Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO David Popovici, premiat de ministrul Educației: Aș vrea să inspir cat mai multi părinți să își ducă copiii să facă un sport / Ce spune despre vaccinare și începerea școlii

Publicat

in

Înotătorul David Popovici, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Biling „George Coșbuc” din București, a fost premiat miercuri de ministrul Educației pentru rezultatele de la Jocurile Olimpice, primind o recompensă „simbolică” de 10.000 de lei și o plachetă. „Poate vom reuși să ajutăm cat mai mulți copii să continue în sport și să îi recompensăm”, a spus sportivul în vârstă de 16 ani.

Popovici a dorit să fie prezenți alături de el și părinții săi și antrenorul. La ceremonia de la sediul ministerului au participat și directorul Colegiului Coșbuc și inspectorul școlar general al Municipiului București.

„Aș vrea sa profit de moment, să profit de imaginea creată să inspir cat mai multi părinți să își ducă copiii să facă un sport. Se mai intâmpina probleme câteodată, poate vom reuși să ajutăm cat mai multi copii sa continue in sport și să îi recompensăm. Eu mai am doi ani și termin liceul, dar copiii mai mici au nevoie de acest ajutor al nostru”, a declarat David Popovici.

„David a obținut un succes care ne face mândri pe toți, pe toti cei care trbeuie să susținem școala românească și sportul școlar. Este un exemplu de performantă, îi mulțumesc foarte mult pentru disponibilitatea de a se adresa la inceputul școlar unor elevi din școli pentru a încuraja performanța. Este un exemplu de determinare. Nu se întâmplă în fiecare zi să ai în școala românească un elev care să te facă atât de mândru că ești român”, a declarat Cîmpeanu, care i-a înmânat o plachetă.

Cîmpeanu a menționat că va avea o inițiativă de modificare a cadrului legal așa încât elevii cu performanțe deosebite precum cea a lui Popovici să fie recunoscuți și recompensati de ministerul Educației, întrucât în prezent Jocurile Olimpice nu sunt printre performanțele pentru care ministerul Educației are buget alocat.

Ministrul a precizat ulterior că premiul de 10.000 lei acordat de minister lui Popovici este unul „simbolic” și ca a fost posibil printr-o sponsorizare, nu din bugetul ministerului.

Ce a declarat antrenorul Adrian Rădulescu

 • Mulțumim pentru inițiativa de a promova un pic mai mult sportul. Un antrenor este asemenea profeslui de la scoala un dascal, dincolo de clasamente menirea lui este să formeze caractere. Ma bucur că domnii din ministerul educației l-au ales pe David sa fie un mesager pentru sportul românesc în relație cu educația românească, dincolo de sportivul David Popovici este și elevul David Popovici.
 • Sportivul nu ar fi putut exista daca elevul nu ar fi fost înțeles, sprijinit, si aș vrea ca oamenii să se gandească, cei care au copii, ca există și elevul șă sportivul și trebuie ajutați amândoi în egală măsură.

„Mi-ar plăcea să avem cât mai multe baze sportive în cât mai multe școli”

David, răspunzând întrebărilor presei:

 • Cred că viața a început să se schimbe dupa ce m-am calificat la Jocurile Olimpice. Sunt acelați băiat.
 • E nevoie de foarte multă muncă și determinare, dar aș minți să spun ca nu a fost vorba și de noroc, să întâlnesc antrenorul potrivit, părinții sa ma duca la clubul potrivit, dăruire din partea lor sa ma creasca cum trebuie.
 • Despre începerea școlii: Eu m-am vaccinat, vă recomand tuturor să o faceți. Sper să reușim să fim toți fizic și să fim toți într-un mediu sigur.
 • Are România ce să îți ofere? Are, numai ca mi-ar plăcea foarte mult ca pentru generatiile urmatoare sa poate fi îmbinat sportul cu școala mai mult, ca un stil de viață, să avem cât mai multe baze sportive în cât mai multe școli. Aș clona Liceul Coșbuc, aș adauga niste baze sportive.
 • Despre recompensa financiară din partea ministerului Tineretului și Sportului: Din fericire nu mă ocup eu de asta, sunt minor și se ocupă părinții mei. Eu nu am dus lipsa de nimic, sunt convins ca există viitori sportivi care pot duce lipsă și din acest punct de vedere sper ca acolo să poate fi investit mai mult.
 • Ce vrea să studieze la universitate: Sunt destul de pasionat de psihologie, asa ca este posibil ca asta sa urmez, mai am un an doi să decid.
 • Cred că tot acest început al pandemiei cumva m-a ajutat, pentru că am avut un an de zile de pregătire in plus. Sper cat mai repede să ne vedem de treburile noastre, să putem avea spectatori la competiții.
 • E drăguț, m-a recunoscut destul de multă lume cand mergeam cu bicicleta spre bazin. Dacă ma vedeți pe stradă, salutați-mă.
 • Sfaturi pentru alți sportivi: Este nevoie să vă bucurați de sport.

Câte ore se antrenează David Popovici pe zi


 • Mi se întâmplă să plec de acasă la 6 jumătate și să termin cu antrenamentele la 7 seara. Am poate și 5 ore de înot acumulate pe zi, pot ajunge și la 14 km, am și antrenament la sală, nu este usor.


Ce va face în vacanță:
O să mă duc să înot în mare, nu mă voi putea abține, să mă relaxez, să mă detașez de tot ceea ce a însemnat acest stres.

Despre declarațiile făcute de Ana-Maria Popescu și relația cu MTS

 • Aș vrea să îi mulțumesc pentru cuvintele sale, pentru ca a spus că m-ar clona. Legat de declarații, eu nu am avut probleme pana acum și sunt destul de sigur că nu voi avea. Dacă voi avea, va fi treaba mea să îmi reglez conturile, la figurat. Ana este o sportivă și un om demn de urmat.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Raed Arafat, despre testele din școli: ‘Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că testele pe bază de salivă distribuite în şcoli nu se pot contamina în momentul în care se compun chiturile de testare, mai ales dacă persoanele care le mânuiesc s-au spălat pe mâini. Întrebat despre momentul în care vor mai fi livrate alte teste, Arafat a explicat că următoarele tranşe depind de consum.

Raed Arafat a discutat, vineri seară, la Digi 24, despre testele pe bază de salivă distribuite în şcoli şi a afirmat, răspunzând unei întrebări, că testele nu pot fi contaminate în momentul în care se compun chiturile de testare.

”Nu găsiţi teste la care sunt toate componentele într-un pachet (…) Testul nu este steril. Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini”, a afirmat Arafat, relatează News.ro.

Întrebat când vor ajunge alte tranşe de teste în şcoli, Arafat a explicat: ”Mai sunt anunţate întârzieri, dar astăzi a fost preluată o cantitate, urmează să mai vină. Cantitatea testelor este mare, de aceea decizia a fost să le luăm în etape, ca să vedem consumul. Pe baza consumului, se semnează contracte subsecvente, să mai vină (…) Suntem în legătură cu Ministerul Educaţiei, să vedem câte se consumă, apoi IGSU mai poate semna contracte subsecvente”.

Potrivit lui Arafat, testarea copiilor de două ori pe săptămână face ca şcoala să devină mai sigură.

Vezi și: Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: ‘Actualul sistem nu e făcut de mine’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul anti-vacciniștilor din Italia a ajuns la ATI: ‘Am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina’

Publicat

in

De

Unul dintre liderii mişcării antivacciniste din Italia şi-a schimbat opiniile legate de datele ştiinţifice privind COVID-19 după ce a fost spitalizat într-o secţie de terapie intensivă în oraşul Treviso, transmite agenţia de presă ANSA.

Lorenzo Damiano a condus protestele împotriva vaccinării şi s-a declarat contra introducerii obligativităţii certificatului verde drept măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. El a susţinut că persoanele coronasceptice sunt tratate precum victimele Holocaustului, scrie agerpres.ro.

Însă după ce a fost internat recent într-o secţie de terapie intensivă, el le-a declarat reporterilor: ”După această perioadă, am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina”.

Potrivit unor surse spitaliceşti, în Italia numărul antivacciniştilor spitalizaţi a sporit cu 17%.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend