Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO | Florin Cîțu, desemnat premier din nou? Cioloș: ‘Nu sunt convins e o variantă constituțională’

Publicat

in

Dacian Cioloș, premierul desemnat, afirmă că o eventuală desemnare a lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru, dacă parlamentul nu votează Guvernul Cioloș 2, ar putea fi neconstituțională. USR nu va susține această variantă, precizează Cioloș, în contextul în care s-a vehiculat că USR ar putea adera la ideea alegerilor anticipate într-un asemenea scenariu.

„Președintele ia decizii pe baza elementelor pe care le are și a obiectivelor pe care le are. Vizavi de o desemnare din nou a lui Florin Cîțu, după ce a picat cu brio în parlament, eu mi-am exprimat opinia și USR a fost foarte clar din acest punct de vedere. Acum ce intenții și calcule are domnul președinte, dânsul poate să vă spună. Noi nu am susține o astfel de variantă. Dacă o astfel de variantă e constituțională. E un lucru de verificat. Am discutat și cu colegi cu expertiză constituțională din partid și eu încă nu sunt convins e o variantă constituțională. Dar să presupunem… dacă domnul Cîțu poate să formeze o majoritate în Parlament, poate să fie o opțiune”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi 24.

Întrebat dacă USR ar ataca la CCR o asemenea desemnare, Cioloș a răspuns: „Nu știu, nu ne-am pus problema, pentru că sper să nu fie cazul. De o lună de zile discutăm Florin Cîțu în sus, Florin Cîțu în jos. Eu înțeleg că a fost ales președinte PNL, dar sunt alte opțiuni care în momentul de față pot să fie probabil alternative mai viabile pentru o construcție politică majoritară în parlament. Dar fiecare partid își ia propriile decizii și și le asumă.”

Amintim că există o decizie a Curții Constituționale, din 2020, în care se arată că desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, în contextul în care tocmai fusese demis prin moțiune de cenzură, este neconstituțională. Liderii PNL susțin însă că această decizie nu s-ar aplica în cazul redesemnării lui Cîțu, pentru că nu sunt întrunite condițiile descrise în decizia CCR.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Spitalul Sibiu, după decizia procurorilor în dosarul de omor al pacienţilor de la ATI Covid: Am acţionat cu bună credinţă, cu misiunea de a salva vieţi

Publicat

in

De

Spitalul Judeţean Sibiu a reacţionat, luni, după ce procurorii au anunţat că nu există indicii pentru omor în cazul pacienţilor de la ATI Covid, precizând că ancheta ”demonstrează că spitalul a acţionat cu bună credinţă, respectându-şi misiunea de a salva vieţi”, anunță news.ro.

SCJU Sibiu a transmis, luni, că ”apreciază eforturile depuse de organele de urmările penală cu scopul aflării adevărului” în cazul dosarului care vizează Secţia ATI Covid a unităţii.

”Faptul că în timpul probatoriului ”nu a rezultat că pacienţii internaţi pe secţia ATI Covid a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au decedat ca urmare a unor acţiuni săvârşite cu intenţie directă sau indirectă” demonstrează că spitalul a acţionat cu bună credinţă, respectându-şi misiunea de a salva vieţi. Totodată, ne exprimăm încrederea în sistemul judiciar şi avem convingerea că, în urma administrării cu imparţialitate a tuturor probelor necesare soluţionării dosarelor nou – create, se va constata că nu sunt îndeplinite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni”, a transmis Spitalul Judeţean Sibiu, într-un comunicat de presă.

Procurorii au decis schimbarea încadrării juridice a faptei în cazul scandalului de la Secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean Sibiu, unde un fost angajat a acuzat că pacienţii sunt sedaţi şi legaţi de paturi, ceea ce, la starea gravă în care se află, duce la deces.

Procurorii au stabilit că nu se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de omor calificat, aşa cum a fost iniţial deschis dosarul, însă nu sunt excluse decese din culpă medicală.

Au fost deschise 13 dosare pentru ucidere din culpă, pentru tot atâtea persoane care au decedat în secţia respectivă şi pentru care s-au înregistrat plângeri penale.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Trei persoane rănite, dintre care două încarcerate, în urma unui accident produs la Izvoru Mureşului

Publicat

in

De

Trei persoane au fost rănite, luni seara, într-un accident produs la Izvoru Mureşului, pentru două dintre acestea fiind nevoie de intervenţia pompierilor, întrucât au rămas încarcerate, potrivit Agerpres.

Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a anunţat că, potrivit primelor informaţii, un autoturism a derapat şi a intrat într-un camion.

Sursa citată a precizat că în accident au fost rănite trei persoane, din care două sunt încarcerate, dar conştiente.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni, cu o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanţă SMURD, precum şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Circulaţia este blocată pe ambele sensuri de mers, a mai arătat sursa menţionată.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend