Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO – Dacian Cioloș are SOLUȚIA pentru facturile mari la energie: ‘Există o soluție: măsuri cu impact direct pentru consumatori’

Publicat

in

Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că există o soluție pentru criza facturilor la energie. El cere reducerea TVA în privința energiei.

„Există o soluție: măsuri cu impact direct pentru consumatori. Aici vorbim de reducerea TVA pe o perioadă determinată și în privința certificatului verde. Măsurile au un impact real. Pe când măsurile aplicate atunci nu e clar cum au fost aplicate.

Noi știm că prețurile cresc. Nu știu de ce am așteptat, când puteam să adoptăm acele măsuri pe care USR le-a susținut. Vedem azi că și domnul Marcel Ciolacu le susține.

Ministrul și cel care a propus aceste măsuri trebuie să explice: de ce e o surpriză acum? De ce măsurile nu dau rezultate? Au fost voci, inclusiv de la noi, care le-au criticat la vremea respectivă”, a spus Dacian Cioloș la Digi24.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Bărbat lovit de tren în Cluj-Napoca – A fost transportat în stare gravă la spital

Publicat

in

De

Un bărbat de 46 de ani a fost lovit, luni, de un tren, în Cluj-Napoca, şi a fost transportat în stare gravă la spital, informează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, informează Agerpres.

„Intervenţie la un accident feroviar petrecut pe strada Kovari Laszlo. Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această seară la un accident feroviar petrecut în apropiere de strada Kovari Laszlo din Cluj-Napoca. Apelul de urgenţă a venit la ora 19,50, iar salvatorii au găsit la faţa locului un bărbat de 46 de ani, semiconştient, care prezenta multiple traumatisme”, precizează informarea transmisă de ISU Cluj.

Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital.

„Ulterior, acesta a devenit inconştient, fiind intubat de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul 2 şi transportat în stare gravă la spital. La misiune au luat parte două autospeciale cu modul de descarcerare, alături de ambulanţa SMURD”, mai precizează sursa citată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cine nu e cu noi e împotriva noastră: UE va sancţiona naţiunile terţe care evită aplicarea măsurilor contra Rusiei

Publicat

in

De

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, adoptarea unui mecanism care va permite adoptarea de acţiuni contra naţiunilor terţe care evită aplicarea sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei, informează cotidianul Le Monde, potrivit Mediafax.

Consiliul UE a decis în unanimitate că evitarea sancţiunilor impuse Rusiei reprezintă o „infracţiune”, conform Preşedinţiei cehe a instituţiei europene. Decizia va permite sancţionarea cetăţenilor şi entităţilor din state terţe care nu respectă sancţiunile.

„UE a răspuns cu determinare la războiul neprovocat şi nejustificat al Rusiei contra Ucrainei. A adoptat sancţiuni fără precedent împotriva economiei Rusiei şi pentru contracararea capacităţilor de continuare a agresiunii. Pentru a avea succes, aplicarea sancţiunilor necesită un efort constant, iar decizia de astăzi este un instrument esenţial pentru a garanta că va fi stopată orice tentativă de evitare a sancţiunilor”, a declarat Pavel Blazek, ministrul Justiţiei din Cehia, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend