Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO FURT LEMNE CU CAMIOANELE – Forestierii corecţi sunt nemulţumiţi: “Trufăşilă ăsta ne face de râs !”

Avatar

Publicat

in

Asa cum relatam intr-o ştire anterioară, ieri după amiază, jandarmii din zona Hidrocentralei din localitatea Arefu împreună cu poliţiştii, au surprins  un camion care transporta ilegal  material lemnos. Aseara, dupa aparitia articolului,  mai multi patroni de firme din domeniul forestier ne-au sunat sa ne spuna ca acel camion apartine cunoscutului afacerist Trufăşilă, proprietar a mai multor camioane cu care transporta, frecvent, material lemnos. Cum le transporta ? Probabil exact ca ieri, cand soferul camionului plin cu lemne nu avea aviz de însoţire sau documente comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare. Totodată, jandarmii au constatat faptul că numerele de înmatriculare nu corespundeau cu cele din documentele prezentate.

Patronii de firme din domeniul forestier care sustin ca lucreaza corect, spun ca indivizi precum acest Trufasila le fac breasla de ras: ” Trufăşilă ăsta si alti cîţiva ne fac de râs pe noi, ăştia care lucrăm corect. Cum sa pleci fara documente la drum, cum sa transporti lemnul in astfel de condiţii. Din cauza lui Trufăşilă si a altora ca el , restul patronilor dein domeniul forestier au ajunsa să fie priviti cu ura de oameni si sa fie urmăriţi de poliţie”, ne-a declarat unul dintre oamenii de afaceri din Curtea de Argeş care activează în  domeniul forestier.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

MERITĂ ??? Angajații din Prefectura Argeș și DSP ar urma să primească un spor pentru starea de alertă – PREFECTUL VA DECIDE CINE SI CAT VA LUA

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul lucrează la o ordonanță de urgență prin care – dacă ar fi adoptată și ar intra în vigoare – se dorește acordarea unor sporuri salariale bugetarilor care lucrează în direcții de sănătate publică (DSP) sau în prefecturi. Proiectul se află, acum, la Consiliul Economic și Social (CES), pentru avizare.

În ceea ce îi privește pe angajații DSP-urilor, aceștia vor beneficia de sporul precizat mai sus pe perioada stării de alertă, dar doar ulterior intrării în vigoare a propunerii. Un angajat al unei DSP va beneficia de spor dacă „execută, conduce sau coordonează misiuni și sarcini de serviciu în condiții epidemiologice deosebite”.  

Publicitate

Proiectul nu definește ce înseamnă „condiții epidemiologice deosebite”, însă atât preambulul propunerii, cât și nota de fundamentare (conținută în același loc cu proiectul) fac referire, în mai multe locuri, la situația excepțională ce caracterizează pandemia de coronavirus. Prin urmare, s-ar putea considera că menținerea stării de alertă este necesară din cauza situației excepționale, ce ar putea fi – prin interpretare – echivalată cu condiții epidemiologice deosebite.

Mai mult, s-a făcut referire inclusiv la munca suplimentară prestată de cadre medicale, ceea ce ar fi un alt indiciu că e vorba de condiții epidemiologice deosebite, ele generând necesitatea muncii peste program.

În concret, sporul adăugat la salariul de bază va fi de:

  • 40%, pentru directorul executiv și pentru directorii executivi adjuncți;
  • 30%, pentru funcționarii publici încadrați în serviciul de control în sănătate publică.

O altă categorie de bugetari ce va beneficia de un spor la salariul de bază este cea a personalului instituțiilor prefectului, care este implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei. Sporul va fi de 30% din salariul de bază, iar celelalte condiții se aplică la fel ca în cazul de mai sus.

În ceea ce privește acești bugetari, concretizarea acordării sporului se va face prin ordin al prefectului, acolo fiind arătați și cei care vor beneficia de spor.

Atât angajații DSP, cât și personalul instituțiilor prefectului, vor beneficia de spor fără ca acesta să fie luat în considerare la limita stabilită de Legea nr. 153/2017, care le interzice instituțiilor publice să acorde sporuri ce ar depăși 30% din suma salariilor de bază.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OFICIAL! De astăzi, LACĂT pe toate SĂLILE DE FITNESS din Argeș – VEZI PE CE TERMEN

Avatar

Publicat

in

De

Ăncepand de astazi a intrat in vigoare Hotarârea Nr. 28 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întrunit ieri, 03 august, în ședință extraordinară. Potrivit acesteia, toate salile de fitness si culturism isi suspenda activitatea pentru o perioada de 14 zile. Ținând cont de situația epidemiologică din județ a fost adoptată o nouă decizie prin care „se suspendă activitatea sălilor de culturism, fitness, gimnastică aerobică și alte asemenea activități pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 04.08.2020, ora 08.00”, se arata in informarea Prefecturii Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend