Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

VIDEO – Dumitru Grecu, un președinte cu viziune de ansamblu asupra județului Argeș

Avatar

Publicat

in

În contextul candidaturii sale și a viziunii de viitor, Dumitru Grecu jonglează cu oportunitățile apărute ce vor juca un rol esențial în protejarea și conservarea naturii și a mediului înconjurător, prin modalități sustenabile și de impact, care vor contribui la rândul lor la dezvoltarea economică și socială de lungă durată a Județului Argeș.

Am vorbit cu candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean Argeș despre planurile sale de viitor cu privire la infrastructura actuală a județului, dar și cum își propune să îmbunătățească sistemul actual.

Întrebat despre planul strategic, ne-a răspuns că se va ocupa de “reabilitarea și construirea de drumuri județene, cu accent pe drumurile destinate unor zone cu un puternic impact de dezvoltare economică.”

Referitor la situația reală a infrastructurii, Dumitru Grecu ne-a spus că se va analiza ”infrastructura rețelelor de apă și canalizare existente în toate localitățile, se vor reabilita și pune în funcțiune rețelele nefuncționale sau cu deficiențe și se vor proiecta și executa rețelele de apă și canalizare în toate localitățile în care acestea nu există.”

Având planuri mărețe de viitor, candidatul Pro România își dorește ”elaborarea unui master-plan privind extinderea rețelei de gaze în toate localitățile județului în maxim 10 ani.”

Am vorbit cu dumnealui și despre ”monitorizarea permanentă a proiectelor și lucrărilor executate în rețeaua de drumuri naționale, inclusiv pentru autostrada A1 și asigurarea imediată a eventualelor solicitări de sprijin din partea antreprenorului național pentru finalizarea în cel mai scurt timp a lucrărilor.”, astfel lucrurile vor tinde să ia o direcție pozitivă cu bătaie pe termen lung.

În linii mari, Dumitru Grecu își asumă un proces vizibil și de durată, care se concentrează pe îndeplinirea obligațiilor ce stau la baza dezvoltării eficiente a unui mecanism modern și profesional.

Argeșul are un potențial turistic enorm dar din păcate nepus în valoare aproape deloc. Zona montană din Argeș, cu cei mai înalți munți din țară, este una dintre oportunitățile de dezvoltare a turismului.

Publicată de Grecu Dumitru pe Marţi, 22 septembrie 2020

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei vizați

Avatar

Publicat

in

De

La Senat se află în dezbatere o propunere legislativă prin care se dorește reducerea vârstei de pensionare pentru încă un domeniu industrial.

Locurile de muncă vizare sunt cele din domeniul producției de energie electrică și termică despre care inițiatorii legii spun că sunt deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaților, în condițiile în care muncă se desfășoară în majoritatea timpului la temperaturi extreme, în spații puțin ventilate sau în medii cu puternice degajări de pulberi.

Inducția electromagnetica din spațiile de producție generează frecvent afecțiuni neurologice și cardiovasculare în rândul angajaților, iar pulberile în suspensie generează afecțiuni pulmonare severe și chiar cancere iremediabile.

În expunere de motive se mai spune că speranța de viață în rândul angajaților din sectorul producției de energie electrică și termică este una dintre cele mai mici din România, ceea ce justifică pe deplin că aceștia să beneficieze de încadrarea lor în condiții deosebite de muncă. Astfel, angajații din acest sector vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art.56, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și un stagiu de cotizare redus de 25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă din sector.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Klaus Iohannis: România nu are capacitatea pentru testare foarte, foarte mare

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a explicat că nici nu se pune problema pentru testarea în masă a populației pentru Covid-19, asta pentru că România nu are capacitatea de a face sute de mii de teste din lipsă de personal și aparatură.

”În primul rând, România nu are capacitatea pentru testare foarte, foarte mare. Testarea în masă ar presupune sute de mii de teste și nu avem capacitatea, nici personalul pentru așa ceva. Nici nu este recomandată testarea în masă. Acest procedeu este recomandat de unii care vor să pară interesanți.

Faptul că am ajuns la 37.000 de teste este de apreciat, având în vedere de unde am plecat.”, a spus Klaus Iohannis

Citește și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend