au fost trimiși în luptă să moară pe capete cu echipamente de proastă calitate.

Săptămâna aceasta președintele rus Vladimir Putin a dat din nou asigurări că toate problemele legate de echipamentele soldaților ruși sunt pe cale de a fi rezolvate, după ce numeroasele lipsuri relatate de aceștia au declanșat critici în Rusia.

În acest sens, Putin l-a numit în data de 26 decembrie pe Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai vocali susținători ai războiului din Ucraina, în funcția de prim-adjunct al Comisiei Militaro-Industriale, un organism permanent creat „pentru a organiza politica de stat în domeniul complexului militar-industrial, sprijinul militar-tehnic pentru apărare, securitate națională și aplicarea legii”.

Putin însuși ocupă funcția de președinte al comisiei, din aceasta mai făcând parte ministrul Apărării Serghei Şoigu, şeful Statului Major General Valeri Gherasimov, secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrușev, şefii Serviciului de Informaţii Externe, FSB, Gărzii Naţionale şi alţii.

Urmărește ultimele evoluții din a 323-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Video | Situație tensionată în Kosovo: KFOR aduce mai multe forțe, la o săptămână după incidentele din nordul regiunii

Publicat

in

Video | Situație tensionată în Kosovo: KFOR aduce mai multe forțe, la o săptămână după incidentele din nordul regiunii

Întăririle pentru Forţa internaţională de pace din Kosovo (KFOR, aflată sub comandament NATO) au început să sosească luni la destinaţie, după ce în urmă cu o săptămână 30 de militari KFOR au fost răniţi în timpul unor confruntări cu manifestanţi sârbi, transmite Reuters.

Citeste mai mult

NATIONAL

Borussia Dortmund a început campania de transferuri: Ramy Bansebaini, primul transfer al vicecampioanei

Publicat

in

Internaţionalul algerian Ramy Bensebaini (28 de ani), aflat la sfârşitul contractului cu Borussia Moenchengladbach, a semnat cu rivala Borussia Dortmund pentru următoarele patru sezoane, până în vara lui 2027, a anunţat luni gruparea din Dortmund, scrie AFP.

Fundaş stânga, Ramy Bensebaini va compensa astfel plecarea internaţionalului portughez Raphael Guerreiro, care nu-şi va mai prelungi înţelegerea cu vicecampioana Germaniei.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend