Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO | El este Iulică, bărbatul luat de viitură – Cetățenii din Curtea de Argeș cer demisia primarului PSD din Curtea de Argeș – CĂUTĂRILE CONTINUĂ

Publicat

in

Nici până la această oră, Iulian Rădulescu, bărbatul de 47 de ani care a fost luat de ape în Curtea de Argeș , vineri, 20 ianuarie, nu a fost găsit. Forțele de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș continuă căutările. Pompierii au lansat o barcă pentru a continua misiunea de căutare a persoanei, însă intevenția este îngreunată de prezența unei cantități foarte mari de mâl.

Bărbatul a fost văzut ultima dată de către o localnică și soțul acesteia. Femeia spune că l-a atenționat pe omul dispărut în ape să nu treacă peste puntea improvizată, deoarece debitul apei este destul de mare dupa ce in ultimele ore a plouat foarte mult, dar el s-a aventurat. Omul a cazut de pe punte. Localnica l-a alarmat pe soțul ei, care a intrat după el în apă, atât el, cât și femeia. Însă, nu l-au putut salva.

SE CERE DEMISIA PRMARULUI PANȚURESCU

Între timp, pe rețelele de socializare, argeșenii cer demisia primarului Constantin Panțurescu și declanșarea unei anchete penale susținând faptul că tragedia putea fi evitata dacă primăria și-ar fi făcut treaba la timp. Asta pentru că Iulian Rădulescu, bărbatul luat de viitură, este același cetățean care în ultimii ani a venit la ședințele de consiliul solicitând primarului să rezolve situația unui pod atât de necesar pentru ca pârăul să fie traversat în siguranță. La fiecare venire a sa in plenul ședințelor de Consiliu Local, Iulian Rădulescu avertiza că puntea improvizata este un real pericol atat pentru familia sa, mai ales pentru tatăl sau care are un handicap grav, dar și pentru alți locuitori din zonă. De fiecare dată, primarul Panțurescu nu a luat în seamă cererile bărbatului, ba mai mult îl certa sau râdea de situația din zonă, iar acum, toți cei care cunosc situația în zonă, sunt revoltați și aduc acuze primarului Panțurescu. Printre cei care și-au exprimat revolta sunt si câțiva consilieri locali, unul dintre aceștia fiind chiar coleg de partid cu primarul Panțurescu. „Oare se simte bine, acum , primarul știind că acea famile s-a rugat ani de zile de le să rezolve situaația cu puntea? Chetuiesc banii pe alte prostii în loc să rezolve adevaratele probleme ale cetățenilor”, ne-a declarat unul dintre consilierii locali.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ANSVSA avertizează! Acest produs nu trebuie consumat- Conține acrilamidă

Publicat

in

”Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată.

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare, dintr-un cunoscut lanț de magazine, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Consumatorii nu trebuie să consume acest produs, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până în 17 martie.

Acrilamida este o substanţă oxidantă rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi înalte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Prefectul Capitalei, Toni Greblă: ‘Stăm rău la consolidarea antiseismică a clădirilor. An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate’

Publicat

in

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat marţi despre clădirile cu risc seismic din Bucureşti că nu sunt puţine, fiind de ordinul a 1.000 de astfel de imobile. Prefectul a criticat indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru consolidarea antiseismică a clădirilor şi a arătat că an de an fonduri europene de la Ministerul Dezvoltării rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate, a spus prefectul despre cutremurul devastator din Turcia.

”Multe clădiri din Bucureşti sunt cu grad de siguranţă scăzut sau foarte scăzut. Sunt celebrele cu bulină roşie, dar sunt şi alte clădiri care necesită o consolidare, o pregătire mai bună să poată să facă faţă unui cutremur de o intensitate mai mare”, a spus prefectul Capitalei.

Întrebat dacă este pregătit Bucureştiul pentru un cutremur şi dacă pregăteşte exerciţii împreună cu ISU, prefectul a spus că sunt două lucruri deosebite.

”Deci mai întâi pregătirea antiseismică, reabilitarea antiseismică a unor clădiri din Bucureşti, care nu sunt puţine, sunt de ordinul a 1000 de clădiri. Consolidarea şi numărul clădirilor care pot fi afectate depinde de intensitatea unui viitor cutremur. A doua parte e pregătirea postcutremur, iar ISU stau mult mai bine. Am făcut exerciţii, există dotare, există un plan aprobat şi fiecare entitate care se implică postcutremur ştiu foarte bine ce au de făcut. Stăm rău, însă, la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat Toni Greblă.

El a precizat, despre situaţia actuală, că ”s-a inventat un concept, capacitatea administrativă”.

”Eu l-aş înlocui cu indolenţă, indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru a putea să purceadă la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat prefectul.

Toni Greblă a menţionat că în ultimii 15 ani niciun municipiu nu poate să spună că nu a avut bani pentru consolidarea clădirilor.

”An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate. Este necesar să consolidăm clădirile vechi ale Bucureştiului”, a mai spus prefectul Greblă, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend