Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Ilia Malinin, primul patinator care reuşeşte un cvadruplu axel în competiţie

Publicat

in

Americanul Ilia Malinin a devenit primul patinator din istorie care a reuşit o săritură cvadruplu axel în competiţie, miercuri, la US International Classic.

Ilia MalininFoto: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

La 17 ani, Ilia Malinin a reuşit această săritură în competiţia internaţională secundară de la Lake Placid.

Campionul olimpic din 2014 şi 2018, japonezul Yuzuru Hanyu a avut ca obiectv un cvadruplu axel la JO de la Beijing, din februarie, dar nu a reuşit saltul cu rotaţie completă.

Ilia Malinin a fost aproape de calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar federaţia americană l-a preferat pe Jason Brown.

La Campionatele Mondiale din 2022, la Montpellier, în martie, a ocupat locul 4 la sfârşitul programului scurt şi în cele din urmă a terminat pe locul 8.

El este campion mondial de juniori.

Părinţii săi Tatiana Malinina şi Roman Skorniakov, originari din Kazahstan şi stabiliţi înainte de naşterea sa în Statele Unite, au fost ambii patinatori de nivel înalt, scrie News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Gazprom oferă Republicii Moldova, pe luna decembrie, un preț mai mic la gazele naturale

Publicat

in

De

Compania de gaze naturale din Republica Moldova, SA „Moldovagaz”, va procura gaze naturale în luna decembrie din Rusia la un preț de 785 dolari/1000 m3, a anunțat președintele Consiliului de administrație al companiei moldovenești, Vadim Ceban.

Totodată, acesta a mai menționat că volumul zilnic al gazelor naturale livrate va rămâne la nivelul lunii noiembrie – 5,7 mln. m3.

De menționat că prețul la gaze naturale în luna decembrie este în scădere cu 36 dolari, comparativ cu luna noiembrie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cu un război la graniță și un obiectiv național, Nicolae Ciucă are un mesaj pentru români: ‘Ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre’

Publicat

in

De

Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în faţa tricolorului, transmite prim-ministrul Nicolae Ciucă, într-un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„La 104 ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfăşurare la graniţa de Est şi un obiectiv naţional către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spaţiul Schengen. Şi acum, ca şi la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda naţională sunt siguranţa, stabilitatea şi modernizarea României. Faţă de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme şi dezvoltare, precum şi protecţia oferită de NATO, cea mai puternică alianţă militară din istorie”, a scris premierul, joi, pe pagina sa de Facebook.

El spune că „avem astăzi datoria de a depăşi orice diferenţe de suprafaţă şi a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes naţional, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine”.

„Partidul Naţional Liberal rămâne un partid al tuturor românilor, devotat intereselor ţării şi cu un puternic angajament de a aduce România acolo unde îi este locul, alături de marile democraţii europene. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, mai scrie şeful Executivului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend