Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

VIDEO Dezbatere RoMâine Dr. Lucia Feticu: E greu de spus în momentul acesta cât ajută testele de salivă, dar reprezintă un pas în direcția bună / Dr. Miruna Georgescu: Sportul și alimentația sănătoasă sunt extrem de importante pentru imunitatea copilului


Publicat

in

​Este greu de spus în acest moment cât de mult vor ajuta testele de salivă la limitarea transmiterii COVID-19 în școli și grădinițe, dar este un pas în direcția bună, a declarat Dr. Lucia Feticu, medic primar medicină de laborator, în cadrul dezbaterii RoMâine. Dr. Miruna Georgescu, medic pediatru, consideră că la primul semn de febră părinții ar trebui să țină copiii acasă pentru a evita răspândirea virusului.

Această dezbatere face parte din RoMâine, platforma de sănătate a României, lansată de MedLife

Sunt testele de salivă utile în limitarea transmiterii coronavirusului?

Testele de salivă nu au o sensibilitate suficient de bună pentru a fi considerate teste de screening, dar reprezintă “un pas în direcția bună” și pot contribui la limitarea transmiterii virusului în școli și grădinițe.

Știm că testele de salivă pot oferi rezultate neconcludente, dar “chiar și în condițiile în care vom depista doar o parte din cei infectați, pentru că ceilalți vor avea rezultate fals-negative, cred că totuși introducerea acestora este un lucru bun”, a precizat Dr. Lucia Feticu.

Din experiența de la cabinet, Dr. Miruna Georgescu spune că părinții, în mare parte, cred că aceste teste sunt benefice, chiar dacă precizia lor este mai mică decât cea a testelor PCR. “Părinții preferă testele de salivă în locul celor de tip exudat nazal pentru că li se pare mai puțin traumatizant pentru copii”, ne-a explicat Dr. Georgescu.

În ceea ce privește rezultatele neconcludente la testele de salivă, Dr. Lucia Feticu a precizat că rezultatele fals-pozitive sunt extrem de rare, ceea ce înseamnă că dacă copilul are un rezultat pozitiv la testul de salivă cel mai probabil este infectat cu SARS-CoV-2. Pe de altă parte, au fost cazuri în care testul de salivă a fost negativ, iar testul PCR pozitiv, iar atunci părinții devin sceptici cu privire la eficiența testelor de salivă.

Cum recoltăm corect testele de salivă?

Testele de salivă pot fi făcute și de către părinți acasă, dar aceștia trebuie să fie conștienți că este foarte important ca prelevarea probei să fie făcută corect.

“Testul de salivă este dependent de încărcătura virală, de modul de recoltare și de pregătirea pacientului”, a declarat Dr. Lucia Feticu. “Înainte de recoltare, pacientul nu trebuie să mănânce, să bea sau să mestece gumă de mestecat cu cel puțin o oră înainte”, a adăugat aceasta.

Recomandări pentru părinți:

Dr. Lucia Feticu:

  • Să nu se consume băuturi, alimente sau gumă de mestecat înainte de recoltare.
  • Ideal e să se recolteze dimineața, pe nemâncate.
  • Cu cât diluăm mai puțin secrețiile, cu atât șansele de a găsi o infecție, dacă există, sunt mai mari.

Dr. Miruna Georgescu:

  • Respectarea măsurilor de igienă.
  • Purtarea corectă a măștilor. Am văzut multe situații în care masca nu este purtată corect de către copii.
  • Masca trebuie să fie în conformitate cu dimensiunea feței copilului
  • Masca trebuie să acopere nasul, gura și bărbia.
  • Sportul și alimentația sănătoasă și corectă sunt extrem de importante pentru imunitatea copilului.


——————

Articolul face parte din demersul RoMâine.

Platforma de sănătate RoMâine este locul în care românii au ocazia să își aducă aminte și să exerseze cele mai importante valori umane, precum Respectul, Empatia, Încrederea, Speranța sau Grija. Este o școală națională de clădit în viitor în care Sistemul Medical MedLife, furnizorul național de sănătate al României, aduce împreună personalități de renume și oameni de rând, pentru a găsi soluții să facem România bine.

#RoMaine #RespectRoMaine #

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Germania va livra primele 15 tancuri Gepard Ucrainei în luna iulie

Publicat

in

De

Germania va livra primele 15 tancuri din cele 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard promisei Ucrainei în luna iulie, a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, potrivit The Guardian.

Sistemul anetiaerian GepardFoto: MApN

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a convenit asupra acestei livrări în cadrul unei conversații cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Luna trecută, Germania a anunțat că va furniza pentru prima dată arme grele Ucrainei, și anume tancuri Gepard, după ce inițial a fost acuzată că a tras de timp în ceea ce privește livrările de arme grele către Kiev.

De atunci, Germania a promis, de asemenea, șapte obuziere autopropulsate Kievului și a început să antreneze trupele ucrainene pe acestea.

Tunurile de tip Howitzer – modelul Panzerhaubitze 2000 sunt considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane.

Ce este sistemul de artilerie Panzerhaubitze

Obuzierele autopropulsate promise Ucrainei sunt tunuri de tip Howitzer, modelul Panzerhaubitze 2000, fiind considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane. Aceste sisteme de artilerie pot lovi ținte aflate până la 40 de kilometri.

Germania a anunțat că va livra și muniția pentru tunurile Howitzer.

Dotările vor fi scoase din inventarele armatei germane și vor fi trimise Ucrainei în următoarele săptămâni, după ce vor trece printr-un proces de mentenanță, spunea Christine Lambrecht.

La sfârșitul lunii aprilie, Parlamentul german a aprobat o rezoluție pentru livrarea de armament greu Ucrainei, decizie considerată o schimbare majoră a politicii Berlinului referitoare la exporturile de armament unei țări aflate în război. Ajutorul militar va include și 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ciolacu: „Cei care vorbesc despre noi taxe vor să îşi păstreze de fapt privilegiile şi luxul pe spatele românilor cinstiţi”

Publicat

in

De

​Marcel Ciolacu susține că cei care vorbesc despre taxe noi vor de fapt „să-și păstreze privilegiile și luxul pe spatele românilor cinstiți”, precizând că social-democraţii au promis un sistem de deduceri prin care să fie ajutate familiile cu copii şi să fie stimulate investiţiile în servicii public.

Marcel CiolacuFoto: AGERPRES

Declarațiile sale vin în contextul în care PSD a lansat ideea introducerii cotei progresive.

„PSD a câştigat alegerile cu un program de guvernare în care am propus scăderea impozitării muncii pentru românii cu venituri mici şi cei din clasa medie. Am promis un sistem de deduceri prin care să ajutăm familiile cu copii şi să stimulăm investiţiile în servicii publice de calitate. Asta vom face la guvernare! Cei care vorbesc despre noi taxe şi impozite sunt cei care care vor să îşi păstreze de fapt privilegiile şi luxul pe spatele românilor cinstiţi”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că România are o creştere economică bună „datorată măsurilor corecte” de sprijin pentru economie şi agricultură, dar trebuie ca această creştere să se simtă urgent în buzunarele „oamenilor care se luptă cu preţurile”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend