Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Dreptate pe stil american: Poliţistul care a ucis o protestatară pro-Trump la revolta de la Capitoliu scapă nevinovat

Publicat

in

Ofiţerul din cadrul poliţiei Capitoliului din Washington care a împuşcat-o mortal pe protestatara extremistă pro-Trump, Ashli Babbitt, în timp ce el apăra sediul Congresului Statelor Unite la 6 ianuarie a fost exonerat de acuzaţii, scrie sâmbătă DPA.

Citând o notificare a poliţiei, NBC News a relatat că ofiţerul neidentificat a fost complet exonerat după o investigaţie internă, după ce Departamentul de Justiţie a declarat în aprilie că nu îl va acuza.

Înregistrarea video o arată pe Babbitt, purtând un steag şi şapcă Donald Trump, încercând să treacă printr-o uşă a cărei sticlă fusese spartă pentru a ajunge la oficialii puşi la adăpost din calea mulţimii ce încerca să oprească certificarea alegerilor din 2020.

“În timp ce membri ai mulţimii continuau să lovească uşile de sticlă, dna Babbitt a încercat să urce pe una dintre uşile a cărei sticlă fusese spartă”, a raportat Departamentul de Justiţie (DOJ).

“Un ofiţer din interiorul Speaker’s Lobby a tras un foc cu pistolul său de serviciu, nimerind-o pe dna Babbitt în umărul stâng, provocând căderea ei de la uşă pe podea”.

Mii de protestatari se adunaseră pe Dealul Capitoliului, mulţi cerând capturarea sau execuţia vicepreşedintelui Mike Pence, gândindu-se că ar putea astfel să-l oprească pe Joe Biden să devină al 46-lea preşedinte al SUA.

Babbitt era un veteran al Forţelor Aeriene. Ea a devenit adeptă a teoriei conspiraţiei QAnon ce consideră că Trump va fi reinstalat ca preşedinte, în ciuda faptului că a pierdut alegerile cu mai mult de 7 milioane de voturi.

Revolta de la Capitoliu a început cu un miting “Opriţi furtul”, la care Trump a continuat să susţină că alegerile au fost fraudate.

După moartea lui Babbitt, grupuri de extremă dreaptă au văzut-o ca martir şi au cerut aflarea numelui ofiţerului responsabil pentru împuşcarea ei. Trump, care a făcut campanie ca un candidat pentru “lege şi ordine”, a indicat luna trecută că ofiţerul ar trebui să fie identificat.

“Cine a împuşcat-o pe Ashli Babbitt?”, s-a întrebat Trump. “Oamenii vor să ştie şi de ce”.

Soţul femeii din San Diego de 35 de ani a intentat un proces solicitând identitatea poliţistului care a ucis-o pe Babbitt.

Reprezentantul republican de Arizona din Congres, Paul Gosar, s-a referit la incident ca la o execuţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a intrat în concediu de odihnă

Publicat

in

De

În această perioadă, agentul este sub măsura controlului judiciar, astfel că el nu are voie să părăsească România şi nici să ia legătura cu martorii din dosar.

În plus, el trebuie să fie permanent la dispoziţia organelor de cercetare penală. Dacă încalcă aceste obligaţii ale controlului judiciar, riscă să se trezească cu măsura arestului la domiciliu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Fair-play-ul lipsește în Coaliție? Florin Cîțu: ‘Mă așteptam să fie fair-play. Nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliție’

Publicat

in

De

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine că şi lui i-ar fi uşor să propună pe Facebook măsuri irealizabile şi apoi, după şedinţa coaliţiei, să spună că nu se poate pentru că nu sunt de acord partenerii de coaliţie.

Florin Cîţu a declarat, marţi seară, la Digi 24, că este nemulţumit de modul în care se comunică măsurile din coaliţie.

”E foarte uşor să vin şi eu să scriu pe Facebook că vă propunem să creştem pensiile cu 60 % sau cu 80 %. Mă duc în coaliţie, nu se poate, bineînţeles, şi apoi să spun nu vrea partenerul de coaliţie. Aş vrea mai mult fair-play, să vorbim în coaliţie, nu înainte de coaliţie, să aruncăm tot felul de mesaje pe surse sau prin comunicatori”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta a precizat că partidele trebuie să comunice altfel pentru că nu sunt în campanie electorală.  

”Este o coaliţie şi este un compromis. Mă aşteptam să fie fair-play”, a mai afirmat Cîţu, precizând că nu vrea atacuri din partea liberalilor la adresa partenerilor.

”Eu sunt cel care le-am spus colegilor mei din Guvern să comunice elegant, nu vreau o comunicare care să pună în pericol stabilitatea acestei coaliţii. Este nevoie să avem această coaliţie în acest moment, să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca Partidul Naţional Liberal să fie cel care aruncă în aer această coaliţie. De aceea nu vedeţi membrii guvernului din Partidul Naţional Liberal să iasă la atac, nu-i vedeţi să atace preşedintele Partidul Social Democrat”, a adăugat Cîţu.

 Liderul PNL a mai precizat că liberalii trebuie să susţină măurile liberale din Programul de guvernare, dar şi să arate că sunt un partener cu care se poate lucra, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend