Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | EMOȚIONANT – Un mare sportiv și artist român, lacrimi în direct la TV: “Am cerșit…”

Publicat

in

Au fost momente emoționante, aseară, în platourile PROFI 24 TV. Marcel Roșca, fost mare sportiv si artist deopotrivă, medaliat cu argint la Olimpiada din 1968 de la Mexico, multiplu campion european, mondial și național dar și un artist complet cu evoluții impecabile pe marile scene ale lumii, a fost invitatul emisiunii Poveștile Argeșului difuzată la PROFI 24 TV. Acesta a rememorat câteva episoade din tumultoasa dar fascinanta sa viață. Copleșit de emoții , campionul laureat olimpic și cîntăreţul de muzică uşoară şi operă, Marcel Roșca, a izbucnit în plâns, în direct, povestind cum a ajuns să cerșească în fața unei biserici.

Iată, mai jos, fragmentul cu momentele emoționante

Ca sportiv, Marcel Roșca a câștigat multe concursuri și Cupe internaționale: Cupa Latină Venetia, C.L. Monte Carlo, C.L. Barcelona, C.L. Pontevedra, C.L. Lisabona, C.L. Bordeaux, C.L. Salonic, Camp. European echipă, Vicecapm. Mondial Wiesbaden si Arizona, Vicecamp. European la individual și cu echipa la Prag, câștiga Jocurile Preolimpice la Mexico cu nou record Olimpic, anul următor câștiga la baraj cu încă 2 sportivi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Mexico, câștigă campionatele internaționale din Izmir, Wiesbaden, Frankfurt, Moskau, Petrozavodsk, Oslo, Londra, Pekin, Salonic, Atena, Havana, Veneția, Torino, Plzen, Sofia, Iymir, Varșovia, Berlin, Leipzig, Barcelona, Madrid, Pontevedra, Lisabona. Obține zeci de titluri de Camp. al României. A stabilit un nou record Mondial absolut 300 de puncte din 300 la proba de Pistol Viteza eliminatorie. Pentru rezultatele din activitatea sportiva, a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului și multe Medalii și Ordine Sportive.

Solist de operă cu o lungă activitate pe multe scene de opera din lume, Paris, Buenos Aires, São Paulo, Hamburg, Berlin, Köln, Frankfurt, Hanovra, Essen, Düsseldorf, Duisburg, Leipzig, Dresden, München, Stuttgart, Mannheim, Barcelona, Madrid, Malaga, Valencia, Bilbao, Santander, Coruna, Lisabona, Bruxelles, Antwerpen, Bruges, Amsterdam, Luxemburg, Moscova – Bolshoi Teatru, Kiev, Hiroshima, Pekin, Xi’an, Varșovia, Prag, Budapesta, Salonic, București, Constanta, Klausenburg, Kronstadt, Iași. Solist al operei din Essen – Germania “angajat pe viața” din 1985 dar a renunțat in 2013 pentru a face loc altor soliști tineri, a primit titlul de Kammersänger si a devenit Ehrenmitglied al Operei Aalto Theater. A cântat sute de concerte de Binefacere în foarte mult țări și orașe din lume. A fost solist de muzica ușoara, câștigând prima oara concursul pentru tinere talente “Steaua fără Nume” cu note maxime. A făcut turnee cu Orchestra Radio Romana la Sankt Petersburg, Moscova, Kiev si Tula, a cântat concerte la Budapesta, Havana, Berlin si Chisinau.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela face scut în jurul lui Ludovic Orban: ‘Guvernul condus de președintele PNL a dovedit competență, curaj și patriotism. A avut priceperea să salveze vieți’

Publicat

in

De

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a reafirmat că organizația județeană pe care o conduce îl va susține pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al PNL la congresul din luna septembrie.

Am avut o şedină a organizaţiei judeţene, a Colegiului director, în care am stabilit data alegerilor în filială,  norma de reprezentare pentru fiecare organizaţie şi calendarul de alegeri în fiecare  organizaţie în cele 77 de UAT-uri din judeţul Caraş-Severin, din Banatul de munte.  În acelaşi timp, în cadrul şedinţei, ne-am exprimat încă o dată susţinerea pentru domnul preşedinte Ludovic Orban ca  şi candidat la Congresul din septembrie şi eu ca preşedinte sunt alături de domnia sa, în echipa sa şi filiala şi-a manifestat, aşa cum ştiţi, ca şi în viitor, la competiţia din luna septembrie, să fim alături de domnia sa.

Argumentele sunt foarte multe. Pot spune doar că a dovedit ca premier, în cel mai dramatic an al României de după Al Doilea Război Mondial că a avut curajul şi priceperea  să salveze vieţi. O spun în cunoştinţă de cauză şi nu doresc să intru în argumente, în probe, în motive”, a declarat Marcel Vela.

Vela a adăugat că, făcând parte din echipa guvernamentală a lui Ludovic Orban, ca ministru de Interne, este normal să rămână alături de acesta.

Sunteţi cu toţii la curent cu orice eveniment, orice acţiune a Guvernului României care a dovedit, un guvern liberal condus de preşedintele Ludovic Orban şi competenţă, şi curaj, şi patriotism. Făcâd parte din aceatsă echipă condusă de premierul Ludovic Orban mi se pare normal să rămân alături de domnia sa şi să luptăm alături pentru o lume mai bună, o Românie dezvoltată şi o perspectăvă mai dezvoltată pentru toţi compatrioţii noştri”, a declarat Marcel Vela, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu, despre ora de educație sexuală: ‘Este foarte bună. Cuvântul sexual, pentru acei părinți care sunt mai puțin pregătiți, poate să genereze foarte facil idei preconcepute’

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat despre introducerea orei de educația sexuală, în școli, că este una foarte bună și că elevii ar trebui să se înscrie din start la acest curs opțional.

În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că nu are nicio emoţie cu această titulatură, deşi pentru unii părinţi ar putea genera idei preconcepute.

Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei este de părere că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună.

Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a explicat ministrul, conform news.ro.

Sprin Cîmpeanu consideră că profesorii de biologie şi personalul medical care are competenţe ar trebui să predea aceste cursuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend