Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO HALUCINANT ! Miri şi nuntaşi daţi afară de un preot BEAT – A închis biserica şi s-a culcat în altar

Publicat

in

Scene desprinse parcă din filmele de comedie în judeţul Vaslui.  Doi indrăgostiţi au avut parte de o nuntă pe care nu o vor uita niciodată. Totul după ce preotul care ar fi trebuit să oficieze slujba relogioasă a dat mirii şi nuntaşii afară şi s-a încuiat în biserică.

Întâmplarea a avut loc în localitatea vasluiană Iana. În ziua nunţii şi a botezului copilului, o mireasă în scaun cu rotile a fost dată afară din biserică, cu tot cu nuntaşi, de către preot, relatează Europa FM.

După ce au așteptat aproape două ore ca să înceapă ceremoniile, oamenii au intrat în cele din urmă în altar unde l-au găsit pe preot dormind cu capul pe masă.

Ei spun că preotul ar fi fost băut și, după ce i-au reproșat că le strică pregătirile, reprezentantul Bisericii s-a enervat și i-a dat afară.

Preotul este anchetat de superiorii săi, dar se apără și spune că a suferit o criză renală și că trebuie să se interneze în spital.

Mirii, nuntașii și oaspeții au fost nevoiți să meargă la altă biserică pentru ceremoniile religioase.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Un MIX de antivirale intră în atenția specialiștilor pentru combaterea Covid-19 – Au ÎNCEPUT deja testarea în India

Publicat

in

De

Combinația de medicamente antivirale umifenovir și favipiravir este testată într-un studiu clinic în tratamentul pacienților cu Covid-19 de către compania farmaceutică indiană Glenmark Pharmaceuticals, potrivit 360medical.ro.

Compania indiană a demarat, de asemenea, și un studiu clinic în care testează eficiența medicamentului favipiravir , neasociat cu alte medicamente, în tratamentul cazurilor de Covid-19.

“Cele două medicamente antivirale au mecanisme diferite de acțiune, iar combinarea lor ar putea demonstra o eficiență îmbunătățită a tratamentului”, a precizat compania, citată de Reuters.

Vineri, Ministerul Sănătății a introdus antiviralul rusesc umifenovir (cunoscut și sub denumirea comercială Arbidol) în protocolul de tratament pentru Covid-19 din România, pentru cazurile ușoare și medii ale bolii.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Arbidol (cun este cunoscut în Rusia) – substanța activă umifenovir – este un medicament antiviral pentru gripă dezvoltat în fosta Uniune Sovietică. În prezent, medicamentul este folosit mai ales în Rusia și în China.

Medicamentul nu este aprobat în UE și nici în America de Nord. Unele studii realizate în Rusia sugerează că umifenovir are o eficiență similară cu cea a Tamiflu, însă nu existe rapoarte independente care să confirme eficiența și siguranța.

Un alt medicament utilizat în tratamentul pacienților cu Covid-19 este favipiravir – care ar putea ajunge în România prin intermediul companiei Terapia Cluj. Totuși, medicamentul nu a fost inclus în protocolul de tratament de către Ministerul Sănătății, care îl consideră un medicament care poate fi, totuși, folosit în cazul în care nu sunt disponibile alte medicamente.

În luna martie, un oficial guvernamental chinez a anunțat că medicamentul favipiravir (denumire comercială Avigan) este eficient împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Medicamentul favipiravir/Avigan a fost dezvoltat de compania Fujifilm Toyama în 2014 și este aprobat în Japonia pentru tratamentul gripei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

O companie din Zalău produce folii de protecție pentru dispozitive mobile folosind tehnologie NASA

Publicat

in

De

O companie din Zalău produce folii de protecție pentru dispozitive mobile folosind tehnologie NASA. Folia protejează telefoane, tablete, ceasuri sau laptop-uri împotriva șocurilor și poate fi aplicată de 7 ori. Producătorul oferă o garanție pe viață, anunță MEDIAFAX.

Reprezentanții companiei Alien Surface au declarat corespondentului MEDIAFAX că noua folie de protecție ultra-rezistentă, produsă în România, dispune de tehnologia Auto-Heal activă și protejează dispozitive precum telefoane, tablete, ceasuri, laptop-uri împotriva zgârieturilor și a șocurilor ușoare.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Folia inovatoare este bazată pe o tehnologie utilizată pentru protecția anumitor dispozitive utilizate în misiunile spațiale NASA și permite până la șapte reaplicări pe un dispozitiv mobil.

„Estimăm dublarea volumului vânzărilor, la finalul anului 2020, la 1,6 milioane de euro. De asemenea, preconizăm și investiții în valoare de 400.000 de euro în retehnologizare, achiziția de utilaje, creșterea capacității de producție, extinderea echipei, automatizări, alături de achiziționarea unui spațiu de 500 de metri pătrați, cu rol de birouri, producție și depozit”, a afirmat managerul companiei, Adina Crișan.

Folia ultra-rezistentă produsă la Zalău asigură protecție 360 de grade a terminalelor, pe ecran, laterale și spate și permite o transparență de 100%, fără a influența în niciun mod calitatea culorilor.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Producătorul oferă o garanție pe viață pentru noua generație de folii, care sunt desenate in-house și tăiate cu aparatură de mare precizie.

În curând, folia va fi adaptată și pentru protejarea dispozitivelor din industria auto și cea medicală. Compania din Zalău a fost înființată în anul 2009.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend