Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO George Clooney şi formaţia rock irlandeză U2, răsplătiți pentru contribuția în domeniul artelor la Kennedy Center

Publicat

in

George Clooney și trupa rock irlandeză U2 s-au numărat printre celebritățile premiate duminică la Kennedy Center, cea mai prestigioasă distincție culturală din Washington, în prezența președintelui Joe Biden, transmite AFP.

George Clooney și formația U2, premiați la Kennedy Center HonorsFoto: Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mai multe vedete de la Hollywood şi personalităţi din Washington au sărbătorit, de asemenea, cariera marii cântăreţe soul Gladys Knight, a dirijoarei şi compozitoarei de origine cubaneză Tania Leon şi a cântăreţei evanghelice de gospel Amy Grant , la cea de-a 45-a ediţie a galei, scrie AFP.

Joe Biden şi soţia sa Jill, precum şi vicepreşedintele Kamala Harris şi soţul ei Douglas Emhoff, au participat la această ceremonie în marele centru cultural al capitalei americane, pe care fostul preşedinte Donald Trump, foarte nepopular în lumea culturii americane, l-a ocolit pe parcursul mandatului său.

O serie de vedete au urcat pe scena Centrului Kennedy pentru a aduce un omagiu celor premiați duminică, care au asistat anterior la o recepţie privată la Casa Albă cu Biden şi câţiva invitaţi aleşi, a doua zi după o cină la Departamentul de Stat, în prezenţa şefului diplomaţiei americane Antony Blinken.

Gala va fi difuzată pe posturile americane de televiziune la 28 decembrie.

George Clooney: Este o onoare

Actorul premiat cu Oscar George Clooney, 61 de ani, şi soţia sa Amal, avocata specializată în apărarea drepturilor omului, au fost aşteptaţi anul acesta pe covorul roşu. Starul din filmul „Ocean’s Eleven” şi din „Batman and Robin”, care a realizat şi produs mai multe filme, s-a declarat onorat.

„Eu, care am crescut într-un orăşel din Kentucky, nu mi-am imaginat niciodată că voi fi aşezat într-o zi pe balconul celor omagiaţi ai Centrului Kennedy”, a spus el într-un comunicat de presă. „A fi menţionat alături de restul acestor artişti incredibili este o onoare”.

Supranumită „împărăteasa muzicii soul”, Gladys Knight, 78 de ani, s-a declarat „infinit emoţionată”. „Ataşamentul Centrului Kennedy pentru artă este fără echivalent şi sunt foarte recunoscătoare”, a adăugat ea.

Trupa U2 a vândut peste 170 de milioane de albume în întreaga lume

Cântăreţul şi filantropul Bono şi grupul său U2, care au vândut 170 de milioane de albume în toată lumea, au fost răsplătiți pentru melodiile lor emblematice precum „Sunday Bloody Sunday”, „Desire” şi „With or without you”.

Laureata premiului Pulitzer în muzică pentru opera sa „Stride”, Tania Leon, 79 de ani, este cunoscută pentru compoziţiile ei inovatoare şi puternice, care combină muzica clasică şi ritmurile cubaneze, precum şi muzica de cameră.

Amy Grant, 62 de ani, a fost prima cântăreaţă de muzică creştină care a obţinut un disc de platină şi şase premii Grammy. Prima vedetă a muzicii creştine care a fost recunoscută de Centrul Kennedy, ea a spus că „niciodată în visele ei cele mai nebuneşti” nu s-a gândit să primească premiul.

„De-a lungul anilor, i-am văzut pe mulţi dintre eroii mei celebraţi de colegii lor artişti, mereu emoţionaţi de capacitatea filmelor şi a muzicii de a ne aduce împreună şi de a găsi în noi ce e mai bun”, a spus ea,. „Vă mulţumesc că ai lărgit cercul pentru noi toţi”. (sursă news.ro)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: ‘Am obținut reconfirmări ale susținerii din partea a 15 state. Am arătat foarte clar că poziția României este una de susținere pentru măsuri care să întărească managementul frontierelor externe ale UE’

Publicat

in

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, luni, referindu-se la rezultatul alegerilor din Austria, că se poate trage uşor concluzia cu privire la impactul temei Schengen în acest context electoral.

“Vedem rezultatele alegerilor din Austria. Sigur, ca ministru de Externe, nu pot să comentez asupra rezultatelor unor alegeri interne dintr-un alt stat, dar aceste rezultate sunt foarte clare. Cred că se poate trage uşor concluzia cu privire la impactul sau absenţa impactului folosirii temei Schengen în Austria, în această campanie sau în acest context electoral. De aici înainte, cred că cel mai important este să continuăm şi să dezvoltăm dialogul pe care l-am început deja, un dialog constructiv pe care l-am declanşat cu Austria”, a declarat, luni, Bogdan Aurescu.

Acesta apreciază că ”este foarte important să continuăm toate demersurile pe care le-am început deja”.

”Reamintesc aici demersurile făcute la nivel de preşedinte, discuţia pe care a avut-o cu preşedintele Austriei, retrimiterea ambasadorului nostru la Viena, care a fost iarăşi un gest de deschidere, care a fost apreciat de partea austriacă”, a mai declarat Aurescu.

Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer şi-a pierdut majoritatea absolută, din cauza unui scor bun al naţionaliştilor din cadrul Partidului Libertăţii (FPÖ) – care a obţinut cu un sfert mai multe voturi decât în alegerile anterioare – în alegeri regionale-cheie, duminică, în Austria Inferioară, şi este nevoit să încerce să formeze o coaliţie pentru a rămâne la putere, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, ceea ce semnalează o scădere a susţinerii Guvernului lui Nehammer.

Ministrul de Externe a precizat că a avut discuţii cu omologii săi pentru susţinerea României în accederea la spaţiul Schengen.

“Vreau să reamintesc aici faptul că am discutat cu peste două treimi din omologii mei din statele care sunt în acelaşi timp membre ale Uniunii Europene şi membre ale spaţiului Schengen. E vorba aici de 23 de state care votează în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne. Practic, am discutat şi am obţinut mesaje de susţinere şi reconfirmării ale susţinerii din partea a aproximativ 15 miniştrii de externe şi de afaceri europene din aceste state. Iar aceste eforturi vor continua şi în perioada imediat următoare”, a mai afirmat Aurescu.

Potrivit acestuia, preşedinţia suedeză este extrem de hotărâtă să ne susţină.

”Am avut aceste discuţii atât la nivel de preşedinte, cu primul-ministru suedez, de asemenea, cu ministrul de externe suedez am discutat în repetate rânduri cu acesta. Practic, avem toată susţinerea din partea Suediei, care în perioada următoare va declanşa un proces de consultări”, a mai afirmat Bogdan Aurescu.

El a mai afirmat că şi Bulgaria continuă demersurile pentru a accede la zona Schengen. 

“Sunt convins că şi Bulgaria continuă demersurile atât în relaţia cu Austria, cât şi în relaţia cu Olanda, pentru că Olanda, după cum ştiţi, se opune Bulgariei şi are o serie de condiţii care trebuie să fie îndeplinite de către Bulgaria. Dar avem un dialog constructiv şi cu Bulgaria. Vă readuc aminte de discuţia telefonică a preşedintelui României cu preşedintele Bulgariei foarte recent. Şi, de asemenea, trebuie spus că avem practic înaintea noastră şi o serie de consultări pe care le-a convenit cu ministrul de Interne, domnul Bode, în discuţia cu ministrul de Interne austriac la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, discuţiile la nivel de experţi din cele două ministere de interne care vor demara în perioada imediat următoare”, a mai transmis ministrul de externe.

Întrebat dacă rezultatul alegerilor din Austria poate schimba într-o oarecare măsură poziţia guvernului de la Viena în privinţa ţării noastre, Aurescu a răspuns: 

“Aceasta este o evaluare pe care cred că autorităţile de la Viena trebuie să o facă în primul rând după aceste alegeri. Repet, nu vreau să comentez foarte mult aceste rezultate, pentru că nu este potrivit din această poziţie de ministru de Externe să fac acest lucru. Dar, după cum ştiţi, noi am făcut toate gesturile de deschidere spre dialog constructiv. De asemenea, am arătat foarte clar că poziţia României este una de susţinere pentru măsuri care să întărească managementul frontierelor externe ale Uniunii Europene, măsuri care să combată migraţia ilegală, să facă frontierele externe ale Uniunii Europene mai sigure chiar dacă România nu acceptă conexiunea artificială între acest subiect, mai ales în ceea ce priveşte imigraţia ilegală din Austria şi lărgirea spaţiului Schengen cu România şi, respectiv, Bulgaria”, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prima reacție din Guvern la scandalul de xenofobie de la meciul Sepsi-Craiova: ‘Adresăm mulțumiri arbitrului Andrei Chivulete’

Publicat

in

Prima reacție de la nivelul Guvernului la scandalul lozincilor xenofobe ale galeriei FCU Craiova în meciul cu Sepsi OSK vine de la Departamentul pentru Relații Interetnice. Oficialii guvernamentali laudă decizia arbitrului Andrei Chivulete de a opri meciul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend