Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Video| Cei patru delfini şi cei trei lei de mare din Harkov au ajuns la Delfinariul din Constanţa

Publicat

in

Cei patru delfini şi cei trei lei de mare aduşi din Ucraina au ajuns, miercuri seară, la Delfinariul din Constanţa, aceştia fiind puşi în bazine separate. Noii delfini nu vor interacţiona cu cei doi delfini aflaţi aici cel puţin o lună de zile, conform news.ro.

Delfinii şi leii de mare sunt din Harkov, ei au stat o perioadă scurtă la Odesa şi miercuri au intrat în ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei de la Isaccea.

Ajunşi în curtea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, delfinii au luat luaţi rând pe rând din bazinele în care au fost transportaţi din Ucraina, puşi într-o prelată şi duşi în bazinul mic al Delfinariului. De asemenea, leii de mare au fost aduşi în cuşti şi eliberaţi în bazinul unde vor locui în următoarea perioadă.

Delfinii şi leii de mare sunt însoţiţi şi de personalul de la Harkov, iar acest lucru le-ar putea face adaptarea mai uşoară.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Iulian Călin, a declarat pentru News.ro, că această operaţiune a fost una de salvare şi că delfinii şi leii de mare vor sta în carantină timp de o lună.

“Îi lăsăm să se acomodeze câteva zile. Conform legilor României şi Uniunii Europene, 30 de zile vor sta în carantină pentru că vin din afara spaţiului european. Vor sta în bazinul mic”, a afirmat Iulian Călin.

Deocamdată, delfinii din Ucraina nu se vor întâlni cu Ni Ni şi Chen Chen, vedetele Delfinariului din Constanţa.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Gazprom oferă Republicii Moldova, pe luna decembrie, un preț mai mic la gazele naturale

Publicat

in

De

Compania de gaze naturale din Republica Moldova, SA „Moldovagaz”, va procura gaze naturale în luna decembrie din Rusia la un preț de 785 dolari/1000 m3, a anunțat președintele Consiliului de administrație al companiei moldovenești, Vadim Ceban.

Totodată, acesta a mai menționat că volumul zilnic al gazelor naturale livrate va rămâne la nivelul lunii noiembrie – 5,7 mln. m3.

De menționat că prețul la gaze naturale în luna decembrie este în scădere cu 36 dolari, comparativ cu luna noiembrie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cu un război la graniță și un obiectiv național, Nicolae Ciucă are un mesaj pentru români: ‘Ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre’

Publicat

in

De

Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în faţa tricolorului, transmite prim-ministrul Nicolae Ciucă, într-un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„La 104 ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfăşurare la graniţa de Est şi un obiectiv naţional către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spaţiul Schengen. Şi acum, ca şi la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda naţională sunt siguranţa, stabilitatea şi modernizarea României. Faţă de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme şi dezvoltare, precum şi protecţia oferită de NATO, cea mai puternică alianţă militară din istorie”, a scris premierul, joi, pe pagina sa de Facebook.

El spune că „avem astăzi datoria de a depăşi orice diferenţe de suprafaţă şi a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes naţional, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine”.

„Partidul Naţional Liberal rămâne un partid al tuturor românilor, devotat intereselor ţării şi cu un puternic angajament de a aduce România acolo unde îi este locul, alături de marile democraţii europene. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, mai scrie şeful Executivului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend