Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO Festivalul Trivale Folk Fest: O fetiţă de 9 ani din Curtea de Argeş l-a impresionat pe Florin Chilian VEZI GESTUL VEDETEI

Avatar

Publicat

in

La sfârşitul săptămânii trecute, la Pitești, a avut loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului de folk Trivale Folk Fest, o iniţiţiativă/proiect a lui Tiberiu Hărăguș, profesor de chitară la Centrului Cultural Pitești şi sprijinit financiar de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local. Evenimentul, desfășurat la sediul Filarmonicii Pitești, a fost unul de succes, nu numai publicul fiind numeros dar şi participanţii, viitorul muzicii folk fiind asigurat, mai ales că printre concurenţi s-au numărat foarte mulţi copii şi tineri. Festivalul a debutat cu un concurs de interpretare, la care au participat 28 de aspiranți la trofeele festivalului, admiși la preselecție dintre cei 38 de înscriși din întreaga țară. Competiția a avut loc pe două categorii de vârste: sub 18 ani și peste 18 ani iar juriul a fost format  din Florin Chilian (președinte), Emeric Imre și Tiberiu Hărăguș. Participanţii au interpretat diverse melodii, unele celebre, altele creaţie proprie şi fiind anul Centenarului Marii Uniri. La jurizare au contat creativitatea, vocea şi tehnica la chitară.

Florin Chilian a fost impresionat de o concurentă de 9 ani din Curtea de Argeş

Publicitate

Menţiune specială a primit Ana Maria Diaconu Baltag , în vîrstă de 9 ani, din Curtea de Argeş. Fetiţa, cursantă la clasa de chitară a lui Cristi Matei, a interpretat o melodie a lui Valeriu Sterian şi l-a impresionat pe preşedintele juriului, Florin Chilian. După festivitatea de premiere, vedeta folkului romînesc  i-a dat propria chitara micuţei Antonia pentru a interpreta, din nou, acelaşi cîntec.

Festivalul a continuat cu recitaluri extraordinare, susținute de Grupul Folk P620 al Centrului Cultural Pitești, Tiberiu Hărăguș, Emeric Imre și Florin Chilian.

La categoria sub 18 ani au fost premiați după cum urmează:         
Mențiuni: Benga Claudiu în vârstă de 12 ani din orașul Râșnov, județul Brașov și Boghean Daria Andreea, de 13 ani, din municipiul Târgu Neamț;
Premiul al III-lea: Kethy Bivolaru, în vârstă de 15 ani, din București;
Premiul al II-lea: Bilous Vlad Andrei, de 12 ani, din orașul Topoloveni, județul Argeș și
Premiul I: Păunescu Alexia Andreea, de 12 ani, din municipiul Pitești.
Mențiune specială a primit Baltag Diaconu Ana Maria, în vârstă de 9 ani, din municipiul Curtea de Argeș.

La categoria peste 18 ani au obținut premii: 
Mențiuni: Barbu Marius, în vârstă de 22 de ani, din București, student în anul III la Universitatea Națională de Muzică București și Iulia Bădulescu, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Pitești, jurnalistă;
Premiul al III-lea: Grupul folk Om Bun din municipiul Brașov, care se prezintă în formula tată-fiică;
 Premiul al II-lea: Dărmănescu Octavian și Chiva Constantin, membri ai Trupei de folk-hop All The Jezebels, recent înființată la Pitești;
Premiul I: Sprinceană Florin, în vârstă de 29 de ani, din comuna Pucioasa, județul Dâmbovița, artist liber-profesionist.

 

 CLICK AICI PENTRU VIDEO 
 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură pentru Șeful DSU, Raed Arafat: Judecătorii de la Curtea de Apel București ridică măsura carantinării în comuna Gornet

Avatar

Publicat

in

De

Judecătorii de la Curtea de Apel București au admis, marți, cererea autorităților locale din comuna Gornet, județul Prahova, de anulare a ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) privind intrarea în carantină a localității.

Pe de altă parte, judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro.

„Admite în parte cererea. Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât.

Publicitate

Anulează Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII – a Contencios Administrativ şi Fiscal”, se arată în hotărârea CAB.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, în data de 22 iulie, instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Pe 29 iulie, autorităţile locale din Gornet au atacat ordinul DSU în instanţă.

Iniţial, avocatul care reprezintă comuna Gornet, Bogdan Dumitru, a declarat că autorităţile locale cer despăgubiri în valoare de 500.000 euro de la DSU cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi”.

Avocatul a anunţat că majorează la 4 milioane euro despăgubirile cerute DSU.

Bogdan Dumitru le-a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să constate nelegalitatea hotărârii prin care s-a impus carantina în comună, el spunând că DSU a invocat, la emiterea ordinului, o hotărâre a autorităţilor judeţene care nu are legătură cu instituirea stării de carantină, ci cu „măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine”.

El a reclamat faptul că DSP Prahova nu a efectuat niciodată o anchetă epidemiologică şi nu a existat niciun fel de colaborare între prefect şi autorităţile locale.

Pe 22 iulie, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet din judeţul Prahova.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Prahova, măsura carantinei a fost instituită pentru 14 zile, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia răspândirii comunitare a noului coronavirus.

„În comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile – au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 8 – 20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori; cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice”, susţinea atunci Prefectura Prahova.

Citește și:

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

E oficial! Vârsta de pensionare are parte de modificări

Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Transporturilor a făcut noi promisiuni! Ce se întâmplă cu autostrada Comarnic-Braşov

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dă asigurări că autostrada Comarnic-Braşov va fi construită, fie pe fonduri europene, fie în baza unui parteneriat între autorităţile române şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Bode acuză că autorităţi locale din staţiuni de pe Valea Prahovei au emis autorizaţii pentru construirea de locuinţe pe traseul autostrăzii, deşi exista un studiu de fezabilitate în ceea ce priveşte drumul de mare viteză, iar în acest context studiul de fezabilitate va f revizuit, urmând a fi aleasă varianta cu tuneluri, potrivit news.ro.

Publicitate

Lucian Bode consideră autostrada Comarnic-Braşov ca fiind ”de departe un obiectiv strategic pentru România şi pentru Guvern” şi dă asigurări că aceasta va fi realizată.

Bode a afirmat, luni seară, la Realitatea PLUS, că autorităţile române au încheiat un memorandum de înţelegere cu BERD ”care va sprijini implementarea acestui proiect”.

”Astăzi, când vorbim, am demarat procedura de licitare a unui tronson din autostrada Comarnic – Braşov, mă refer la varianta ocolitoare Comarnic, cei 5,2 kilometri, proiectare şi execuţie – depunerea ofertelor în septembrie, până la sfârşitul anului încheiem contractul de execuţie a acestui tronson, Până la sfârşitul anului încheiem contractul pentru revizuire studiu de fezabilitate şi întocmire proiect tehnic pentru toate celelalte tronsoane dintre Ploieşti şi Comarnic. Autostrada Comarnic – Braşov intră în linie dreaptă şi va avea finanţare, fie că vorbim de finanţare europeană – documentaţia o finanţăm din fonduri europene – fie că vorbim de un parteneriat cu BERD” a afirmat Lucian Bode.

În acest context, ministrul Transporturilor a acuzat că autorităţi locale din staţiuni de pe Valea Prahovei au emis autorizaţii pentru construirea de locuinţe pe traseul autostrăzii, deşi exista un studiu de fezabilitate în ceea ce priveşte drumul de mare viteză.

”Între timp, din păcate, autorităţile locale au acordat autorizaţie de construire pe traseul autostrăzii. În Buşteni trecea printre imobile, iar, la un moment dat, pe un colţ din curtea Castelului Cantacuzino trece autostrada. În consecinţă, noi am luat decizia să revizuim. Este vina autorităţilor locale, pentru că este inadmisibil ca tu să dai autorizaţie de construire când ştii că există un studiu de fezabilitate şi pe traseul respectiv urmează să se construiască autostrada”, a spus Bode.

Bode a precizat că studiul de fezabilitate va fi revizuit şi că autostrada va fi construită cu tuneluri, urmând a fi ”cu foarte puţin mai costisitoare” decât dacă ar fi fost construită prin staţiuni, fără a fora în munte.

Vezi și:E oficial! Vârsta de pensionare are parte de modificări

Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend